Afzuiging nagels - Luchtzuivering voor Manicure & Pedicure Behandelingen

Toont alle 8 resultaten

afzuiging nagels manicure tafel luchtreinigeradvies

Stof van nagelvijlen, stof van nagels slijpen en van acrylnagels en de dampen van producten zoals nagellakverwijderaar, nagellak en nagellijm voor kunstnagels zijn schadelijk en kunnen leiden tot gezondheidsproblemen voor uw klanten, medewerkers en uzelf. Hieronder ontdekt u alles over de professionele toestellen uit ons afzuiging nagels aanbod.

Als u in een salon of van thuis werkt, is het van cruciaal belang dat u zich bewust bent van de gevaren die deze producten kunnen opleveren en dat u uw klanten, medewerkers en uzelf beschermt tegen deze gevaren.

Onze luchtzuiverende afzuigingen voor schoonheidssalons zijn eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te onderhouden en filteren rondzwevende stofdeeltjes, dampen en geuren uit de lucht die vrijkomen tijdens schoonheidsbehandelingen in uw salon.

Gevaren tijdens schoonheids- en cosmetische behandelingen

Tegenwoordig zijn we ons zeer bewust van onze gezondheid en de effecten die de wereld om ons heen op onze gezondheid heeft. Van eten en drinken tot de uitstoot van voertuigen tot het wandelen op de openbare weg.

De nationale wetgevingen omvatten een hele reeks voorschriften, richtlijnen, wetten en regels ter bescherming van de gezondheid van werknemers. Een groot deel van deze verplichtingen draait rond het onder controle houden van de blootstelling aan schadelijke stoffen in de lucht – voornamelijk stof en dampen.

Waarom moet ik een luchtreinigende afzuiging hebben?

U bent wettelijk (en moreel) verplicht om het risico van blootstelling aan schadelijke dampen en stof op de werkplek te verminderen en dit voor iedereen die in die omgeving vertoeft.

Wettelijk gezien dient u dergelijke blootstelling onder controle te houden om niet alleen uw werknemers te beschermen maar ook het publiek dat blootgesteld kan worden, evenals het milieu in het algemeen.

In principe moet u ervoor zorgen dat alles wat uw personeelsleden of klanten op de werkplek inademen, hen niet ziek maakt. Als ze er toch ziek van worden, moet u iets installeren dat de concentratie van deze rondzwevende slechte stoffen vermindert of wegneemt om zo het risico op ziek worden te verminderen.

Dit is een belangrijke wettelijke bepaling voor bedrijven die het grote publiek van dienst zijn, zoals:

  • Schoonheids- en kapsalons,
  • Schoonheidsspecialisten,
  • Nagelstudio’s,
  • Spray tanning studio’s,
  • En nog vele andere cosmetische en schoonheidsbehandelingen

Veel van deze behandelingen kunnen namelijk (kleine) hoeveelheden schadelijke stoffen en dampen produceren.

Zelfs indien u werkt als een eenzame schoonheidsspecialist(e) of nagelstylist(e) die klanten ontvangt bij u thuis of bezoekt bij hen thuis, heeft u een wettelijk bepaalde verantwoordelijkheid om hun gezondheid te beschermen.

Waarom zijn deze behandelingen gevaarlijk?

In feite worden de verpakkingen van de meeste producten die gebruikt worden in schoonheidsbehandelingen uitgerust met gevarenwaarschuwingen. Deze vermelden bijvoorbeeld het volgende: “Schadelijk bij inademing” en “Gebruik in goed geventileerde ruimten”.

Deze waarschuwingen zijn er niet alleen om de belangen van de fabrikanten te beschermen, ze zijn er ook omdat er een bewezen risico bestaat voor de gezondheid van mensen. Het is misschien een heel klein gezondheidsrisico maar het risico neemt wel toe naarmate u er meer van gebruikt.

Laten we eens kijken naar een paar cosmetische producten die vaak worden gebruikt tijdens schoonheidsbehandelingen en de chemicaliën die ze bevatten.

afzuigsysteem gelnagels tegen geur en stof luchtreinigeradvies

Nagellakverwijderaar

Deze is gemakkelijk verkrijgbaar en wordt wereldwijd gebruikt. Dit product kan ook aceton bevatten.

Aceton is behoorlijk vervelend – kijk maar eens naar YouTube-video’s over het oplossen van kunststoffen. Herhaaldelijk inademen van de dampen (de slechte geur) van aceton kan vaak hoofdpijn veroorzaken (deze hoofdpijn kan bijzonder ernstig zijn) en het veroorzaakt irritatie aan de ogen, huid en keel.

Nagellakverwijderaars bevatten ook butylacetaat en isopropylacetaat – beide stoffen veroorzaken hoofdpijn en irritatie van de neus, keel, ogen en huid.

Kunstmatige nagellijmverwijderaars

Deze bevatten vaak Acetonitril – De dampen van deze stof kunnen irritatie van de neus en keel veroorzaken. Het kan ook ademhalingsproblemen, misselijkheid, braken, zwakte en zelfs uitputting veroorzaken.

Nagellijmverwijderaars kunnen ook ethylacetaat bevatten – dat uw ogen, huid, neus, mond, keel en maag ernstig kan irriteren.

Bij blootstelling aan hoge concentraties van deze stof – bijvoorbeeld in een klein salon op een drukke en warme dag – kan deze zelfs duizeligheid of flauwvallen veroorzaken.

Een afzuigsysteem voor gelnagels met de juiste eigenschappen kan dergelijke dampen echter onder controle houden (hieronder meer informatie).

Nagellak

Nagellak bevat in vele gevallen de volgende stoffen: butylacetaat, ethylacetaat, tolueen (vluchtige vloeistof), formaldehyde en dibutylftalaat (DBP).

Naast het feit dat ze allemaal moeilijk uit te spreken vallen – zijn ze ook allemaal behoorlijk schadelijk.

Formaldehyde is een bekend menselijk carcinogeen (kankerverwekkende stof), omdat we mensen die aan formaldehyde zijn blootgesteld direct in verband kunnen brengen met het ontwikkelen van kanker.

Wanneer formaldehyde vermengd geraakt met de binnenlucht van een salon, worden formaldehyde dampen omgezet in mierenzuur en dat is wat je inademt.

Tolueen is al wetenschappelijk rechtstreeks in verband gebracht met lever- en nierschade en het meest angstaanjagende: deze stof berokkent ook schade aan zwangerschappen en ongeboren kinderen.

Investeren in een degelijk nageltafel afzuigsysteem met het juiste filtersysteem vermindert dus het risico op kanker en misvormingen tijdens de zwangerschap bij klanten, medewerkers en uzelf.

Algemene neveneffecten voor de gezondheid

Van al deze bovengenoemde chemicaliën is ook bewezen dat ze hoofdpijn, ademhalingsmoeilijkheden, hoesten, piepende ademhaling, allergische reacties, irritaties aan ogen, neus, huid, keel en mond veroorzaken.

Qua gezondheidsoverwegingen houdt het dus best wel steek om te investeren in een afzuiging voor nagels zoals de Pure Beauty losse afzuiging nageltafel.

Maar ik gebruik beperkte hoeveelheden…

Neen, je mag inderdaad niet veel van deze producten gebruiken voor elke klant. Echter, naarmate de tijd verstrijkt, stijgen de concentraties van deze chemicaliën in de atmosfeer van uw salon alsook in uw lichaam (longen en huidcellen).

Elke keer dat u zo’n product gebruikt, komen er telkens wat van deze rondzwevende dampen in uw ademhalingssysteem en lichaam terecht. En het is net deze herhaaldelijke blootstelling die op de middellange termijn ernstige gezondheidsschade aanricht.

Alles wat hiervoor werd uiteengezet ging zelfs nog niet over de impact van stof! Een geschikte luchtzuiverende afzuiging voor uw nageltafel(s) is vanuit gezondheidsperspectief dus een must.

Wat met stof van nagels vijlen?

Stof kan net zo gevaarlijk zijn als dampen. Het proces van het vijlen van kunstnagels (handmatig of met een elektronisch toestel) doet bijvoorbeeld heel veel stof vrijkomen.

Dit uiterst fijne rondzwevende nagelstof kan bestaan uit acryl van de kunstnagels, gedroogde lijmresten, nagellakdeeltjes en zelfs partikels van de menselijke huid.

Dergelijk stof van nagelvijlen is niet alleen slecht voor uw apparatuur, nageltafel, salon, uw kleding en mogelijks uw klanten – het is ook ronduit slecht voor uw gezondheid.

Stof dat in uw neus en keel komt, kan deze zones irriteren en allergische reacties, hoesten, niezen en andere chronische ongemakken veroorzaken.

Het echte gevaar is echter het stof dat u niet kan zien met het blote oog (microscopisch kleine fijnstof deeltjes).

Het menselijk oog kan deeltjes waarnemen die niet kleiner zijn dan +/- 30 micron (een menselijk haartje is bijvoorbeeld ongeveer 100 micron dik). De realiteit is dat het overgrote deel van het rondzwevende stof echter veel kleiner is dan dit.

Het is in feite klein genoeg om in de luchtpijpvertakkingen van de longen door te dringen en de longblaasjes – bolvormige zakjes in de longen die voor de uitwisseling van zuurstof en afvalstoffen zorgen – te penetreren.

Dit betekent dat dergelijke stofdeeltjes klein genoeg zijn (kleiner dan 10 micron) om in de vitale functies van de longen terecht te komen en zodra ze er eenmaal zijn, komen ze er niet meer uit.

Integendeel zelfs, dergelijk fijnstof kan via deze weg zelfs in de bloedstroom sluipen en ernstige onherstelbare schade aanrichten (vandaar de benaming ‘sluipmoordenaar’ in de volksmond).

Stof ingeademd op de werkplek is wetenschappelijk reeds in direct verband gebracht met de gestage toename van beroepsastma, schade aan het longweefsel, gezwelvorming in de longen en erger.

Voor meer informatie over fijnstof, wetenschappelijke studies en de redenen waarom luchtzuivering een goed idee is, bezoek onze pagina over luchtreinigers tegen fijnstof.

Wat moet ik doen? Afzuiging nagels afschaffen?

Gelukkig is het heel gemakkelijk om uw klanten en uzelf te beschermen en dit zonder uw bankrekening te plunderen!

Ten eerste dient u ervoor te zorgen dat de werkruimte in uw schoonheidssalon zo open, zo ruim en zo goed mogelijk geventileerd is.

Open dagelijks de ramen voor wat verluchting, vermijd het creëren van afgesloten ruimtes en inderdaad, u raadt het al: een afzuiging voor nagels aanschaffen!

Afzuiging nagels kopen… Waar kan ik er een krijgen en welke heb ik nodig?

Wel, wij kunnen u adviseren over een degelijke en kwalitatief hoogstaande luchtzuiverende afzuiging voor nagelstylisten. Met zo’n investering kan u uw klanten en uzelf beschermen tegen de vervuilde lucht ten gevolge van uw schoonheidsbehandelingen.

afzuiging nagels voor nagelstyliste tegen geur en stof luchtreinigeradvies

Er is een gamma van kwalitatief hoogstaande en goed geprijsde afzuigtoestellen beschikbaar die de schadelijke stofdeeltjes, dampen en gassen uit de lucht in uw salon en werkruimte kunnen verwijderen.

Contacteer ons voor meer informatie over een ideale luchtzuiverende afzuiging voor uw nagelsalon. Wij zijn altijd bereid om uw vragen te beantwoorden en u te helpen het juiste toestel te selecteren.

U kan ook steeds de beschikbare producten in detail bekijken (ook te zien op deze pagina):

Opmerking: Een nageltafel met geur en stofafzuiging biedt dikwijls niet de gewenste functionaliteit en beweeglijkheid. In vele gevallen is het interessanter om te blijven werken met uw bestaande nageltafel en te investeren in een losse compacte afzuigunit die ook mee kan op verplaatsing (bij de klanten thuis bijvoorbeeld).

Zal een afzuiging voor nagels het stofprobleem oplossen?

Ja, een adequate afzuiging is in staat om grof en fijn stof uit de lucht in uw salon te filteren. Er bestaan verschillende soorten losse afzuigingen voor manicuretafels en beauty toepassingen, elk met hun specifieke voor- en nadelen.

Zo bestaan er toestellen welke uitgerust zijn met een HEPA filter die 99,997% van het stof in de lucht tot op 0,3 micron (vergeet niet dat een menselijk haar ongeveer 100 micron is).

Sommige andere afzuigtoestellen bevatten geen HEPA filter maar wel een zeer effectieve F8 voorfilter die in combinatie met een actieve koolstoffilter uw klanten en uzelf meer dan voldoende kan beschermen.

Op de productpagina’s van deze toestellen kan u meer leren over hun filtersysteem en op welke manier zij stof, fijnstof en schadelijke dampen uit de lucht verwijderen.

Maar vergeet niet: Deze afzuigsystemen voor nagels en andere schoonheidstoepassingen zijn geen stofzuigers. Afzuigingen verwijderen stof uit de lucht (de stofdeeltjes die u kunt inademen) maar zo’n toestel maakt uw werkplek, nageltafel, kleding enzovoort niet schoon.

Een afzuiging voor manicure en pedicure toepassingen is ontworpen om de longen en de gezondheid van mensen te beschermen. Wanneer het stof rechtstreeks op de vloer, het werkblad enzovoort neerdaalt, ademt u het niet in en hoeft het niet te worden afgezogen.

Goed en geregeld schoonmaken houdt dergelijk ‘nestelend’ en ‘neerdwarrelend’ stof onder controle. De algemene orde, properheid en netheid is een van de zaken die een afzuiging voor nageltafels wel verbetert.

Zo’n luchtzuiverende nageltafelafzuiging verwijdert het rondzwevend stof in de lucht zodat het fijne stof (in de lucht) zich na verloop van tijd – bijvoorbeeld ‘s nachts – niet meer kan ophopen.

Hierdoor blijft uw schoonheidssalon over het algemeen properder en treedt er ook minder blootstelling aan dit stof op in uw salon. Met andere woorden, een manicure tafel afzuiging kan bijdragen tot een properder nagelsalon met minder rondzwevend en ophopend stof!

Werking van afzuiging nagels

De beschikbare afzuigsystemen voor nagels en andere schoonheidstoepassingen uit ons productaanbod maken gebruik van filters om de schadelijke stoffen en dampen (geuren) uit de lucht te verwijderen.

De gereinigde lucht wordt vervolgens dan terug in het werkgebied geblazen. Dit noemen we een filterende of recirculerende afzuiging voor nagels en beauty toepassingen.

Met andere woorden, dit soort afzuigingen voor nagels bestaan uit een ventilator in een behuizing met filters en een opvangapparaat. Dit opvangapparaat is meestal een arm, afzuigslang of downdraft tray (plateau met onderafzuiging).

De ventilator in de behuizing zuigt vuile lucht aan door de arm of de downdraft tray en doet dit met voldoende druk en kracht om het stof en de dampen te “vangen” en door de filters te zuigen.

Het is echter belangrijk om te weten dat deze afzuigsystemen voor beauty toepassingen bronafzuigingen zijn. Hoe dichter u de afzuigarm of slang bij de stof- en dampbron in positie brengt, hoe effectiever zo’n afzuiging zal werken en hoe beter het stof en de dampen uit de lucht worden gefilterd.

Filters in afzuiging nagels

Er bestaan twee soorten hoofdfilters voor een nagels afzuiging, welke in bepaalde toestellen gecombineerd gebruikt worden:

  • Een stoffilter, en
  • Een actieve koolstoffilter

De stoffilters werken als een zeef, ongeacht de filteringsgraad en kwalificatie ervan. Ze bestaan uit een heleboel verweven vezels die de stofdeeltjes in de lucht onderscheppen en opvangen. Hierdoor blijven de stofdeeltjes in de filter hangen terwijl de lucht erdoorheen passeert.

De koolstoffilters werken als een spons. Ze adsorberen de vervelende geuren en dampen in de lucht. Elk stukje actieve koolstof in de filters is poreus en heeft een enorme oppervlakte in verhouding tot hun grootte zodat ze in staat zijn om veel moleculen van dampen en geuren op te nemen.

Beide soorten filters geraken na verloop van tijd vol en verzadigd. Stoffilters geraken na verloop van tijd verstopt en dienen regelmatig vervangen te worden. Actieve koolstoffilters (zoals een spons onder een lopende kraan) zullen ook een punt bereiken waarop ze niet meer kunnen opzuigen en adsorberen.

Wanneer zo’n verzadiging optreedt, dient u de filter in kwestie te vervangen door een nieuw exemplaar.

Samenvatting | Afzuiging Nagels

Het is van essentieel belang dat u uw wettelijke verplichtingen op de werkplek kent en naleeft. Het is ook belangrijk om te begrijpen dat de werkplek om het even welke plaats is waar u uw schoonheidsbehandelingen uitvoert – of het nu gaat om een professioneel salon, bij u thuis of zelfs bij uw klanten thuis tijdens een huisbezoek.

U bent wettelijk verplicht om te beseffen welke risico’s het werk dat u doet en de producten die u gebruikt met zich meebrengen voor uw medewerkers, uw klanten en uzelf.

Het is dus ook bij wet verplicht om uw personeelsleden, uw klanten en uzelf goed te beschermen op de werkplek. Zorg ervoor dat u weet hoe u dit het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat u:

  • Voldoet aan de wettelijke vereisten, en
  • Geen geld verspilt aan inefficiënte luchtbehandelingen

Contacteer ons gerust voor een afzuiging nagels die qua prijs/kwaliteit op topniveau zit. Afzuigingen voor nagelstylisten bestaan in allerlei vormen, maten en kleuren maar de ene nagelafzuiging is de andere niet. Vraag ons gerust om advies op maat van uw situatie.

Luchtreiniging op maat | Afzuiging nagels

Wij hebben ervaring met professionele afzuigingen voor schoonheidstoepassingen en bieden een heel van afzuigsystemen aan voor dampen, stof en gassen.

Indien u meer informatie wenst, specifieke vragen heeft of gewoon wilt overleggen over uw specifieke situatie en vereisten, aarzel dan niet om vrijblijvend contact op te nemen met ons. Wij adviseren u graag over een duurzame afzuiging voor nagels waarvan u lange tijd kunt genieten.