Zandstofzuiger met gefaseerd filtersysteem - Aanbiedingen te koop

Toont alle 3 resultaten

zandstofzuiger voor zandstralen gritstralen industrieel gebruik cycloonwerking en HEPA-filters

Op zoek naar een industriële zandstofzuiger voor in uw loods, atelier of zandstraalcabine? Dan bent u hier aan het juiste adres voor topkwaliteit en een ruim aanbod van industriestofzuigers die capabel zijn om grote hoeveelheden zandkorrels op te zuigen.

Zand opruimen met zandstofzuiger is mogelijk

Industrieel zandstraalafval is een van de moeilijkste materialen in de industriesector om te verwijderen. Het vereist speciaal ontworpen apparatuur die gebouwd is met de beste materialen.

Op deze pagina ontdekt u hoe innovatie en robuustheid terug te vinden zijn in ons assortiment industriële stofzuigers die geschikt zijn voor de zandstraalindustrie. Zandstralen, ook gekend als gritstralen, was nog nooit zo tijdsbesparend na afloop tijdens het opruimen van het zand.

Industriële zandstofzuigers voor zandstralen

Welke oplossingen zijn er beschikbaar voor deze zware industrie?

Het zandstralen levert veel restanten op. Naast zand gemengd met deeltjes metaalschroot, zijn deze resten ook samengesteld uit oplosmiddelen en moeten ze uit diepe en moeilijk bereikbare plaatsen worden gezogen.

Dit soort werk vereist het gebruik van krachtige industriële stofzuigers. Deze zijn in staat om continu te werken in een moeilijke omgeving en kunnen zonder problemen in contact komen met hardnekkige materialen.

Hierbij speelt het type zand voor de schuurbewerking geen rol en ook het soort straalstuk/spruitkop die gebruikt wordt tijdens het zandstralen speelt geen rol bij de selectie van een degelijke zandstofzuiger.

Ons gamma krachtige zandstofzuigers voldoet perfect aan alle behoeften van professionele zandstralers.

Zandstofzuiger met een hoog vermogen: sterkte, weerstand en modulariteit

Ons gamma van robuuste zandstofzuigers voor intensief gebruik is krachtig en resistent en deze toestellen kunnen zowel in vaste als mobiele uitvoering worden geleverd. Dit assortiment is gebouwd met de beste materialen en stelt u in staat om gemakkelijk en efficiënt zandresten te verwijderen.

De levering van een bijhorende anti-schurende rubberen slang garandeert een uitstekende zuigkracht en een vrijwel oneindige levensduur van het toestel en de luchtaanzuigslang.

Luchtreinigeradvies adviseert uw bedrijf en staat garant voor de meest geschikte apparatuur voor het reinigen en onderhouden van uw productie-installatie en voor alle reinigings- en zuigproblemen bij industrieel zandstralen.

Waarom een zandstofzuiger gebruiken voor het zandstralen?

Het zandstraalproces, vooral als het op grote schaal gebeurt, brengt het probleem van terugwinning van restzand aan het einde van het proces met zich mee.

De grote hoeveelheid vrij zware zandkorrels en schuurresten, vaak vermengd met metaalafval, en de frequente noodzaak om deze (vanop enkele meters naar beneden) op moeilijk bereikbare plaatsen op te zuigen, vereisen in sommige gevallen zelfs het gebruik van enkele van de krachtigste driefase zandstofzuigers.

Klik op de zichtbare zandstofzuigers op deze pagina om hun specificaties te ontdekken.

Krachtige zandstofzuiger: De droom van zandstralers en magazijniers wordt werkelijkheid

Zandstraaltechnieken worden in verschillende industrieën aangewend om metalen te reinigen, te versterken of te polijsten. Deze methode zorgt voor veel stof en afval dat we kunnen hergebruiken (de zandkorrels).

Na straal- of zandstraalwerkzaamheden worden industriële zandstofzuigers vaak gebruikt voor het terugwinnen van zand of staalgrit, waardoor geld en tijd kan worden bespaard.

Video’s | Zandstofzuiger in werking

VIDEO 1 – Stofzuiger voor zand met extra voorafscheider in opstelling

VIDEO 2 – Zand stofzuiger met Direct Down Disposal Longopac systeem

Toepassingsgebieden van een zandstofzuiger

Een krachtige zandstofzuiger kan dienst doen in verschillende situaties en omstandigheden:

Bouwmarkten

zandstofzuiger voor bouwmarkten bouwbedrijven aannemers zandkorrels opzuigenIn bouwmarkten en winkels voor bouwmaterialen waar dagelijks grote hoeveelheden zand verkocht worden aan aannemers en particulieren.

Een propere vloer is belangrijk (zandkorrels op beton kunnen ervoor zorgen dan klanten uitglijden).

Bouwwerven

Op bouwwerven waar ter plaatse chape of mortel gemaakt wordt van zand en cement.

Afhankelijk van waar de werken worden uitgevoerd, kan het zijn dat het nat poetsen van de ondergrond met zandresten onmogelijk of niet toegelaten is. Een krachtige zandstofzuiger is in deze context ideaal.

Speeltuinen met zandbakken

In kinderdagverblijven, speelhallen voor kinderen en speelpleinen waar er zandbakken aanwezig zijn. Zo’n zandbak voor kinderen dient periodiek gereinigd te worden. Een krachtige zandstofzuiger kan hiervoor ideaal zijn, eventueel in combinatie met een zeefsysteem om het zand te recupereren.

Gespecialiseerde zandstraalfirma’s

In ateliers en werkruimtes waar aan zandstralen fijn zandstralen, parelstralen, luchtgommen en logen van deuren en slagluikengedaan wordt. Allerlei soorten materiaal kunnen gezandstraald worden (denk aan hout en metaal) om het materiaal bijvoorbeeld van de kleur te ontdoen.

Wat overblijft in de werkruimte zijn zandkorrels die moeten opgeruimd worden. Een krachtige en kwalitatief hoogstaande zandstofzuiger is hiervoor de ideale oplossing.

Tuincentra

Als uitbater van een tuincentrum heeft u dagelijks tal van klanten over de vloer. Gezien u ook planten en allerlei substraten zoals zand aanbiedt, is de kans groot dat u geregeld zandkorrels op de betonnen/gepolijste vloer aantreft.

Om ongelukken te vermijden is het dan handig om met behulp van een krachtige zandstofzuiger en bijhorend vloermondstuk alle zandkorrels op te zuigen. Het voordeel van ons aanbod zandstofzuigers is dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn en dus ook allerlei soorten stof kunnen opzuigen.

Aannemers van terrassen, klinkerpaden en bestratingswerken

Bij particulieren ter plaatse tijdens de aanleg van terrassen en klinkerpaden kan een krachtige zandstofzuiger ook van pas komen. In sommige gevallen wordt er met zand gewerkt om de voegen op te vullen. Een degelijke zandstofzuiger kan u veel tijd besparen en u kan er ook de klant heel blij mee maken.

Bovendien kan u er gerust ook allerlei andere soorten stof mee opzuigen (denk aan puinstof, slijpstof, kwartsstof, betonstof, etc.)

Voordelen van een zandstofzuiger voor zandstralen

Het gebruik van een zware industriële zandstofzuiger voor het recupereren en opruimen van zand in zandstraalbedrijven zorgt voor:

  • Het vergemakkelijken van het aanzuigen en terugwinnen van grote hoeveelheden zandkorrels
  • Het terugwinnen en hergebruiken van materiaal in het zandstraalatelier
  • Een verhoogde veiligheid van het zandstraalproces

Het teruggewonnen materiaal is gemakkelijk te vervoeren en te hergebruiken dankzij de handig te manipuleren zandstofzuigers en de vlot en snel te gebruiken direct down disposal afvalsystemen, eventueel aangevuld met een extra voorafscheider voor extra opvangcapaciteit.

Ons assortiment industriële zandstofzuigers is ontworpen voor continue en zware toepassingen in de zware industrie, inclusief zandstraalactiviteiten en de bouwsector.

Drie extra voordelen van de krachtige zandstofzuigers

Het assortiment van industriële stofzuigers die capabel zijn om zand op te zuigen, ziet u bovenaan deze pagina. Deze toestellen bieden ook nog de volgende drie voordelen:

Grote effectiviteit qua zuigkracht

Onze krachtige zandstofzuigers maken het mogelijk om, mede dankzij de hulpstukken en het vloermondstuk, zand op moeilijk bereikbare plaatsen op te zuigen. Dit gebeurt met een enorme zuigkracht en deze laat dus toe om uitgebreid en tot in de moeilijkste plaatsen alle zandkorrels op te zuigen.

Onverwoestbare stofzuigers voor industriële toepassingen

Ons productassortiment wordt gekenmerkt door oerdegelijke behuizingen. Elke zandstofzuiger is uitgerust met een dikke metalen constructie (cilindervormig vat) die geschikt is om de slijtage door zandkorrels en metaalresten te weerstaan, zelfs bij het zwaarste gebruik.

Mogelijkheid tot hergebruik van het opgezogen zand

Onze voorafscheiders (hierover leest u meer op de productpagina’s van de industriële zandstofzuigers zelf) zijn de ideale oplossing om snel een grote hoeveelheid extra zandkorrels en metaalresten op te zuigen en op te vangen en om de opgezogen deeltjes vervolgens gemakkelijk te lozen in zandstralers of roosters voor hergebruik.

Industriële zandstofzuiger voor het terugwinnen van zand

Onze industriële stofzuigers voor zandstraalapparatuur zijn speciaal voor de straalsector ontwikkeld in samenwerking met straalmachinefabrikanten.

De zandstofzuigers uit ons aanbod worden onder andere gekenmerkt door de volgende eigenschappen:

  • Krachtige zuigkracht voor zwaardere deeltjes zoals zandkorrels
  • Voor- en hoofdfilters met groot filteroppervlak
  • Voorfilters die uitgerust zijn met semi-automatisch filterreinigingssysteem
  • Mogelijkheid om een extra zandkorrelcontainer aan de opstelling toe te voegen, die functioneert als extra opvangvat voor zandkorrels
  • Slijtvaste voorafscheiders, slangen en toebehoren

Extra voorafscheider voor grote hoeveelheden zand

Onze partners hebben stofzuigers ontwikkeld die geschikt zijn voor toepassingen in de zandstraalindustrie. In deze industrie moeten aan het einde van de werkzaamheden schuurresten worden verwijderd.

Gezien de grote op te zuigen hoeveelheden zandkorrels en het hoge specifieke gewicht zijn krachtige stofzuigers nodig die ook als afzuigunit in een centraal systeem kunnen worden ingezet, voorzien van tal van accessoires die geheel of gedeeltelijk in roestvaststaal kunnen worden geleverd.

Het toevoegen van een extra voorafscheider aan een mobiele zandstofzuiger zorgt ervoor dat de gehele opstelling een verhoogde opvangcapaciteit krijgt.

Interesse in een zandstofzuiger? Contacteer ons

Heeft u interesse in een geschikte zandstofzuiger voor uw professionele activiteiten? Maar heeft u nog vragen of wenst u gewoon een demonstratie bij u ter plaatse? Aarzel dan niet en contacteer ons.

Bekijk in deze context ook al eens enkele stofzuigers uit ons gamma die geschikt zijn om zand op te zuigen en dus beschouwd kunnen worden als volwaardig zandstofzuiger:

Wij komen met plezier langs voor een vrijblijvend gesprek en demonstratie bij u ter plaatse (in België en Nederland)!

Contacteer ons via de adviespagina of via de productpagina’s van de desbetreffende zandstofzuigers.