wat is stof luchtreinigeradviesJe gaf het beste van jezelf en je schrobde, poetste, stofzuigde, dweilde, etc. Tijdens het schoonmaken flitste er een vraag door je hoofd: “Wat is stof?” Wegens te druk poets je lustig verder en vergeet je de vraag…

Vervolgens geniet je van wat welverdiende rust in de woonkamer. Je neemt een slok van jouw heerlijke warme tas koffie en jouw oog valt op de salontafel. Je had ze 20 minuten geleden nog mooi doen schijnen… Je stelt vast dat het hardnekkige stof al terug is!

Blijkt dat al jouw harde werk opnieuw zou mogen gedaan worden! Jouw schoonmaaksessie is nog maar net afgelopen en – traag, maar zeker – dwarrelen  er alweer stofdeeltjes neer op alles wat aanwezig is in jouw huis.

Op tafels, stoelen, zetels, de vloer, radiatoren, zetels, vensterbanken, etc. Iedereen herkent dit frustrerende fenomeen, geen twijfel mogelijk. Maar hoe is dit nu mogelijk?

Wat is stof?

Stof dat in jouw woning aanwezig is, ook huisstof genoemd, bestaat uit een combinatie van kleine vaste deeltjes.

Huisstof verschilt van huis tot huis, van regio tot regio en van continent tot continent. Zo is het huisstof in een woning in België sowieso verschillend van het huisstof in een woning in Nepal.

Huisstof kan samengesteld zijn uit:

Allergisch aan huisstof | Wat is stof?

Chronische aandoeningen aan de luchtwegen (zoals astma) kunnen ontwikkeld worden bij een overmatige blootstelling aan stof.

Het grootste probleem wordt echter niet veroorzaakt door het huisstof zelf. De meeste allergische reacties ontstaan als reactie op microscopische organismen die zich voeden met dit huisstof. We denken hierbij aan huisstofmijten en voorraadmijten.

Wanneer je allergisch bent voor deze mijten reageert jouw lichaam op de volgende wijze: neusverstoppingen, tranende ogen, overmatig niezen, hoesten, snotteren, etc.

Uitwerpselen van de mijten zijn de oorzaak | Wat is stof?

Het is dus belangrijk om de vertrekken in jouw woning stofvrij te houden.

Weet ook dat allergische reacties geen reactie zijn op gewoon huisstof maar wel op de uitwerpselen van de huisstofmijten en de voorraadmijten. Deze micro-organismen overleven op het huisstof, het is hun voedingsbron.

Oplossing? Neem de voedingsbron weg | Wat is stof?

Door het niveau van huisstof tot een minimum te beperken, verbetert de luchtkwaliteit binnen. Bijkomend voordeel is dat je door het stof uit de woning te halen ook de voedingsbron van de mijten wegneemt.

Hierdoor bestrijd je dus de mijten en krijg je automatisch minder uitwerpselen van deze micro-organismen. Bijgevolg stijgt de luchtkwaliteit en daalt de kans op chronische aandoeningen en allergische reacties!

Je kan ons ook steeds contacteren voor gratis online advies op maat van jouw situatie via het online aanvraagformulier.