Luchtreinigers voor Hotels - Stimuleer Klanttevredenheid & Verlaag Ziekteverzuim

Toont alle 7 resultaten

luchtreinigers voor hotels orde netheid belangrijk aandachtspunten voor hotelgasten tevredenheid

Luchtreinigers voor hotels komen steeds vaker ter sprake sinds een studie van de Internationale Hotel en Restaurant Associatie welke uitwijst dat meer dan twee derde van de frequente reizigers zich zorgen maakt over de luchtkwaliteit in hotels.

Zestig procent van de ondervraagden gaf aan reeds te kampen hebben gehad met een slechte nachtrust, een loopneus of een verstopte neus, niezen, hoofdpijn, hoesten of keelpijn als gevolg van een verblijf in een hotelkamer met een slechte luchtkwaliteit binnen.

Vervuilde binnenlucht als bedreiging voor menselijke gezondheid

Het Agentschap voor Milieubescherming bestempelt vervuiling van de binnenlucht als een van de grootste milieubedreigingen voor de menselijke gezondheid.

Er wordt meer en meer aandacht aan besteed en deze wordt vooral gericht op het belang van een goede binnenlucht kwaliteit en het effect daarvan op slaap en gezondheid.

Dienovereenkomstig stelt dit agentschap dat de lucht binnenshuis 4 tot 100 keer meer vervuild is met chemische producten, gassen en levende organismen zoals schimmels en ongedierte dan de buitenlucht.

Ongewenste gezondheidseffecten

Verscheidene bronnen van luchtverontreiniging veroorzaken milde gezondheidsproblemen zoals pijnlijke ogen, een branderig gevoel in neus en keel, hoofdpijn of vermoeidheid.

Daarbovenop kunnen andere verontreinigende stoffen allergieën, ademhalingsziekten, hart- en vaatziekten, kanker en andere ernstige aandoeningen op lange termijn veroorzaken of verergeren.

Nog grotere bedreiging in hotels

Het luchtvervuilingsprobleem is nog erger in hotels en dan vooral in hotels die reeds enkele decennia oud zijn. Deze oudere gebouwen worden dikwijls gekenmerkt door zwakke en/of ontoereikende ventilatie van de lucht.

Hierdoor worden hotelgasten in zulke gebouwen vaker blootgesteld aan verhoogde concentraties van grof en fijn stof, irriterende geuren afkomstig van zweet, huisdieren, sigaretten, schimmelsporen, bacteriën, pollen, reinigingsdampen en andere allergenen die de binnenlucht verontreinigen.

Verrassend is dat de routinematige en krachtige reiniging van de meeste hotels stof en andere irriterende deeltjes oproert en terug in de binnenlucht brengt.

De gebruikelijke schoonmaakmiddelen die voor de periodieke schoonmaak worden gebruikt, bevatten in vele gevallen ook Vluchtige Organische Stoffen (VOS).

Deze gevaarlijke chemische stoffen vervuilen niet alleen ons grondwater, meren en oceanen, maar zijn ook een belangrijke oorzaak van luchtverontreiniging binnenshuis.

Wie slaapt er met uw hotelgasten?

Ondanks uw voorzieningen zoals lobby, lounge, wellness, restaurants en bars, brengt de doorsnee hotelgast gemiddeld bijna 1/3 van de reis door in bed om te slapen, te eten en/of te drinken (denk aan roomservice en ontbijt op bed).

luchtreinigers voor hotels heerlijke gezuiverde lucht zonder storende irriterende stank luchtreinigeradvies

Elke nacht produceert een hotelgast tot een halve liter zweet en een gram huid in het bed.

Hierdoor wordt uw hotelkamer en vooral uw matras kwetsbaar om snel een gastheer te worden voor een veelvoud aan ongewenste zaken zoals bacteriën, schimmels, bedwantsen en huisstofmijten.

Matras als smerigste plekje in de hotelkamer

Volgens het American College of Allergy, Astma en Immunology (ACAAI) zijn de micro-organismen die in matrassen leven ziekteverwekkers die ernstige allergieën, infecties, koorts en andere gevaren voor de gezondheid van uw gast kunnen betekenen.

Deze micro-organismen zijn de oorzaak van 50% van alle ziekten, evenals vlekken, geuren en schade aan de steunkracht en compositie van de matras.

Hoewel lakens en ander linnengoed gewassen kunnen worden, worden de matras, boxspring en kussens zelden echt gereinigd. Zelfs een relatief nieuwe matras kan al snel een van de vuilste plekken in uw hotelkamers en suites worden.

In feite kan het slechts zes maanden duren vooraleer een gloednieuwe matras een vervuilingsniveau heeft bereikt dat zo hoog is dat onmiddellijke ontsmetting en reiniging noodzakelijk is.

Huisstofmijtallergenen

Allergische reacties zoals waterige, jeukende ogen, keelpijn, een loopneus of neusverstopping kunnen optreden in slechts twee minuten na de blootstelling aan allergene irriterende stoffen zoals huisstofmijtallergenen.

Deze gedijen en hopen zich op in de microhabitat van matrassen en vormen een belangrijke oorzaak van allergieën, eczeem, rhinitis en astma.

Stofmijten teren op de miljoenen huidcellen en lichaamsvloeistoffen die de mens elke nacht produceert. Deze micro-organismen verspreiden op hun beurt kleine pellets (uitwerpselen) van krachtig allergeen.

Dit wordt ook fecaal afval of “guanine” genoemd. De guanine moleculen die door huisstofmijten wordt geproduceerd, zijn zodanig klein dat ze opgelost geraken in het luchtmengsel van de binnenlucht.

De guanine wordt dus ingeademd door mensen en kan de luchtwegen en longen van gevoelige personen irriteren waardoor allergische reacties ontstaan.

De gemiddelde matras bevat naar schatting 10 miljoen huisstofmijten en verdubbelt +/- elke tien jaar in gewicht door de kolonisatie van de matras door huisstofmijtkolonies en hun afval dat ze erin achterlaten (uitwerpselen en karkassen van dode huisstofmijten).

Lees nog meer frappante details op onze pagina luchtreinigers tegen huisstofmijtallergenen of vraag direct luchtreinigeradvies op maat aan voor uw hotel. Geschikte luchtreinigers voor hotels selecteren is namelijk afhankelijk van een aantal parameters en doelstellingen.

Schimmelsporen

Wanneer uw matras wordt blootgesteld aan vocht door vochtigheid, het morsen van drankjes, voedsel of zelfs lichaamsvloeistoffen, kan schimmelgroei helaas op elk moment optreden.

De matrassen die geregeld aan vochtigheid worden blootgesteld, zijn een gemakkelijke prooi voor woekerende schimmelkolonies.

Een matras die geregeld vochtig is, staat schimmelkolonies toe om zich vlot te vermenigvuldigen en te groeien en bloeien. Een ongewenst neveneffect hiervan is dat dit tot ernstige kwalen bij uw hotelgasten kan leiden.

Contacteer ons gerust voor advies over luchtreinigers voor hotels of lees verder op onze speciale pagina schimmelsporen doden met luchtreinigers.

Giftige gassen

Er duikt bovendien nog een extra gezondheidsbedreiging op door de aanwezigheid van brandvertragende chemische producten in matrassen.

Chemicaliën zoals fosfor, arsenicum en antimoon kunnen toxische en schadelijke gassen doen vrijkomen wanneer de schimmelkolonie zicht begint te voeden aan het vochtige, natte matrasmateriaal.

Ook hotelpersoneel loopt gezondheidsrisico

De gasten en hun gezondheid en welzijn zijn bovendien niet de enige zorg. De gezondheid van uw medewerkers (personeelsleden) wordt ook sterk beïnvloed door de kwaliteit van de lucht in het hotel.

Een slechte luchtkwaliteit kan leiden tot verlies van aandacht en productiviteit van de werknemer en uiteindelijk ook tot dure extra personeelskosten bij ziekteverzuim. Investeren in luchtreinigers voor hotels kan de productiviteit verhogen en het absenteïsme wegens ziekte verlagen.

Slechte luchtkwaliteit is slecht voor iedereen

Een slechte luchtkwaliteit in hotels kan een negatieve invloed hebben op de gezondheid van werknemers alsook op de gasttevredenheid. Het binnenmilieu is het meest fundamentele element van de kwaliteit van de dienstverlening.

Gasten willen een comfortabele omgeving zonder ziekteverwekkers in de lucht die ongemak, ziekte of erger veroorzaken.

De realiteit is dat klanten tegenwoordig beslissingen nemen over huisvesting en dit niet alleen op basis van de prijs, maar ook op basis van de inzet van een hotel voor de gezondheid en het welzijn van zijn gasten.

Grootste oorzaak van slechte luchtkwaliteit in hotelkamers

In hotels zijn er grosso modo vier hoofdrolspelers die een slechte luchtkwaliteit veroorzaken.

De eerste zijn bacteriën die ziekte, astma of allergiesymptomen kunnen veroorzaken. Bacteriën kunnen onder andere in het airconditioningsysteem van een hotel terechtkomen, wat voor veel gasten aanzienlijke problemen kan veroorzaken.

Schimmel is een ander veelvoorkomend probleem in hotels. Als de schimmel niet goed gereinigd en gezuiverd wordt, kan deze in de muren, behang, tapijt en plafond van het hotel ingebed geraken. Hierdoor kunnen gevaarlijke schimmelsporen vrijkomen die aanzienlijke ademhalingsproblemen voor hotelgasten kunnen veroorzaken.

Ten derde zijn er huisstofmijten. Deze microscopische organismen kunnen worden gevonden in tapijten, kussens en matrassen en ze geven de voorkeur aan gebieden met veel menselijke huidschilfers en vocht. Deze organismen kunnen allergieën en astmasymptomen veroorzaken en stofzuigen met krachtige machines verwijdert ze zelden allemaal.

Er zijn natuurlijk nog andere oorzaken van slechte luchtkwaliteit in hotels (de vierde groep), waaronder chemische reinigingsmiddelen en dampen uit verf en bouwmaterialen (waarin Vluchtige Organische Stoffen zitten).

Gebrekkige ventilatie in hotels als bijkomend probleem

Een ander vaak voorkomend probleem is het gebrek aan ventilatie in hotels. In sommige gevallen kunnen de gasten de ramen niet openen in hun hotelkamer.

De enige ‘verse’ lucht die ze dus krijgen is afkomstig van algemene ventilatie- en/of airconditioningsysteem.

Indien dit systeem niet over de juiste filtering beschikt en ook vuil is, zal er zeker en vast geen schone, frisse lucht in de hotelkamers geblazen worden. Bijgevolg is de luchtkwaliteit in zo’n geval slecht.

Derdehandsrook in hotels (rokende gasten en medewerkers)

Hoewel het vandaag de dag zeldzaam is, kan het zijn dat u ook een aanhoudende tabaksrookgeur in uw hotelkamers waarneemt.

Bepaalde hotelgasten zijn hardleers en lappen gewoon alle regels aan hun laars. Ze blijven dus gewoon doodleuk roken binnen.

Dergelijke geur en rook van sigaretten, sigaren of pijpen is een vorm van tweedehandsrook alsook van derdehandsrook (welke schadelijk is voor de menselijke gezondheid).

Leer er alles over op onze pagina sigarettenrook bestrijden met luchtreinigers.

Huisdierallergenen in hotelkamers

Daarnaast is het in bepaalde gevallen ook mogelijk dat u, afhankelijk van het hotelbeleid, ook met rondzwevende huisdierschilfers in de hotelkamers te maken krijgt.

Deze huisdierallergenen (zoals huidschilfers van honden en huidschilfers van katten) kunnen ernstige allergische reacties en astma-aanvallen opwekken bij gevoelige hotelgasten.

Laat u huisdieren toe? Sta dan zeker en vast stil bij de mogelijke gevolgen voor andere hotelgasten die later van dezelfde kamer zullen gebruik maken!

In dergelijk geval kan het handig zijn om een krachtige luchtreiniger in de hotelkamer te positioneren en deze de luchtinhoud van de kamer verschillende malen per uur volledig te laten reinigen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor advies op maat van uw wensen en situatie.

Proactief de lucht in het hotel reinigen

Het belangrijkste wat u als hoteleigenaar of manager dient te begrijpen, is dat de lucht in uw hotel van slechte kwaliteit kan zijn.

Als hoteleigenaar kan het dus interessant zijn om op proactieve wijze bepaalde maatregelen te nemen, vooral met het toenemende aantal mensen dat last heeft van allergieën, astma en gevoelige luchtwegen.

Denk hierbij aan kwalitatief hoogstaande luchtreinigers voor hotels bijvoorbeeld.

Stappen om de lucht in uw hotel schoon te houden

Als hoteleigenaar of -manager kunt u maatregelen nemen om de lucht schoon te houden of specifieke vervuilende en/of irriterende stoffen uit de lucht te verwijderen.

luchtzuiveraars voor hotels om personeel te helpen met stofbestrijding en schoonmaak luchtreinigeradvies

Er bestaan tal van maatregelen die u kunt nemen om de lucht schoon te maken.

Elke maatregel is afhankelijk van de specifieke omstandigheden en problemen in uw hotel.

Vervang schoonmaakproducten

Indien u ontdekt dat er veel chemicaliën en VOS in de lucht blijven hangen, kunt u overwegen om de reinigingsproducten die u gebruikt te vervangen.

Veel chemische reinigingsmiddelen laten dampen in de lucht vrijkomen die uw luchtkwaliteit kunnen aantasten en verpesten. Deze producten vervangen is een snelle en handige oplossing om de kwaliteit van de binnenlucht in uw hotel te verbeteren.

Luchtzuiverende planten

Er is ook de mogelijkheid om luchtzuiverende planten te gebruiken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Planten, vooral in combinatie met luchtreinigers, kunnen veel van de onzuiverheden die in huizen, bedrijven en hotels voorkomen, wegfilteren.

Luchtzuiverende planten kunnen diverse deeltjes wegfilteren die luchtreinigers zouden kunnen missen.

Hierdoor kunnen ze een perfecte aanvulling zijn op uw machinale luchtreinigingsinspanningen (via het investeren in een adequate luchtreinigingsoplossing).

Zoals elke hotelmanager weet, is het regelmatig reinigen van het ventilatie- en/of airconditioningsysteem in de hotelkamers ook een uiterst belangrijke maatregel die periodiek moet nageleefd worden.

Luchtreinigers voor hotels: Wat is het juiste type?

Hotels hebben uiteenlopende en verschillende behoeften voor hun luchtreinigers.

Omdat de afmetingen van de kamers verschillend zijn en veel hotels grote gemeenschappelijke ruimtes hebben, zoals banketzalen en fitnesscentra, zijn de behoeften van elk hotel verschillend.

Een luchtzuiverende oplossing op maat die rekening houdt met uw specifieke problemen, behoeften en wensen is de beste garantie voor succes.

Luchtreinigers voor grote hotelruimtes

Als u een ruime kamer in uw hotel heeft, zoals een banketzaal, eethoek of lounge, heeft u een sterkere, grotere en krachtigere luchtreiniger nodig.

Luchtreinigers voor individuele hotelkamers

Voor individuele hotelkamers is de situatie niet zo zwart-wit als het lijkt:

  • Als u op zoek bent naar een permanente, mobiele en losse luchtreiniger, dan is de behoefte aan luchtzuivering voor individuele kamers vergelijkbaar met de behoeften van woonhuizen op het vlak van luchtreiniging. Concreet heeft u een krachtige luchtzuiveringsunit nodig die de lucht voortdurend met beperkt lawaai kan filteren en reinigen en dit op discrete wijze.
  • Maar als u op zoek bent naar een krachtige mobiele luchtreiniger die het volledige luchtvolume van de kamer meerdere malen in een zeer kort tijdsbestek kan reinigen, bijvoorbeeld om irritante geuren te verwijderen tijdens een schoonmaaksessie of tussen verschillende gasten in tijdens de wissel), dan heeft u een model nodig dat voldoende luchtwisselingen per uur kan leveren en tegelijkertijd toch een hoge kwaliteit van luchtreiniging garandeert.

Mobiele, compacte en verplaatsbare hotelluchtreinigers kunnen het niveau van de dienstverlening in uw hotel verder opkrikken.

Luchtreinigers voor hotels kunnen een dienst leveren die van onschatbare waarde is: zuivere, neutrale, gezonde en geurloze lucht leveren.

Dankzij een geschikte en duurzame luchtreiniger van topkwaliteit, kunnen uw hotelkamers in de kortst mogelijke tijd worden schoongemaakt en opnieuw in gebruik worden genomen.

Aarzel niet om ons te contacteren voor vrijblijvend advies op maat van uw hotel.

Geïnteresseerd in luchtreinigers voor hotels? Contacteer ons

Het zuiveren van de lucht in uw hotel met een hoogwaardige luchtreiniger beschermt niet alleen de gezondheid van uw gasten en medewerkers! Het laat ook zien dat u echt om uw gasten geeft, die zich wel degelijk zorgen maken over de kwaliteit van de binnenlucht.

Een hotel dat er alles aan doet om zijn gasten beter te laten slapen, zich beter te voelen, gemakkelijker te laten ademen en productiever te zijn, heeft een duidelijk concurrentievoordeel.

Mits de juiste marketingtechnieken kunt u van uw luchtreiniging een extra uniek verkoopargument maken.

Luchtreinigers voor hotels kunnen zonder enige twijfel de meest rendabele investering zijn die u als hotelmanager kunt doen.

Geïnteresseerd in welke luchtreinigers voor hotels wij zoal te bieden hebben? Neem dan zonder aarzelen contact met ons op.

Met veel plezier luisteren wij u naar uw specifieke luchtzuiveringsbehoeften voor uw hotelomgeving en trachten we vervolgens in dialoog op zoek te gaan naar de juiste oplossing.