wat zijn luchtreinigers luchtreinigeradviesWat zijn luchtreinigers precies? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt door mensen die voor het eerst nadenken over de kwaliteit van de lucht in hun woning…

Bestaansreden | Wat zijn luchtreinigers?

Luchtreinigers maken de lucht niet alleen schoon en zuiver, ze verhogen ook je energiepeil, je alertheid en je comfort.

Tegelijkertijd verbeteren luchtreinigers de levenskwaliteit van personen met gezondheidsproblemen. Zo kunnen luchtreinigers de symptomen verzachten van bv. allergieën en astma.

Voorbeeld van allergie: Huisstof bestaat uit verschillende componenten, waaronder verschillende types huismijten. De uitwerpselen van deze huisstof– en voorraadmijten kunnen voor een allergische reactie zorgen.

Luchtreinigers worden meer en meer herkend als een waar hulpmiddel om persoonlijke en publieke gezondheid te verbeteren. Daarom worden ze niet enkel gebruikt in woningen, maar ook op kantoor, in ziekenhuizen, laboratoria, restaurants, hotels en scholen.

Werking | Wat zijn luchtreinigers?

Luchtreinigers, ook wel luchtfilters genoemd, zorgen ervoor dat de hoeveelheid stof in huis vermindert. Een luchtreiniger zuigt ‘vervuilde’ lucht aan langs de ene zijde, filtert deze lucht, en blaast vervolgens de gefilterde, propere lucht langs de andere zijde terug de ruimte in.

Luchtreinigers kunnen helpen bij het verwijderen van onder meer pollensigarettenrook en stof uit de lucht. Zo wordt tijdens efficiëntietests van luchtreinigers getest hoe goed het apparaat deze drie soorten deeltjes uit de lucht kan filteren.

Afhankelijk van het merk en het type luchtreiniger kan je dan een optimale situatie bereiken in jouw woning. Er is een ruim aanbod luchtreinigers beschikbaar maar helaas wordt er niet altijd correcte informatie verstrekt.

Je kan terecht op onze andere pagina voor meer gedetailleerde informatie over de mogelijke werking van luchtreinigers.

Zo kunnen luchtreinigers bacteriën en virussen onschadelijk maken, nare geurtjes, verwijderen, schadelijke stoffen neutraliseren, en zwevende deeltjes en het haar van huisdieren  opvangen.

Luchtreinigeradvies | Wat zijn luchtreinigers?

Luchtreinigeradvies is een onafhankelijke partij die steeds objectief jouw situatie kan analyseren en gratis advies kan bieden, contacteer ons nu!

Wij hebben geen exclusiviteitscontracten afgesloten met producenten waardoor wij steeds in staat zijn om de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie aan te bieden.