Stofafzuiging nagels | Effectieve Stofbeheersing voor Nagelstudio's

Toont alle 8 resultaten

stofafzuiging nagels tegen stof door nagellak verwijdering met elektrische nagelvijl luchtreinigeradvies

Stofafzuiging nagels kopen om de gezondheid van uw klanten en uzelf te beschermen? Kom hier alles te weten over de beschikbare oplossingen om succesvol aan stof- en dampbeheersing te doen in uw nagel- en beautysalon!

Nagelstylisten polijsten en vijlen onze vinger- en teennagels, waardoor blootstelling aan chemicaliën op de werkvloer een echte bedreiging kan vormen. Zo zijn er bijvoorbeeld chemicaliën aanwezig in nagellak, nagellijm en kunstnagels.

Het draait bovendien niet alleen om de hoeveelheid van die schadelijke stoffen maar ook om de manier waarop ze in het lichaam van de klanten en de manicurist terechtkomen.

Gezondheidsrisico’s in nagelstudio’s

stofafzuiging nagels stofbestrijding tijdens manicure sessie verwijderen gellak met nagelfrees

Nagellijm, nagellak, nagellakverwijderaar en stof afkomstig van het vijlen en frezen van echte en gelnagels zorgen voor gezondheidsrisico’s voor manicure en pedicure klanten alsook voor de nagelstylisten zelf!

De werkplekomstandigheden in de nagelstudio’s zelf kunnen deze gezondheidsbedreigingen verminderen of juist nog verergeren.

De chemische stoffen in de lijmen, verwijderaars, nagellak en schoonheidsproducten, waar nagelstylisten vaak van dichtbij en in slecht geventileerde ruimtes aan worden blootgesteld, kunnen allen gevaarlijk zijn. In combinatie kunnen deze schadelijke stoffen echter nog meer lichamelijke schade aanrichten.

Enkele van deze gezondheidsrisico’s die opduiken tijdens manicure en pedicure behandelingen zijn de volgende:

 • Stof van gevijlde nagels dat kan worden ingeademd (en die kleine stofdeeltjes kunnen chemicaliën bevatten van de nagellak of acrylaat(mat)lak).
 • Manicuristen kunnen ook schadelijke dampen of nevels inademen van de chemicaliën die in het nagelsalon rondzweven.
 • De rondzwevende stoffen kunnen ook in de ogen van de klanten en werknemers terechtkomen en voor irritatie zorgen.
 • Bovendien kunnen deze stoffen jammer genoeg ook worden ingeslikt worden ingeslikt wanneer ze via de binnenlucht in drankjes of maaltijden terechtkomen.

De cijfers liegen niet!

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen een duidelijk verband aan tussen de chemicaliën die nagel- en schoonheidsproducten nuttig maken enerzijds en ernstige gezondheidsproblemen anderzijds.

stofafzuiging nagels voor filteren van schadelijke stoffen die vrijkomen bij bewerking nagelextensies met elektrische nagelvijl

Voorbeelden van dergelijke chemicaliën zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat nagels niet gaan afschilferen, dat kunstnagels mooi, vormbaar en buigzaam zijn, dat het aangebrachte product heel snel droogt en dat de nagels er felgekleurd uitzien.

Wat ook het risico is voor de vaste klanten die geregeld langskomen voor een welverdiende manicure en/of pedicure, dit risico vervalt in het niets in vergelijking met het risico waarmee de nagelstylisten zelf mee geconfronteerd worden!

Als nagelstylist ademt men namelijk dagelijks de schadelijke chemicaliën en dampen in, dikwijls voor 8 à 12 uur per dag. Als nagelstylist zou men voor minder overwegen om een degelijke stofafzuiging voor nagels aan te schaffen…

Nagelstylisten lopen het grootste risico

Nagelstudio-medewerkers komen elke dag met een waslijst aan chemicaliën in aanraking. Voor een doorsnee klant van een nagelsalon vormen deze chemicaliën mogelijks geen extreem grote bedreiging…

Maar voor werknemers die dagelijks blootgesteld worden aan deze giftige cocktail van rondzwevende chemische stoffen is er wel degelijk sprake van een verhoogd risico!

Het is reeds wereldwijd bekend en geweten dat een groot aantal manicuristen en schoonheidsspecialisten kampt met en lijdt aan ademhalingsaandoeningen.

Van sommige chemicaliën in nagelverzorgingsproducten is bekend dat ze kanker veroorzaken; andere stoffen worden in verband gebracht met abnormale ontwikkelingen van de foetus, miskramen en andere schade aan de voortplantingsgezondheid.

Een aantal wetenschappelijke onderzoeken hebben ook aangetoond dat schoonheidsspecialisten (een groep die nagelstylisten omvat, evenals kappers en make-up artiesten) een verhoogd risico lopen op:

 • Sterfte ten gevolge van de ziekte van Hodgkin,
 • Baby’s met een (te) laag geboortegewicht, en
 • Multipel myeloom, een vorm van kanker (ook bekend als de ziekte van Kahler).

Enkele studies op een rij | Stofafzuiging nagels

Een onderzoek uit 2006 verricht door Kreiss et al. bracht een schokgolf teweeg in de sector van de cosmetische beroepen:

 • Na verschillende rapporten over beroepsastma in de sector cosmetica en uiterlijke verzorging, werd door de onderzoekers besloten om een diepgaand onderzoek te verrichten naar het verband tussen de taken en risico’s van deze sector enerzijds en astma anderzijds.
 • Er werd een steekproef genomen van gelicenseerde visagisten, manicuristen, barbiers, kappers in Colorado.
 • Resultaten van het onderzoek:
  • 38% van de ondervraagden bleek astma te ontwikkelen sinds de indiensttreding als schoonheidsspecialist.
  • Vooral bij kappers, nagelstylisten die vaak met kunstnagels werken en barbiers werd een significant verband gevonden tussen astma en de activiteiten van zo’n cosmetische professional.
 • Conclusie van het onderzoek:
  • Het verhoogde risico op astma ontwikkeling gedurende de tewerkstelling bij schoonheidsspecialisten is waarschijnlijk toe te wijzen aan hun blootstelling aan chemische stoffen en irriterende partikels tijdens het verrichten van taken welke geassocieerd worden met astma.
  • Stofafzuiging nagels kopen? Vraag advies op maat aan of bekijk de verkrijgbare luchtreinigingstoestellen:
 • Frappant weetje voor manicuristen: Uit hetzelfde onderzoek bleek dat degenen die werken met kunstnagels ongeveer drie keer zoveel kans hadden om astma te krijgen dan personen die werkzaam zijn in compleet andere sectoren. Een afzuiging voor nagelstylisten blijkt dus geen hebbeding maar een absolute must te zijn!

Een andere wetenschappelijke studie uit 2007 van Roelofs et al. onderzocht het verband tussen werkgerelateerde gezondheidsproblemen en factoren in de werkomgeving:

 • 71 manicuristen en nagelstylisten maakten deel uit van het onderzoek.
 • Als vaak voorkomende gezondheidsproblemen ten gevolge van de professionele activiteiten van manicuristen (en de hieruit voortspruitende slechte luchtkwaliteit, stofconcentraties en irriterende geuren en dampen), kwamen hoofdpijn en ademhalings-, huid- en musculoskeletale problemen naar voren.
 • Er werd een significant verband aangetoond tussen ademhalingsproblemen enerzijds en een slechte luchtkwaliteit op de werkplek anderzijds.
 • Er werd ook een significant verband aangetoond tussen musculoskeletale symptomen enerzijds en het aantal jaren dat men professioneel actief is als nagelstylist(e) anderzijds.

Vier gevaarlijke nagelsalonchemicaliën

Hieronder geven we u een overzicht van 4 chemicaliën die een heel groot gezondheidsrisico betekenen voor manicuristen en nagelstylisten die in een nagelsalon werken.

Twijfelt u over een stofafzuiging nagels te kopen? Onderstaande info zal u hoogstwaarschijnlijk dat laatste zetje geven om een stofafzuiging voor uw nageltafel in uw salon te halen.

stofafzuiging nagels om schadelijke dampen van nagellak af te zuigen en te filteren luchtreinigeradvies

Tolueen (methylbenzeen)

Deze heldere, kleurloze vluchtige vloeistof komt van nature voor in ruwe olie. Het is ook een veelgebruikt ingrediënt in nagellak en kunstnagellijm. Het inademen van hoge concentraties van deze stof in een korte periode kan een licht gevoel in het hoofd, duizeligheid of slaperigheid veroorzaken.

Verder kan intensieve en langdurige blootstelling aan Tolueen het zenuwstelsel beschadigen alsook de ogen, keel en longen irriteren. Studies wijzen ook uit dat het inademen van hoge concentraties Tolueen tijdens de zwangerschap geboorteafwijkingen, een vertraagde groei en mentale aandoeningen van het nageslacht kan veroorzaken.

Het aanschaffen van een kwalitatief hoogstaande manicure afzuiging die uitgerust is met juiste filtersysteem en een voldoende hoge capaciteit heeft, kan dus een heel verstandige zet zijn in de strijd tegen Tolueen.

Formaldehyde

Deze stof wordt gebruikt in nagellak en nagelverharder. Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat deze stof kanker kan veroorzaken. Blootstelling aan Formaldehyde kan ook de ogen, huid en keel irriteren. Daarbovenop kan deze stof ook hoestbuien, allergische reacties, astma-achtige aanvallen of ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.

Nagelstylisten dienen zich te beschermen tegen deze stof en dienen de inademing ervan te vermijden. Een bronafzuiging die voorzien is van de juiste filters kan hier een duurzame oplossing voor zijn. Contacteer ons gerust voor meer informatie over afzuigingen voor manicuretafels of bekijk de beschikbare toestellen op deze pagina.

Het inademen van Formaldehyde dampen moet vermeden worden omdat deze stof zelfs bij lage concentraties (zoals 0,1 tot 0,5 deeltjes per miljoen) de neus en ogen kan irriteren en de prestaties van het kortetermijngeheugen ondermijnt en vermindert.

Dibutylftalaat

Deze stof wordt vaak gebruikt om kunststoffen zachter en flexibeler te maken en kleine hoeveelheden ervan worden gebruikt in nagellak en nagellakverharder.

Er is weinig concrete informatie over hoe deze chemische stof de menselijke gezondheid op de lange termijn beïnvloedt. Het werd wel reeds vastgesteld dat mensen die eraan blootgesteld worden, misselijk kunnen worden en irritatie kunnen ervaren aan de luchtwegen en ogen.

De effecten van Dibutylftalaat op dieren werden echter reeds diepgaander bestudeerd en de resultaten ervan zijn bijzonder zorgwekkend! Wanneer knaagdieren via orale inname worden blootgesteld aan deze door de mens geproduceerde chemische stof, worden er ontwikkelings- en voortplantingsproblemen veroorzaakt.

Voorbeelden van deze problemen en effecten op dieren na blootstelling aan Dibutylftalaat zijn:

 • Geboorteafwijkingen bij muizen
 • Afgenomen aantal levensvatbare nesten/bevalllingen
 • Verminderd geboortegewicht van de foetus

Dibutylftalaat staat als stof geclassificeerd als een schadelijke stof voor de voortplanting en ontwikkeling van de mens. Investeren in een tafelafzuiger voor nagels om deze stof uit de binnenlucht te gaan filteren is dus een goed idee.

Methacrylaat-verbindingen

Ethylmethacrylaat (EMA) is de belangrijkste stof in kunstnagels (kleurloos en ontvlambaar). Deze stof kan problematisch zijn voor zowel nagelstylisten als klanten want bij blootstelling aan deze stof kunnen allergieën, astma en dermatitis tot stand komen.

Om dergelijke gezondheidsrisico’s te vermijden en voorkomen, moeten gelnagels worden aangebracht op een nageltafel die uitgerust is met een krachtige en filterende stofafzuiging voor nagels. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend advies hieromtrent (wij kunnen u een geschikte afzuiging aanbieden die past bij uw wensen en situatie).

Werknemers van een nagelsalon die vaak kunstnagels bewerken en/of verwijderen, worden geadviseerd om een veiligheidsbril te dragen om hun ogen te beschermen evenals om lange mouwen en handschoenen te dragen om hun huid te beschermen tegen acrylstof.

Let op met whitelabel producten

Het vermijden van deze chemische stoffen is nog steeds een uitdaging. Sommige nagelverzorgingsproducten worden als “3-free” gelabeld, wat betekent dat ze geen Tolueen, Formaldehyde en Dibutylftalaat zouden bevatten… Tenminste, als hun etiketten zouden kloppen…

Analyses van dergelijke producten door overheden over de hele wereld hebben echter uitgewezen dat deze labels (meestal van white label producten) vaak onnauwkeurig zijn.

Primers die als “zuurvrij” gelabeld zijn, beweren vaak ook geen chemicaliën zoals methacrylaatzuur te bevatten. Tot het tegendeel bewezen wordt na analyse…

Stofafzuiging nagels kopen als duurzame oplossing

Als goede huisvader en uitbater van een nagelstudio neemt u dus beter het zekere voor het onzekere. Dit betekent dat een kwalitatief hoogstaande stofafzuiging met ingebouwd filtersysteem de enige garantie biedt op zuivere, propere en gezonde lucht.

Uw klanten, uw medewerkers en uzelf zullen op de lange termijn enkel wel en gezond varen bij een afzuiging voor gelnagels en nagelverzorgingsproducten!

Oplossing om gezondheid te beschermen

Nagelsalons kunnen klanten en werknemers beschermen door bepaalde veiligheidsvoorzieningen te treffen. Werknemers kunnen handschoenen dragen om zich te beschermen tegen blootstelling aan chemicaliën.

Het kan ook helpen om werknemers een geschikt stofmasker te laten dragen tegen stof afkomstig van nagelvijlsel. Het probleem van dergelijke stofmaskers is echter dat ze de drager ervan alleen maar beschermen tegen stof en niet tegen dampen en chemicaliën.

Wilt u dus liever voor een echt duurzame oplossing gaan die naast stof ook dampen en chemicaliën uit de binnenlucht filtert? Dan heeft u nood aan een duurzame, luchtzuiverende stofafzuiging voor nagels.

Stofafzuiging nagels – Advies op maat

Aarzel niet om ons te contacteren voor een advies op maat hieromtrent. U kan ook zelf rondneuzen in het beschikbare productaanbod zoals de Pure Beauty losse afzuiging voor nageltafels.

Een degelijk nageltafel afzuigsysteem dient uitgerust te zijn met een gefaseerd filtersysteem (bestrijding van stof én dampen en rook). Een losse en compacte afzuigunit kan het voordeligst blijken te zijn. Zo dient u niet van meubilair te wijzigen en kan u deze afzuiging ook steeds meenemen op verplaatsing.

Op deze manier heeft u steeds een draagbare nageltafel met geur- en stofafzuiging ter beschikking (in die zin dat uw nageltafel om het even welke tafel kan zijn daar de geur- en stofafzuiging een mobiele en compacte unit is)…

Draagbare stofafzuiging nagels kopen? Hier bent u aan het juiste adres! Contacteer ons voor vrijblijvend advies.