luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren luchtreinigeradviesAls eigenaar van huisdieren kan je in specifieke gevallen echt wel baat hebben bij een luchtzuiveringsoplossing.

Hier onderscheiden we ruwweg 3 scenario’s waarbij luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren aan de orde zijn:

  1. indien je last hebt van geurhinder,
  2. indien je allergisch bent voor je huisdier, of
  3. indien je allergisch bent voor huisstofmijt.

1. Je hebt last van geurhinder | Luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren

In sommige gezinnen en woningen zorgen de huisdieren voor een ernstige geurhinder. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals te weinig verluchtingsmogelijkheden of gewoon te veel huisdieren op een te kleine oppervlakte.

Los van tips en advies over geurhinder in huis bestrijden, kan je ook gaan nadenken over een duurzame oplossing.

Afhankelijk van de soorten huisdieren die je verzorgt, het aantal huisdieren, jouw specifieke klachten en jouw specifieke woonsituatie (verluchtingsmogelijkheden en oppervlakte van de woning) kan er een passende oplossing gezocht worden.

Zo bestaan er verschillende types luchtreinigers, elk met hun voor- en nadelen.

Wens je bijvoorbeeld meer te focussen op het verwijderen van geurhinder, veroorzaakt door de huisdieren, of wens je jouw huisstofmijtallergie te bestrijden?

Aarzel niet om gratis, vrijblijvend advies aan te vragen.

Wij helpen je met plezier verder om jouw situatie te bekijken, te bespreken en er een persoonlijke oplossing voor te formuleren.

2. Je bent allergisch voor je huisdier | Luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren

Het meest voorkomend is een allergie voor honden of katten. Er zijn echter ook mensen die allergisch zijn voor andere dieren zoals konijnen, cavia’s en vogels, waaronder bijvoorbeeld duiven, parkieten, kanaries en papegaaien.

Mogelijke symptomen zijn onder andere:

  • tranende ogen,
  • niezen,
  • verstopte neus, en
  • piepende ademhaling.

Deze allergieën worden veroorzaakt door allergenen. Dit lijkt een moeilijk woord, maar is simpelweg een andere benaming voor allergieverwekkende stofdeeltjes.

In het geval van huisdierenallergie kan je allergisch zijn aan allergieverwekkende deeltjes die afkomstig zijn van je huisdier, zoals huidschilfers en veertjes.

Inademing van deze allergieverwekkende stofdeeltjes leidt dan tot gezondheidsproblemen.

Sommige mensen weten dat ze bijvoorbeeld allergisch zijn aan katten. Ze kunnen dan medicatie innemen vooraleer ze het huis van een kennis bezoeken waar een kat leeft. Deze medicatie helpt dan de symptomen te verzachten.

Echter, als je zelf eigenaar bent van het huisdier kan je moeilijk continu deze medicatie innemen…

Dan zou je beter de oorzaak van deze problemen gaan aanpakken. Luchtreinigers kunnen hierbij heel effectief zijn om de allergenen uit je binnenlucht te filteren.

Luchtreinigers kunnen echter enkel de lucht aanpakken. In je huisstof bevinden zich ook allergenen, welke je best te lijf gaat met een anti-allergie stofzuiger.

3. Je bent allergisch voor huisstofmijt | Luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren

Bovendien verliezen huisdieren net zoals mensen ook huidschilfers, haartjes en nagelresten. Huisstofmijten voeden zich met deze zaken.

Dit betekent dus dat je niet alleen voeding geeft aan jouw huisdier, maar onrechtstreeks dus ook aan de honderdduizenden huisstofmijten.

Een anti-allergie stofzuiger kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid voeding voor de huisstofmijten tot een minimum beperkt blijft.

Op zoek naar een oplossing? Wil je geholpen worden?

Indien je het allemaal nogal lastig vindt om deze informatie door te nemen op een pc, laptop of tablet: geen probleem!

Je kan ook gewoon gratis, online vrijblijvend advies aanvragen. Wij helpen je met plezier verder om jouw situatie te bekijken en om te luisteren naar jouw klachten en wensen opdat we je een geschikte oplossing kunnen voorstellen!

Meer info gerelateerd aan allergie voor huisdieren: