luchtreinigers bij huisdieren luchtreinigeradviesHuisdieren zijn een bron van vreugde, liefde en plezier! Vele gezinnen beschouwen hun huisdieren als echte leden van het gezin.

Net zoals in elk ander gezin is het niet altijd rozengeur en maneschijn natuurlijk.

Je zou het op het eerste zicht misschien niet verwachten maar huisdieren spelen een dubbele rol in huis. Ze kunnen zelf problemen veroorzaken maar kunnen even goed het slachtoffer zijn!

De drie soorten problemen waar we huisdieren mee kunnen associëren bespreken we kort hieronder.

Probleem 1: Huisdieren die geurhinder veroorzaken | Luchtreinigers bij huisdieren

Huisdieren kunnen ongewild geurhinder in huis veroorzaken. Jouw kater Tom die met een volle blaas zat en alles losliet in de kattenbak, jouw kattin Lynntje die even naar het groot toilet moest, jouw Golden Retriever die uit pure opwinding even in de lokale gracht plonsde, enzovoort enzoverder.

Met huisdieren valt er altijd wel te lachen… Helaas moet je soms ook een wasknijper op je neus zetten om geen last te hebben van de geurhinder.

Geurhinder in huis bestrijden (zoals de specifieke kattenbakgeur) kan je op verschillende manieren doen.

luchtreinigers voor eigenaars van huisdieren luchtreinigeradviesProbleem 2: Huisdieren die allergie veroorzaken | Luchtreinigers bij huisdieren

Mensen kunnen allergisch zijn aan huisdieren. De huidschilfers en het speeksel van honden en katten bijvoorbeeld bevatten verschillende allergenen (FEL D 1 bij katten en CAN F 1 bij honden).

Daarnaast kunnen huisdieren ook onrechtstreeks bijdragen tot huisstofmijtallergie bij de leden van het gezin. Huisstofmijten voeden zich namelijk ook met huischilfers, haartjes en nagelresten van deze huisdieren. Huisdieren zijn dus leveranciers van voedsel voor deze micro-organismen.

Daarom zijn er oplossingen voor eigenaars bij wie de huisdieren allergieën veroorzaken.

luchtreinigers voor huisdieren zelf luchtreinigeradviesProbleem 3: Huisdieren die zelf allergie hebben | Luchtreinigers bij huisdieren

Bovendien kunnen huisdieren ook zelf allergisch zijn aan bepaalde allergenen.

Deze allergenen kunnen afkomstig zijn van de mens, van andere huisdieren of van de uitwerpselen van de huisstofmijten.

Daarom zijn er ook oplossingen voor allergische huisdieren, ook op het gebied van het reinigen van binnenlucht.

Meer info gerelateerd aan huisdieren: