Luchtzuivering in Hotels - Onderdeel van een Goede Service voor Klanten

Toont alle 7 resultaten

luchtzuivering in hotels en hotelkamers gezonde propere lucht tevreden hotelgasten luchtreinigeradvies

Hotelmanagers en andere professionals uit de toeristische sector weten dat zelfs ogenschijnlijk onbelangrijke momenten het hele verblijf van een hotelgast kunnen verpesten. Toch wordt door leidinggevenden en managers een van de belangrijkste elementen van gezondheid en comfort vaak over het hoofd gezien: de kwaliteit van de lucht in het hotel. Luchtzuivering in hotels blijkt dus belangrijk te zijn (hieronder leest u waarom)!

Ondanks alle energie die eigenaars, managers en het hard werkend personeel in hun hotels steken op het vlak van zorg en oog voor detail, is een slechte luchtkwaliteit een van de grootste zorgen en klachten van gasten.

En vaak is het net deze binnenluchtkwaliteit welke over het hoofd wordt gezien… Bijgevolg is een slechte binnenluchtkwaliteit een belangrijke factor waarom hotels klanten verliezen en niet hoger scoren op klantenbeoordelingen.

Als u een geschikt luchtreinigingssysteem van hoge kwaliteit kiest, zal het meer doen dan alleen de binnenlucht afzuigen en/of ventileren.

Een hoogwaardig luchtzuiveringstoestel met geschikte eigenschappen onderschept namelijk ook op efficiënte wijze alle soorten luchtverontreinigende deeltjes, geurmoleculen, grof stof, fijn stof, haartjes, rook, allergenen, virussen en bacteriën.

Kom hieronder alles te weten over kwalitatief hoogstaande luchtzuivering in hotels!

Vaak voorkomende problemen met binnenlucht in hotels

Herkent u deze problemen met de binnenlucht in uw hotel en hotelkamers?

Slecht (verouderd) ventilatiesysteem

In vele gevallen zijn de aanwezige ventilatiesystemen zijn slechte, verouderde systemen met verstopte filters welke vervuilde lucht verspreiden. Denk hierbij aan lucht die huisstofmijtallergenen, virussen, haar, fijnstof, allergenen, schimmelsporen, enz. bevat.

Als hotelmanager dient u dus niet te rekenen op een verouderd ventilatiesysteem om de binnenlucht efficiënt en effectief te gaan reinigen en recirculeren!

Ziektekiemen en allergenen in de lucht

Ziektekiemen in de lucht zijn een ander groot risico in zones met veel passage door hotelgasten en personeel.

Dit komt doordat onderzoek heeft uitgewezen dat één nies- of hoestbui een pak ziekteverwekkers in de binnenlucht kunnen verspreiden (welke er voor voor langere periodes besmetting kunnen veroorzaken). De bekende griep wordt bijvoorbeeld het meest verspreid door de lucht via inademing in de plaats van door aanraking van materialen, mens of dier.

Andere verontreinigende stoffen zoals stof, schimmelsporen, pollen en andere allergenen kunnen ook voor langere periodes in de lucht blijven rondzweven. Deze partikels kunnen bij inademing allergieën en astma opwekken bij gevoelige hotelgasten.

Zo’n mix van irriterende partikels kan een ruimte in het hotel of een hotelkamer ongeschikt maken voor hotelgasten die lijden aan chronische aandoeningen aan de luchtwegen.

Stof en vuil

Een aanzienlijk deel van de hotels is uitgerust met grote tapijten (zoals in gangen, trappenhallen, vergaderruimtes, enz.) die echte stof- en geurmagneten zijn.

Elke keer wanneer iemand erover wandelt of loopt, worden de stofdeeltjes en allergenen die erin genesteld zitten, omgewoeld. Door de trillingen worden deze stofdeeltjes en allergenen omhoog geschopt en in de lucht verspreid.

Vervuilde ingangen

Sigarettenpeuken verspreid buiten, rond uw hotelingang of op het voetpad, zijn onaantrekkelijk voor de meeste gasten, vooral voor niet-rokers.

Het gevolg van rokende hotelgasten of personeel net buiten de hotelingang valt ook niet te onderschatten. De schadelijke gezondheidseffecten van tweedehandsrook vallen niet te negeren.

Irriterende geuren

Ongewenste en irriterende geuren zijn een van de meest voorkomende klachten en kunnen snel een negatief effect hebben op de algemene klanttevredenheid.

Sigaretten- of sigarenrook, houtrook, parfum, muf zweet, de geur van (natte) hond of andere huisdieren, muffe lucht, bioaerosols afkomstig van een operationele stofzuiger, muffe tapijten en ontsmettingsmiddelen,…

Het zijn allemaal zaken die een negatieve invloed op de zintuigen van uw hotelgasten en werknemers kunnen uitoefenen. Ze kunnen namelijk ogen, neus en keel irriteren en kunnen ook allergische reacties zoals een astma-aanval veroorzaken.

Vluchtige Organische Stoffen (VOS)

Vluchtige Organische Stoffen (VOS) zitten in reinigingsmiddelen en geurverspreiders die ontworpen zijn om badkamers aangenamer te laten ruiken. Ze kunnen ongewenste effecten en symptomen veroorzaken zoals misselijkheid, duizeligheid, vermoeidheid en oogirritatie.

Heel het hotel is gemeenschappelijke ruimte

Omdat hotelkamers consequent in gebruik worden genomen door hotelgasten die komen en gaan, moet elke ruimte en kamer als gemeenschappelijke ruimte worden aanzien. Hoewel alle personeelsleden het belang van het verwisselen van lakens en handdoeken begrijpen, denken ze waarschijnlijk niet zozeer aan het verversen van de lucht.

Er is echter dikwijls sprake van een tijdspanne van slechts een paar uur tussen nieuwe en oude gasten, waardoor er heel vaak irriterende partikels en vervuilende stoffen in de lucht van de hotelkamer worden achtergelaten door de vorige gasten.

Daarbovenop kunnen ook partikels en moleculen van agressieve schoonmaakmiddelen in de lucht blijven hangen door de snelle doorlooptijd van hotelgasten.

Er kunnen gelukkig verschillende dingen worden gedaan (zoals luchtzuivering in hotels) om de binnenluchtkwaliteit in zowel individuele hotelkamers als andere gemeenschappelijke ruimtes in de hele hotelfaciliteit te verbeteren.

Tips om de binnenluchtkwaliteit in hotelkamers te verbeteren

Vermijd Vluchtige Organische Stoffen

Om te beginnen kan het helpen om over te schakelen op ecologisch verantwoorde (groene) reinigingsproducten en om te proberen het gebruik van producten met Vluchtige Organische Stoffen in te vermijden.

Hoe meer een hotelier (ook gekend als hotelhouder of hotelexploitant) in staat is om het gebruik van deze producten met VOS te beperken, hoe minder zorgen er zullen zijn over het mogelijks irriteren van de hotelgasten.

Doelgerichte luchtzuivering in hotels & hotelkamers

Gerichte luchtzuivering is de meest efficiënte manier om de lucht op hotelkamerniveau te reinigen. In elke hotelkamer kan een luchtreiniger worden geïnstalleerd om tot 99,9 procent van de luchtverontreinigende deeltjes te verwijderen. Op die manier kunnen hoteliers er zeker van zijn dat gasten en personeel aan veel minder vervuilende stoffen en ziektekiemen worden blootgesteld.

luchtzuivering in hotels voor ultieme klantenbeleving en tevredenheid luchtreinigeradvies

Luchtreinigers met een gepast filtersysteem en een geschikte luchtvolumecapaciteit kunnen dus worden gebruikt om te zorgen voor schone lucht in de kamers van uw hotel en dit op zowel een permanente als tijdelijke basis.

Onder tijdelijke basis wordt verstaan het inschakelen van het luchtreinigingstoestel op wisselende hotelkamers tijdens schoonmaaksessies, tijdens korte periodes waarin de kamer van gast verandert en tijdens periodes waarin de kamer niet bezet is.

Daarnaast kunnen bepaalde types luchtreinigers ook probleemloos worden geïnstalleerd in de lounge, bar, banketzalen, in het restaurant, in de fitness en wellness ruimtes van het hotel, enzovoort. Interesse in luchtzuivering in hotels? Vraag ons om advies op maat van uw hotelsituatie!

Verwijder ziektekiemen uit de binnenlucht

Het verwijderen van ziektekiemen uit de lucht met een geschikte luchtreiniger helpt ook om het ziekteverzuim van werknemers te verminderen.

Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat het schoonmaakpersoneel van uw hotel een kamer binnenwandelt waarvan één of meerdere gasten griep hebben.

Het is waarschijnlijk dat de lucht in deze hotelkamer verontreinigd is met het griepvirus (dat zich ook verspreidt via de lucht en inademing). Bijgevolg kunnen deze ziektekiemen door uw medewerkers worden ingeademd, waardoor een infectie en afwezigheid op het werk wegens ziekte tot stand komt.

Verwarming, ventilatie en airconditioning zijn weliswaar nuttig voor het circuleren van verse lucht, helaas kunnen deze systemen ook de verspreiding van ziektekiemen van kamer naar kamer versnellen.

Bovendien kunnen dergelijke systemen door hun omvang, complexiteit en ontwerp niet altijd efficiënt of direct de problemen met de kwaliteit van uw binnenlucht aanpakken.

Investeer in hypoallergene hotelkamers

Chronische aandoeningen van de luchtwegen zijn een andere reden tot bezorgdheid. Veel tophotels hebben tijd en middelen vrijgemaakt om hypoallergene hotelkamers te creëren.

Deze zijn niet alleen uitgerust met luchtreinigers, maar ook met speciaal linnengoed, speciale zeep en andere producten die ontworpen zijn om irriterende stoffen in elke kamer te beperken.

Deze hypoallergene hotelkamers bieden gasten met allergieën en astma de garantie dat de kans dat zo’n hypoallergene hotelkamer hun aandoening zal opwekken/triggeren, veel kleiner is in vergelijking met een normale hotelkamer.

Vanuit marketingoogpunt bieden dergelijke hypoallergene hotelkamers prachtige mogelijkheden om meer gasten met ernstige allergieën en/of astma aan te trekken.

Bronafzuiging en ventilatie blijven belangrijk

Afzuiging en reiniging aan de bron en ventilatie zijn belangrijke onderdelen van een strategisch plan om de binnenluchtkwaliteit in hotels te verbeteren. Echter, gezien de korte, snelle doorlooptijden van deze faciliteiten vraagt dit om een krachtige en efficiënte lokale oplossing die het probleem aan de bron kan aanpakken.

Op hotelkamerniveau pakken luchtzuiveraars direct een breed spectrum aan luchtkwaliteitsklachten aan en dragen ze proactief bij tot de gezondheid en netheid van de hotelkamer.

Interesse in de mogelijke mobiele luchtreinigingsoplossingen voor hotelkamers specifiek of luchtzuivering in hotels in het algemeen? Vraag om advies op maat of bekijk de producten die ook op deze pagina staan!

Voordelen van luchtzuivering in hotels

Hogere beoordelingsscores en meer referenties

Reizigers maken vandaag de dag gebruik van diensten zoals TripAdvisor om op zoek te gaan naar de beste beoordelingen en aanbiedingen van hotels.

Indien u investeert in een degelijke luchtzuiveringsoplossing, vergroot u uw kansen aanzienlijk om betere en hogere beoordelingen voor uw hotel te krijgen, samen met betere getuigenissen uit de praktijk en waardevolle referenties zoals mond-tot-mondreclame.

In feite heeft een onderzoek van Expedia uit 2012 tot de volgende conclusies geleid:

  • Meer dan 60 procent van de consumenten zal betere beoordelingen geven aan hotels met een hoge binnenluchtkwaliteit en robuuste duurzaamheidsinspanningen.
  • Bovendien is de luchtkwaliteit in hotels een belangrijk aandachtspunt voor de consument: vier op de tien consumenten noemen de kwaliteit van de binnenlucht als een zeer belangrijk selectiecriterium.
  • Hotels die een hogere binnenluchtkwaliteit nastreven via professionele luchtzuivering in hotels, krijgen bij bijna twee derde van de ondervraagde consumenten een hogere score.

Binnenluchtkwaliteit als Uniek Verkoopargument (Onderscheidend Vermogen)

Volgens dezelfde Expedia studie wordt het concept van hotelduurzaamheid in aanmerking genomen tijdens het selectieproces en de zoektocht naar een geschikt hotel door mensen die hun reis aan het plannen en boeken zijn.

Tegelijkertijd toonde het onderzoek aan dat er een kloof gaapt tussen de manier waarop de hotelindustrie haar duurzaamheidsinspanningen communiceert enerzijds en de gebieden van duurzaamheid die de consument belangrijk vindt anderzijds:

  • Enerzijds heeft de nadruk op het bevorderen van de operationele aspecten van duurzaamheid geleid tot een hoog consumentenbewustzijn op het gebied van energie-efficiëntie, waterbesparing en recyclage.
  • Ondanks het feit dat de consument de luchtkwaliteit belangrijk vindt, herinnert slechts een derde van de ondervraagde hotelgasten zich de actieve promotie van goede binnenluchtkwaliteit als onderdeel van wat het hotel te bieden heeft.
  • Dit betekent dat u zich als hotel met succes kunt onderscheiden door het promoten van de binnenluchtkwaliteit in brochures, op boekingswebsites, op de eigen hotelwebsite, enzovoort.

Dalende schoonmaaktijd

Omdat het meeste grof stof wordt opgevangen door een luchtfiltratie-eenheid, zal het stof niet dus niet langer zo gemakkelijk neerdwarrelen op meubilair en vloerbedekking. Hierdoor wordt de schoonmaaktijd per hotelkamer verkort.

Door middel van luchtzuivering in hotels gaan ze er niet alleen schoner uitzien, het zal ook gewoon properder zijn qua binnenluchtkwaliteit.

Gezondere werkomgeving

luchtzuivering in hotels daling schoonmaaktijd en daling werkverzuim door ziekte luchtreinigeradvies

Samen met uw gasten zal ook uw personeel minder blootgesteld worden aan rondzwevende ziektekiemen en virussen (denk aan een verkoudheid of infecties).

Hierdoor zal het absenteïsme wegens ziekte dalen. Dergelijke luchtzuivering in hotels leidt bovendien ook tot minder stress onder het personeel (omdat een voltallige staf niet onderbemand en dus minder gespannen is).

Hogere klanttevredenheid

Als hotelexploitant is het belangrijk om uw gasten en klanten veilig en tevreden te houden.

Een slechte binnenluchtkwaliteit kan ertoe leiden dat mensen zich moe, oververhit, ongemakkelijk en geïrriteerd voelen, om nog maar te zwijgen van het feit dat dergelijke ongemakken ertoe leiden dat ze geen (extra) geld willen uitgeven.

Hogere uitgaven per klant

Frisse, geurloze en schone lucht is goed voor de omzetcijfers (en normaal dus ook voor de winstcijfers) van uw hotel.

Luchtzuivering in hotels en propere lucht leiden tot een hogere omzet per klant omdat een klant zich meer ontspannen voelt in een hotel met een uitstekende binnenluchtkwaliteit.

Oplossingen voor luchtzuivering in hotels

Wanneer gasten een hotelkamer binnenwandelen die uitgerust is met een luchtzuiveringsinstallatie, kunnen ze onmiddellijk uw inzet voor hun welzijn en gezondheid vaststellen.

Dit type hotelkamer biedt dat tikkeltje meer en onderscheidt uw accommodatie van de concurrentie en draagt bovendien bij tot het terugdringen van het ziekteverzuim van uw medewerkers. Bovendien geeft het blijk van een oprechte betrokkenheid bij de tevredenheid van de klant.

Tophotels zullen u vertellen dat de beste manier om hogere beoordelingen te krijgen van gasten is: Focussen op orde, netheid en service. Deze hotels zijn er trots op dat ze niet alleen schoon zijn op oppervlakten zoals de vloer en die van meubilair en lekker ruiken, maar dat de lucht binnenin ook echt schoon is. Het reukvermogen van mensen staat in direct verband met hoe wij een omgeving waarnemen en ervaren.

Uw gasten zullen genieten van een beter en veiliger verblijf terwijl uw personeel minder hoeft schoon te maken (omdat stof zich minder op oppervlakken nestelt dankzij het filtersysteem in de luchtreiniger). Een neutrale, geurloze en gezondere hotelomgeving is het resultaat.

Interesse in luchtreiniging voor uw hotel?

Bent u hoteldirecteur of manager of hoteleigenaar in de toeristische sector? En wilt u aandacht gaan besteden aan de binnenluchtkwaliteit van uw hotel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om uw wensen en behoeften te bespreken.

Voor elk hotel bestaat een geschikte luchtreinigingsoplossing. Deze vereist in elk geval maatwerk op basis van de specifieke klachten, luchtvolumes en specifieke behoeften.