Industriële stofzuigers

Toont alle 4 resultaten

Onze draagbare industriële stofzuigers bieden betrouwbaarheid op een transporteerbare manier. Met ons assortiment mobiele stofzuigers hebben we een oplossing die voldoet aan uw eisen op het gebied van een industriële omgeving.

Onze mobiele industriële stofzuigsystemen zijn ontworpen om 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf te zijn. Ze kunnen de moeilijkste schoonmaakklussen aan en een verscheidenheid aan materialen en afval opzuigen.

Industriële HEPA-stofzuigers

Onze lijn industriële HEPA stofzuigers is ideaal voor het veilig en efficiënt opzuigen en verwijderen van gevaarlijke en giftige stoffen, hinderlijk stof en fijne poeders.

HEPA-stofzuigers (High-Efficiency Particulate Air) zijn uitgerust met filters die extreem kleine deeltjes, zoals kwartsstof en fijn stof, efficiënt kunnen opvangen. Onze industriële HEPA stofzuigers zijn vlot verplaatsbare stofzuigers die in staat zijn om droge, gevaarlijke en giftige materialen op te zuigen en af te scheiden.

Bescherming van de ademhalingswegen

Op zoek naar industriële stofzuigers ontworpen voor de veilige en effectieve verwijdering van gevaarlijke stofdeeltjes, bouwstof, kwartsstof, asbest en fijne poeders? Dan vindt u in ons assortiment beslist wel een toestel dat perfect aansluit bij uw behoeftes en wensen.

HEPA-filters bieden het hoogste niveau van stofzuigerfiltratie. Dit filtratieniveau is belangrijk voor mensen met allergieën of astma, bij industriële reiniging op de werkvloer alsook bij commerciële reiniging in ziekenhuizen.

Omdat HEPA-filtratie zo wenselijk is, wordt de term HEPA gebruikt om een grote verscheidenheid aan stofzuigers op de markt te brengen. Helaas wordt deze HEPA-term vaak op een zeer misleidende manier toegepast…

Dit maakt het bijzonder moeilijk om een kwalitatief hoogstaande HEPA-stofzuiger te selecteren die een filtratieniveau biedt waarvoor u het toestel in de eerste plaats koopt.

De HEPA-stofzuigers uit ons gamma zijn uitgerust met echte HEPA-filters welke individueel getest en H-gekeurd zijn en klaar zijn voor de meest uitdagende werkzaamheden.

Filterefficiëntie van industriële stofzuigers

De term HEPA-filtratie bestaat uit twee achterliggende cijfers die een zeer hoog filtratieniveau van zeer fijne deeltjes aangeven. Het eerste getal geeft de filtratie-efficiëntie als een percentage weer en het tweede getal is de behouden deeltjesgrootte.

Voor standaard HEPA 13 filtratie moet de filtratie-efficiëntie 99,97% bedragen en de onderschepte deeltjes die worden vastgehouden, moeten zo klein zijn als 0,3 micrometer (voorheen micron).

De zinsnede “zo klein als” is belangrijk omdat het betekent dat als alle deeltjes 0,3 micron groot zouden zijn, de filter nog steeds 99,97% van de deeltjes zou opvangen en vasthouden (meestal aangeduid als filtratie-efficiëntie). De term “tot op 0,3 micrometer nauwkeurig” verwijst niet naar dezelfde filterprestaties, aangezien het kan gaan om een mengsel van deeltjes van diverse groottes voor de opgegeven efficiëntie.

Het vermogen om zeer kleine deeltjes te filteren is een zeer belangrijke specificatie omdat deze kleinste partikels gemakkelijk de diepste vertakkingen van de longen kunnen bereiken en een breed scala aan zeer negatieve gezondheidseffecten kunnen veroorzaken, zoals:

 • Astma
 • Acute ademhalingssymptomen zoals (chronische) hoestbuien
 • Pijnlijke of moeilijke ademhaling
 • Irritatie van ogen, neus en keel
 • Luchtweginfecties
 • Chronische bronchitis
 • Verminderde longfunctie
 • Kortademigheid, en
 • Longkanker

Geschikt voor mobiel en stationair gebruik

Wij kunnen krachtige draagbare industriële stofzuigers leveren voor de zwaarste eisen die geschikt zijn voor zowel mobiel als stationair gebruik. Met andere woorden, u kunt ze gebruiken als draagbare stofzuigers, maar ook als centrale stofzuigersystemen.

Diverse materialen en afvaldeeltjes kunnen met deze stofzuigers voor zwaar gebruik worden opgezogen, zelfs vanop afstand of op meerdere plaatsen tegelijk, afhankelijk van het vermogen en de eigenschappen van de stofzuiger en de specifieke werkomstandigheden.

Met een goede oplossing die aan uw eisen voldoet, kunt u er zeker van zijn dat u investeert in de beste oplossing voor de reinigingsbehoeften en stofpreventie maatregelen in uw bedrijf.

Soorten materialen die kunnen worden gestofzuigd

Industriële stofzuigers moeten materialen, deeltjes afval en partikels snel en efficiënt kunnen opzuigen, verwijderen en verplaatsen.

Omdat de industriële stofzuigers uit ons gamma vele materiaalsoorten kunnen verplaatsen, zijn onze stofzuigsystemen en units zeer geschikt voor verschillende toepassingen en worden ze in een grote verscheidenheid aan industrieën ingezet.

De meest gebruikte materialen die door onze industriële stofzuigers kunnen worden opgezogen zijn onder andere:

 • Betonstof
 • Kiezelstof
 • Cementstof
 • Lijmstof
 • Zandkorrels
 • Kwartsstof
 • Houtstof, houtvezels en papier
 • Kunststofdeeltjes
 • Harsresten
 • Industriestof
 • Poeder afkomstig van poedercoating
 • Polyesterstof en deeltjes
 • Voedingsresten en bakkerijgrondstoffen
 • Metalen deeltjes
 • Steengruis
 • Enzovoort

Industriële stofzuigoplossingen

Bij Luchtreinigeradvies proberen we onze klanten innovatieve en efficiënte oplossingen te bieden en proberen we verschillende soorten stofzuigproblemen voor professionals en bedrijven in België en Nederland op te lossen.

Enkele voorbeelden van toepassingen van de industriële stofzuigers zijn:

Stofzuigers voor oppervlakte- en vloervoorbereiding

Een goede industriële stofzuiger is een must bij het werken met vloerschuurmachines, vloerstrippers en vloerslijpprojecten. Onze industriële stofzuigtoestellen bieden een hoge bedrijfszekerheid en topprestaties.

Wij bieden zeer efficiënte industriële stofzuigers aan die passen op vloerschuurmachines en slijpmachines en een stofvrije omgeving bieden bij het werken met slijp- en schuurmachines.

Bovendien is ons aanbod industriële stofzuigers veilig en eenvoudig te bedienen dankzij het ingenieuze ontwerp.

Oplossingen voor cement- en kwartsstof

In elke fase van het productieproces bij het maken van cement, beton of bakstenen komt een aanzienlijke hoeveelheid fijn, schadelijk stof vrij in de atmosfeer.

Deze schadelijke partikels worden in de hele fabriek (op productiemachines, vrachtwagens, gebouwen, werknemers) afgezet en vormen een ernstige bedreiging voor de gezondheid van de werknemers, de efficiëntie van de productie en de veiligheid van het arbeidsmilieu.

Het onderhoud en de reiniging van de machines betekent ook dat de productiecyclus moet worden onderbroken, waardoor de productiekosten van cement met 20% stijgen.

Het gebruik van industriële stofzuigers voor cementstof alsook voor kwartsstof direct bij de bron, of de installatie van gecentraliseerde stofzuigsystemen aan de productielijnen waar het stof vrijkomt, zorgt ervoor dat volgende zaken worden gegarandeerd:

 • maximale productiviteit van de installatie
 • verminderde stilstand
 • minder absenteïsme dankzij gezondere in te ademen lucht

Wij bieden een specifiek gamma industriële stofzuigers aan voor het opzuigen van schadelijk en verstoppend stof zoals cementstof met de volgende eigenschappen:

 • Cycloon stofzuigers met een hoge cilindervormige behuizing om zware materialen op te zuigen en een continue werking te garanderen.
 • Hoogrendementsfiltersystemen met grote oppervlakken om het risico op verstopping te verminderen.
 • Automatisch filterreinigingssysteem van de voorfilters om een constante zuigkracht te garanderen en de hoofdfilters te ontlasten.
 • De mogelijkheid om grote hoeveelheden zwaar stof op te zuigen, ook wanneer deze kleverig of nat zijn, dankzij het tussen schakelen van:
  • Een geschikte afscheider om de stofafzuigingscapaciteit te verhogen en de verwerking ervan te vereenvoudigen
 • Slim afvoersysteem om het opgezogen vuil en afval volledig stofvrij te verwijderen.

Stofzuigoplossingen voor het elimineren van besmettingsrisico’s in de chemisch-farmaceutische sector

Industrie stofzuiger tegen fijnstof

As-stofzuigers voor ketels en warmtegeneratoren

Stofzuigers voor wasstraten voor autowassystemen

Industriële stofzuigers voor verpakkingsmachines en automatische verpakkingslijnen

Industriële stofzuigers voor zaagsel en houtstof

Industriële stofzuigers voor het verwijderen van asbest

Industriële spaanzuiger voor de productie van aluminium en PVC

Industriële stofzuigers voor de metaal- en machinebouwindustrie

Vacuümoplossingen voor de elektronica-industrie

Vacuüm- en transportoplossingen voor producenten van koffie, thee en tabak

Industriële stofzuigers voor straal- en zandstralen

Stofzuigoplossingen voor de voedselproductie

Industriële stofzuigers voor ovenreiniging

Industriële stofzuigoplossing voor de productie van additieven

Geïnteresseerd in een industriële stofzuiger? Contacteer ons voor een demonstratie

Bent u op zoek naar een industriële stofzuiger die geschikt is voor zware schoonmaakwerkzaamheden? Gebouwd om de doorlooptijd en het onderhoud laag te houden?

Wij bieden industriële stofzuigers met de laagste eigendoms- en onderhoudskosten in de industrie. Met andere woorden, de verhouding tussen de Total Cost of Ownership en kwaliteit is de beste van de markt.

Van bouwstof tot divers puinafval en steengruis, energiecentrales tot staalfabrieken, onze industriële stofzuigers zijn ontworpen om te voldoen aan de zware eisen van elk werkterrein.

Bent u benieuwd welk type industriële stofzuiger het beste is voor u?

Vertel ons meer over het op te zuigen afval

Wat wenst u op te zuigen en hoeveel operatoren wenst u te voorzien met een industriële stofzuigmond? Vertel ons wat het probleem is en wij bieden u een oplossing, ondersteund door jarenlange ervaring in de sector.

Afhankelijk van de situatie kan er op een krachtig toestel een splitter geplaatst worden op de aanzuigslang waardoor er verschillende werknemers tegelijkertijd kunnen stofzuigen, gebruikmakend van dezelfde industriële stofzuiger.

Bekijk onze oplossing tijdens een demonstratie

Verwacht een snelle demonstratie bij u op locatie en een offerte op maat. Het Luchtreinigeradvies team begeleidt u met mogelijke oplossingen en beantwoordt al uw vragen.

Wij komen met plezier langs in heel België en Nederland.

Geniet van de industriële stofzuiger

Van de systeemkeuze tot en met de opstart op locatie, ons klantenondersteuningsteam van wereldklasse zorgt ervoor dat de deelcomponenten van uw ervaring naadloos op elkaar aansluiten.

AANBOD industriële stofzuigers TE KOOP

Geïnteresseerd? Bekijk ons aanbod van industriële stofzuigers op deze pagina:

Neem vervolgens contact met ons op voor een demonstratie bij u op locatie. Wij staan klaar om u te helpen.