Stofzuiger voor zand | Aanbod voor de zandstraal- en bouwsector

Toont alle 3 resultaten

stofzuiger voor zand industrieel aanbod voor bouwsector en zandstraalsector

Een krachtige stofzuiger voor zand wordt in talloze industriële omgevingen gebruikt om zandkorrels, stof en gruis op te zuigen en op te vangen.

Zo’n industriële stofzuiger die krachtig genoeg is om zandresten en residu van zandstraalactiviteiten op te zuigen, is cruciaal om een schone en gezonde werkomgeving voor alle personeelsleden te garanderen.

Waarom investeren in een industriële stofzuiger voor zand?

Het doel van een efficiënte industriële stofzuiger voor zand moet in de eerste plaats zijn om de gezondheid van de gebruikers te beschermen en het werk efficiënter te laten verlopen.

Juist daarom moeten de zandkorrels, het stof en resten van verf, hout, metaal, plastiek, enzovoort die tijdens het zandstralen vrijkomen, bijzonder efficiënt en op een stofvrije manier worden opgezogen, opgevangen en afgevoerd.

U begrijpt dat dit niet mogelijk is met de eerste de beste stofzuiger. Ons aanbod van industriële stofzuigers voor zand maakt het daarentegen wel mogelijk om grote hoeveelheden zandkorrels en restdeeltjes op te zuigen.

De toestellen komen met accessoires zoals een robuust vloermondstuk en er is steeds de mogelijkheid om een extra voorafscheider aan de opstelling toe te voegen om extra grote hoeveelheden zand op te zuigen en op te vangen.

Stofzuiger voor zand | Industrieel gamma

Ons gamma industriële stofzuigers voor zand vormen een belangrijke aanvulling voor een aantal nichemarkten.

Stofzuigers voor zandstralen

Een voorbeeld van zo’n industrie is alle activiteiten rond zandstralen zoals de restauratie van hout, metaal, carrosserie en het verwijderen van verf en/of roest. Het is een schuurtechniek met behulp van perslucht en zandkorrels, die ook gekend staat als gritstralen.

In zo’n industriële omgeving dient men op één of andere manier de gebruikte zandkorrels, die dienst doen als schuurmiddel, terug op te vangen of op te zuigen. Een zandstraalsessie levert namelijk veel resten op zoals de zandkorrels maar ook verfresten, metaaldeeltjes, houtresten, rubberresten, enzovoort.

Stofzuigers voor bouwmarkten en Doe-Het-Zelf centra

De reeks industriële stofzuigermodellen voor zand is ook heel handig voor bedrijven zoals bouwmarkten, doe-het-zelf centra en tuincentra. Hier komen geregeld hoeveelheden zandkorrels op de grond. In zo’n situaties komt een mobiele industriële stofzuiger voor zand dan heel goed van pas.

Er bestaan namelijk flexibel te verplaatsen modellen met een laag zwaartepunt en een voldoende grote opvangcapaciteit. Om vlot en op krachtige wijze de hele bouwmarkt te bestrijken is zo’n toestel dus ideaal.

Video’s | Stofzuigers voor zand

VIDEO 1 – Stofzuiger voor zand met extra opvangcapaciteit

VIDEO 2 – Stofzuiger voor zand met stofvrije plastieken afvoerslurf (Longopac)

Accessoires voor de stofzuigers voor zand

Naast het grote assortiment industriële stofzuigers voor zand op wielen, bieden wij een groot aantal accessoires aan voor de zandstraal- en bouwsector. Sommige hiervan zijn uitermate handig voor het opzuigen en opruimen van zandkorrels en grit.

Bekijk hiervoor de specifieke productpagina’s van de stofzuigers voor zand uit ons gamma:

Voordelen Aanbod – Industriële stofzuiger voor zand

Het lage geluidsniveau, de lange levensduur en het gemak van onderhoud onderscheiden ons assortiment zandstofzuigers van de concurrentie.

Ook de garantieperiode van maar liefst drie jaar is ongezien in de B2B sector. Dit toont aan dat het om topkwaliteit gaat.

Nog enkele andere voordelen van de beschikbare zandstofzuigers zijn de volgende:

  • Hoogefficiënte stofzuigers voor zand met één, twee of drie motoren
  • Alle stofzuigers zijn uitgerust met een Jet-Pulse reinigingssysteem (stofvrij) voor de voorfilter (halfautomatische filterreiniging).
  • Gebruik van soepele, flexibele en duurzame luchtslangen met voldoende diameter om de luchtstroom te optimaliseren.
  • Manometer om gemakkelijk het verzadigingsniveau van de voor- en hoofdfilter in de gaten te houden.
  • Vlot bruikbaar Longopac afvalsysteem om stofvrij opgezogen stof af te voeren.
  • Gefaseerd filtersysteem met drie fases: centrifugaalkracht op basis van zwaartekracht en een kantelklep voor de zwaarste deeltjes, een voorfilter uit polyester om de hoofdfilter te ontlasten, en individueel geteste en gekeurde HEPA hoofdfilters.

Stofzuiger voor zand is multifunctioneel inzetbaar!

Het industriële stofzuigerassortiment voor zandkorrels en grit is bijzonder veelzijdig en compleet. Het omvat zowel stofzuigers voor kleinere werkplaatsen als modellen voor grote bedrijven, en het biedt een ruime keuze om aan elke behoefte te voldoen.

Wij bieden een breed scala aan industriële stofzuigers voor zandkorrels aan, zoals voor zandstraalmachines die talloze zandkorrels in de werkomgeving doen belanden.

Dergelijke zandstraalbewerkingen hebben nood aan een nauwkeurige en efficiënte afzuiging en aan een duurzame oplossing om maximale nauwkeurigheid en efficiëntie te bereiken tijdens het werkproces.

Krachtig opruimen van zand en grit

Een industriële stofzuiger voor zand is in het leven geroepen in de industrie om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar een efficiënte korrel- en stofopvang, noodzakelijk tijdens het zandstralen.

stofzuiger voor zandkorrels met krachtige motoren verkrijgbaarVanzelfsprekend kunnen ook andere soorten bedrijven zoals bouwmarkten en doe-het-zelf centra of aannemingsbedrijven baat hebben bij een krachtig zandzuigtoestel.

De fabrikanten van ons assortiment zandstofzuigers hebben langdurige samenwerkingsverbanden met tal van zandstraalfabrikanten afgesloten.

Daarom hebben zij specifieke accessoires ontwikkeld om het gebruik van de stofzuiger met een zandstraalmachine te vergemakkelijken en te optimaliseren.

Een voorbeeld van zo’n optioneel accessoire is een voorafscheider, een extra opvangvat dat meer opvangcapaciteit biedt tijdens het opzuigen van de zandkorrels.

Deze voorafscheiders kan u gerust beschouwen als een soort opslagcontainer voor extra opslagcapaciteit van het zand.

Deze voorafscheiders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten, gaande van de kleinste modellen, compact en vlot manipuleerbaar voor een snel en gemakkelijk ledigingsproces, tot de grootste voorafscheiders voor grotere hoeveelheden zand.

Interesse in een stofzuiger voor zand? Vraag demonstratie aan!

Heeft u specifieke wensen of moeilijkheden en wordt u geconfronteerd met een vervelende overlast van zandkorrels? Dan kan een kwalitatief sterke stofzuiger voor zand de ideale oplossing zijn.

U kan ons geheel vrijblijvend contacteren voor advies op maat en een demonstratie bij u ter plaatse. Wij bieden een landelijke dekking van zowel België als Nederland en komen vrijblijvend langs bij u ter plaatse.