symptomen allergie luchtreinigeradvies

Symptomen allergie bestrijden met een stofzuiger, hoe doe je dat?

Indien je aan een allergie lijdt, heb je waarschijnlijk al allerlei zaken geprobeerd om die vervelende symptomen te voorkomen en te verlichten. Er bestaan een aantal manieren en technieken om symptomen van een allergie te voorkomen.

Tenminste indien je weet wat jouw allergische reactie veroorzaakt. Indien je zoals de meeste mensen bent, vertrouw je hoogstwaarschijnlijk op medicatie en antihistamines om jouw allergische reacties te onderdrukken.

Of misschien ben je zelfs gewoon gestopt met buiten komen en verschans je jezelf eenzaam in jouw woning?

Hoe ironisch en ongelukkig het ook mag klinken, veel van de allergenen die jouw allergische reacties veroorzaken bevinden zich gewoon in jouw woning of flat.

Allergenen in de binnenlucht | Symptomen allergie bestrijden

Dagelijks veroorzaken fijne partikels in de binnenlucht allergische reacties bij miljoenen mensen wereldwijd.

Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een slechte kwaliteit van de binnenlucht of de nood om de vloeren te poetsen.

Enkele van de meest voorkomende allergenen binnenshuis zijn:

Alhoewel er veel verschillende manieren bestaan om allergieën te voorkomen en te verlichten, willen we op deze pagina aandacht besteden aan de rol van de stofzuiger. Een stofzuiger kan namelijk helpen bij het voorkomen of beperken van symptomen van een allergie.

Over luchtreinigers gaan we het hier dus niet hebben. Daarvoor moet u hier zijn:

Een stofzuiger met ingebouwd luchtreinigingssysteem is een sterk aanbevolen oplossing om de hoeveelheid allergenen binnenshuis te verminderen.

Het is daarom verstandig om te investeren in een luchtreinigende stofzuiger van hoge kwaliteit.

Hieronder vind je een overzicht van redenen waarom een anti-allergeen stofzuiger een essentieel hulpmiddel is. Zo’n toestel zou je eigenlijk altijd ter beschikking moeten hebben in jouw strijd tegen allergieën!

Moeilijk bereikbare plaatsjes | Symptomen allergie met een stofzuiger voorkomen

Los van het merk of type worden de meeste stofzuigers voorzien van een aantal hulpstukken. In andere gevallen kan de stofzuiger opnieuw geconfigureerd worden. In beide gevallen is het doel simpel: je de kans geven om ook te stofzuigen op moeilijk bereikbare plaatsen in jouw woning.

Wil je onder een grote zitbank schoonmaken die je niet wilt verplaatsen of wil je de bovenkant van de gordijnen afstoffen?

Andere voorbeelden van moeilijk te bereiken plaatsjes zijn:

  • De bovenkant van een plafondventilator,
  • Gietijzeren chauffages,
  • Elektrische verwarmingsunits,
  • Uitlaatgaten van de airconditioning, en
  • Oppervlaktes onder grote toestellen.

De kans is groot dat er een speciaal hulpstuk of accessoire bij de stofzuiger zit om jouw taak met succes te volbrengen.

Door deze moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken val je eigenlijk een broeihaard van allergenen frontaal aan. Allergenen, stof en huidschilfers hopen zich namelijk op op deze plaatsen die niet vaak gepoetst worden.

Hoe langer je uitstelt om moeilijk bereikbare plaatsjes schoon te maken, hoe meer kans je geeft aan ophopende allergenen om een invloed te hebben op hoe je je voelt.

Wandel eens rustig rond in jouw woning of flat alvorens je een geschikte stofzuiger aanschaft. Bekijk rustig eens alle moeilijk bereikbare plaatsjes. Hierdoor krijg je een goed idee van welk soort stofzuigermodel bij jouw situatie past.

Je dient een model te selecteren met genoeg hulpstukken zodanig dat je elke vierkante centimeter van jouw woning kan poetsen indien je dit wenst.

Meer dan enkel vloeren | Symptomen allergie voorkomen met een stofzuiger

We haalden het reeds aan maar we kunnen het niet genoeg herhalen. Een goede stofzuiger kan meer dan juist de vloer schoonmaken.

Met het juiste model kan je verschillende soorten vloerbedekking poetsen, inclusief meubels, gordijnen en moeilijk te bereiken plaatsjes in jouw woning.

Natuurlijk gebruiken de meeste gezinnen een stofzuiger hoofdzakelijk om de vloer te stofzuigen.

Echter, wees je ervan bewust dat je een goede stofzuiger ook kan gebruiken om een hele reeks andere plaatsen in jouw woning schoon te maken. Een voorbeeld hiervan zijn jouw meubels, waar je bovendien veel tijd aan of op doorbrengt.

Een stoffen zitbank die vol zit met opgehoopte huidschilfers van huisdieren en karkassen en uitwerpselen van huisstofmijten, is een ultieme bron van allergieën.

Indien je veel tijd doorbrengt in zo’n zitbank is de kans groot dat je de effecten ervan snel ervaart.

Goed stofzuigen kan helpen om potentiële allergenen te verwijderen uit jouw woning. Dit heeft tot gevolg dat je minder allergenen dient in te ademen wanneer je binnen in huis bent.

Voel je beter met filtratie | Symptomen allergie voorkomen met een stofzuiger

Mensen die aan of andere allergie lijden zouden allemaal moeten werken met een stofzuiger met ingebouwd filtersysteem. Er bestaan verschillende types stofzuigers met verschillende types ingebouwde filtersystemen.

Dit soort stofzuigers is speciaal ontwikkeld om zelfs de kleinste deeltjes stof en allergenen te vangen. Enkel dit type stofzuigers kunnen jouw luchtkwaliteit verhogen en jouw allergische symptomen verlichten.

Een kwaliteitsvol filtersysteem in jouw stofzuiger is een van de belangrijkste factoren bij de aankoop van een geschikte stofzuiger voor bij je thuis.

De ideale stofzuiger is er een die uitgerust is met een professionele luchtzuivering en verschillende accessoires en hulpstukken om alle plekjes te kunnen bereiken. De FilterQueen Majestic is hier een uitstekend voorbeeld van.

Door met zo’n kwalitatief toestel te werken, vermijd je de uitstoot van schadelijke bioaerosols waarvan wel sprake is bij ‘gewone stofzuigers’.

Tot slot dien je ook te begrijpen dat filters geen magische krachten bezitten. Ze zijn niet onsterfelijk of onverzadigbaar. Hoe meer stof en partikels een filter opneemt, hoe minder efficiënt deze filter wordt in het vangen van andere nog rondzwevende partikels.

Om het maximum uit jouw luchtreinigende stofzuiger te halen dien je de filters regelmatig te vervangen. De gebruikershandleiding van het toestel geeft hierover steeds de noodzakelijke richtlijnen.

Zuigkracht | Symptomen allergie voorkomen met een stofzuiger

Een belangrijk aandachtspunt op het gebied van performantie is de zuigkracht van de stofzuiger. De zuigkracht van een stofzuiger is belangrijk en zelfs essentieel wanneer je vloeren op een doeltreffende wijze wilt schoonmaken.

Een andere belangrijke eigenschap op het gebied van prestaties is de kracht van de motor. Zo heb je mensen die kiezen voor een fancy stofzuiger terwijl het toestel nauwelijks de taak kan vervullen waarvoor het ontwikkeld werd.

Zuigkracht en motorkracht gaan niet noodzakelijk hand in hand. Zo wordt de zuigkracht ook beïnvloed door andere factoren zoals de luchtstroom.

Toch is een degelijk niveau van motorkracht gewenst.

Ten eerste omdat het toestel dan minder afziet en dus minder snel zal slijten.

Ten tweede omdat je nood hebt aan wat extra kracht indien je vaak moet werken met een accessoire zoals een dieptereiniger. Dit hulpstuk is ideaal om matrassen en tapijten grondig te reinigen.

Conclusie: Symptomen allergie bestrijden met een stofzuiger? Kies voor voldoende zuig- en motorkracht!

Certificaten | Symptomen allergie voorkomen met een stofzuiger

Stofzuigers zijn elektrische toestellen met snel bewegende onderdelen. Hierdoor word je quasi altijd met een zeker emissieniveau geconfronteerd.

Jouw taak is simpel: je dient een anti-allergeen stofzuiger te selecteren die strikte emissiecontroles garandeert. Met andere woorden, je dient een model te selecteren dat goed gebouwd is, goed afgesloten is en met de juiste technologie is opgebouwd. Ook het filtratieniveau van de filters is belangrijk.

Selecteer een model waarvan je zeker bent dat het de fijne partikels niet opnieuw uitspuwt of laat ontsnappen in jouw woning!

Wij geven met plezier advies op maat. Dit is zonder enige aankoopverplichting, gratis dus.

Conclusie | Symptomen allergie met een stofzuiger voorkomen

Alvorens je een aankoopbeslissing neemt dien je verschillende parameters in rekening te brengen.

Een stofzuiger aankopen is voor de meeste mensen een zeldzame gebeurtenis. Dit komt doordat een stofzuiger gebouwd is om verschillende jaren mee te gaan, mits je de noodzakelijke onderhoudsvereisten nakomt.

Bekijk eerst jouw woning of flat en analyseer de behoeften van jouw gezin. Contacteer het team van Luchtreinigeradvies om meer informatie te krijgen over geschikte anti-allergeen stofzuigers voor jouw situatie.

Een investering in een luchtreinigende stofzuiger is absoluut de moeite waard wanneer je minder last krijgt van jouw allergie!

Symptomen allergie bestrijden met een stofzuiger? Laat je adviseren! Op basis van jouw specifieke situatie stellen wij dan enkele oplossingen voor. Vrijblijvend.