stofzuiger voor huisdieren luchtreinigeradvies

Een kat of hond als huisdier hebben… Hoeveel je ook van je hond of kat houdt… Overal haren aantreffen in zitbanken, op meubels, op kledij en op je vloer kan behoorlijk storend en vervelend zijn! Een speciale stofzuiger voor huisdieren dringt zich dus op!

En is de investering waard als je de moeite doet om doordacht te werk te gaan bij de selectie!

Huisdieren en stofzuigers

Vaak voelt het aan alsof je de perfecte vriend of familielid in de buurt hebt. Jouw harige vriend klaagt niet vaak, houdt je gezelschap, is altijd blij wanneer je thuis komt en is goed voor je gezondheid en bloeddruk.

Wat kan je nu eigenlijk nog meer verlangen? Wel, om eerlijk te zijn… Ik denk dat we allemaal akkoord kunnen gaan dat het tof zou zijn moesten huisdieren wat minder haren verliezen.

Gelukkig bestaat er een groot aanbod van stofzuigers die je problemen met de haren van je huisdier kunnen in de kiem smoren.

Alvorens je alles laat vallen om een supersonische stofzuiger te kopen in de eerste de beste winkel, lees je best even verder…

Er zijn een aantal aandachtspunten die je in rekening moet nemen om later niet bedrogen uit te komen. Laten we even stilstaan bij vijf zaken die je moet overwegen bij het aanschaffen van een stofzuiger voor huisdieren.

Zo bespreken we het soort vloerbedekking, het soort huisdier, jouw budget alsook de eigenschappen van zo’n stofzuiger voor huisdieren.

De vloerbedekking van je woning en de inrichting

Het soort vloerbedekking in je woning of appartement kan je aankoopbeslissing beïnvloeden.

Hier zijn enkele zaken die je moet bekijken wanneer je een huisdierenstofzuiger wenst aan te kopen die past bij je leefomgeving.

Parket of laminaat en betegelde vloeren

Indien je tegels en/of laminaat- en parketvloeren in je woning hebt, moet je een stofzuigermodel selecteren dat specifiek ontworpen is om dergelijke vloerbedekking schoon te maken.

Haartjes van huisdieren op een harde ondergrond… Hier heb je een stofzuiger met geweldige zuigkracht voor nodig.

Indien je een stofzuiger voor huisdieren koopt zonder dat dit toestel een goede zuigkracht heeft, zal het toestel de ronddwarrelende vacht en haren gewoon wegblazen door de luchtverplaatsing.

Je zal natuurlijk wel wat haren opzuigen. Maar uiteindelijk zal je veel meer tijd moeten investeren om je vloer kraaknet te krijgen.

Het is veel efficiënter om een geschikte stofzuiger voor huisdieren te kopen die gemaakt is om harde vloeren aan te pakken.

Tapijten en matten

Indien je tapijten en/of matten in huis hebt, heb je nood aan een stofzuigertoestel dat niet alleen uitstekende zuigkracht heeft! Je hebt ook absoluut een roterende borstel nodig om hardnekkige vacht uit het tapijt te trekken.

Afhankelijk van het soort huisdier dat je in huis hebt, kan het moeilijk zijn om de haartjes van je huisdier uit het tapijt te krijgen.

Dit is waarom een stofzuiger met roterende borstel heel handig kan zijn.

Opgelet: zo’n roterende borstel kan tegelijkertijd harde vloerbedekking beschadigen. Overweeg dus verschillende stofzuigermodellen voor huisdieren en kies bij voorkeur voor een toestel met volgende kenmerken:

Trappen

Woon je in een huis, dan is de kans groot dat je een trap naar de bovenverdieping(en) en/of kelderruimte hebt. In dit geval moet je dus rekening houden met het gewicht van de stofzuiger.

Je gaat de stofzuiger naar boven en beneden moeten dragen, tenzij je over een lift beschikt. Het is dus vanzelfsprekend dat je voor een model gaat dat redelijk licht en draagbaar is.

Het laatste wat je wilt doen is een stofzuiger voor huisdieren kopen die je van de trap kan laten donderen. Door een te zware stofzuiger kan je je evenwicht verliezen op een levensgevaarlijke trap.

Een tip om je trap te stofzuigen is de volgende… Maak gebruik van de hulpstukken! In de meeste gevallen is het uiteinde van de slang van je stofzuiger voorzien van een multifunctioneel koppelpunt.

In de meeste gevallen kan je er een kleinere borstel op aansluiten. Zo hoef je de bredere standaardkop niet te gebruiken en kan je gemakkelijker manoeuvreren.

Je kan hierdoor efficiënter en gemakkelijker werken. En je trap zal nog nooit zo proper geweest zijn.

Meubels

Het gemakkelijkste is om je huisdieren niet op je meubels te laten springen. Als je er vroeg genoeg tijd voor maakt kan je dat aanleren.

Helaas zijn er tussen de huisdieren ook heel wat koppige exemplaren. Je kent het wel, ongehoorzame dieren die ervan houden om net dat te doen wat ze niet mogen…

Los daarvan is het ook gewoon bijzonder gezellig om je lieve harige vriend in de armen te nemen op de zitbank voor televisie.

Het nadeel hiervan is dat je de haren van je viervoeter aantreft op alle zitbanken en meubels. En dat je deze vacht dus ook moet gaan verwijderen…

Je hebt dus een goed en degelijk hulpstuk (roterende borstel is ideaal) nodig. Hou dit in je achterhoofd wanneer je een stofzuiger voor huisdieren gaat aankopen.

Het soort huisdier dat je hebt

Sommige honden en katten verharen meer dan hun soortgenoten. Sommige rassen hebben langere haren. Sommige hondenrassen worden zelfs hypo-allergeen genoemd.

Het is belangrijk dat je weet dat er grote verschillen zijn tussen rassen onderling. Misschien heb je zelfs nog geen hond of kat aangekocht maar ben je het wel van plan! Dan kan je hier rekening mee houden bij je keuze!

Vergeet ook niet om wat meer informatie te lezen over huidschilfers van honden en huidschilfers van katten en het effect hiervan op de menselijke gezondheid.

[cta id=”15406″]

Hieronder enkele lijstjes die je kan gebruiken om de situatie te kunnen inschatten!

Tien kattenrassen die veel verharen

 1. Perzische kat
 2. Kartuizer
 3. American Curl
 4. Ragamuffin
 5. Siberische kat
 6. Himalayaanse kat
 7. Blauwe Rus
 8. Selkirk Rex
 9. Amerikaanse stompstaartkat
 10. Siberische kat

Tien kattenrassen die weinig verharen

 1. Siamees
 2. Bengaalse kat
 3. Tonkanees
 4. Burmees
 5. Bombay
 6. Ocicat
 7. Somali
 8. Naaktkat (Cornish rex)
 9. Oosterse korthaar
 10. Europese Burmees

Tien hondenrassen die veel verharen

 1. Chow Chow
 2. Saint Bernard
 3. Mopshond
 4. Labrador en Golden Retriever
 5. Chihuahua
 6. Border Collie
 7. Beagle
 8. Husky
 9. Duitse herder
 10. Rottweiler

Tien hondenrassen die weinig verharen

 1. Schnauzer
 2. Airedale Terriër
 3. Bichon frisé
 4. Maltezer
 5. Shih Tzu
 6. Italiaanse windhond
 7. Yorkshire Terriër
 8. Schotse Terriër
 9. Poedel
 10. Teckel

Jouw budget

Tegenwoordig kan je op elke hoek van de straat een goedkope stofzuiger kopen. De vraag is of zo’n toestel voldoende kracht en functionaliteiten biedt om huisdierharen doeltreffend op te zuigen.

Zo’n goedkoop toestel zal je de eerste stofzuigsessies zeker en vast helpen om deze hardnekkige haren goed op te zuigen. Maar dan begint de miserie…

Na een aantal intensieve schoonmaakbeurten zullen de huisdierharen de stofzuiger verstoppen. Wat op zijn beurt voor onderhoudsproblemen zorgt.

Uiteindelijk is zo’n toestel dan rijp voor de vuilnisbak… En ben je voor je het weet opnieuw op zoek naar een nieuwe stofzuiger voor huisdieren!

Langs de andere kant hoef je ook niet de Rolls-Royce van de stofzuigers voor huisdieren te kopen. Je hebt waarschijnlijk geen nood aan ALLE toeters en bellen.

Het belangrijkste is om voor een stofzuigtoestel te kiezen dat voldoende zuigkracht biedt in combinatie met een hulpstuk met roterende borstel.

Zo kan je optimaal haren van je huisdieren uit je tapijten, matten en zitbanken halen.

Vergeet ook niet dat er grote prijsverschillen zijn tussen stofzuigerfabrikanten onderling.

De vuistregel: Hoe krachtiger en hoe meer hulpstukken en functionaliteiten zo’n stofzuiger voor huisdieren heeft, hoe hoger het prijskaartje.

Het type stofzuiger voor huisdieren kiezen

Het is vaak wat overweldigend wanneer je al de verschillende stofzuigmodellen opgelijst ziet staan.

Het is logisch dat je verward bent, er zijn namelijk zodanig veel merken en toestellen… Hoe hou je hier nog het overzicht?

Om de beste stofzuiger voor huisdieren te vinden, dien je eerst te beslissen welk type stofzuiger het beste zal werken voor jou.

Hou rekening met factoren zoals:

 • Het type vloerbedekking dat je hebt
 • Hoeveel huisdieren binnenshuis je hebt en of ze veel verharen
 • Of je huisdieren op de meubels mogen springen

Eigenschappen en kenmerken om over na te denken

Iedereen moet voor zichzelf uitmaken welke eigenschappen handig en wenselijk zijn. Hou steeds rekening met je budget.

Vind je geregeld haren van je hond of kat op de meubels? Koop dan zeker een stofzuiger voor huisdieren met hulpstukken die het schoonmaken gemakkelijker maakt.

Roterende borstelkop

Een kleinere zuigkop wordt standaard meegeleverd bij quasi alle stofzuigtoestellen. Wat niet standaard wordt meegeleverd is een roterende borstelkop.

Deze is nochtans heel handig wanneer het gaat over hardnekkige, kleverige haartjes van je huisdieren.

Een rondraaiende borstel in het hulpstuk zorgt ervoor dat je veel gemakkelijker vuile deeltjes uit tapijten, matten en meubilair kunt zuigen.

Bovendien zorgt zo’n accessoire er ook voor dat je haartjes van je huisdieren kunt losmaken en uit het tapijt of de zitbank kunt trekken. Dit is eigenlijk noodzakelijk wanneer je een huisdier in huis hebt dat veel haar verliest.

De beste accessoires zijn de hulpstukken met roterende borstelkop en eigen aangedreven motor. Met andere woorden, er bestaan roterende borstelkoppen die op eigen kracht draaien en dus een extra aandrijfmotor hebben. De Power Nozzle van de Majestic is uitgerust met zo’n extra aandrijfmotor!

Samen met de motor van de stofzuiger heb je dan een ongeziene zuig- en rotatiekracht om optimaal vuiligheid uit tapijten, matrassen en zitbanken te zuigen.

Contacteer ons gerust indien u meer wenst te weten te komen over de opties.

Ingebouwd filtersysteem in stofzuiger voor huisdieren

Hou rekening met je gezondheid… Wens je een stofzuiger die de opgezogen vuiligheid en bacteriën niet terug uitblaast doorheen de mazen van de standaard stofzak?

Dan heb je meer nodig dan een standaard stofzuiger met standaard stofzak… Een anti-allergeen stofzuiger is dan de oplossing. De FilterQueen Majestic is zo’n anti-allergeen stofzuiger die maar liefst 20 jaar garantie biedt.

Deze beschermt je tegen rondzwevende huisstofmijtallergenen, hondenallergenen, kattenallergenen, fijnstof, schimmels, enzovoort.

Afsluitend woordje over stofzuigers voor huisdieren

Het hoeft geen betoog meer… Wanneer je de juiste stofzuiger koopt, kan je de hoeveelheid honden- en kattenharen in je tapijten, op je meubels en in je woning drastisch verlagen!

Dit kan een groot verschil maken op het gebied van hygiëne en netheid.

Bovendien kan dit ook een positieve impact hebben op allergische reacties, de uitstraling van je woning en de liefde die je voelt voor je viervoetige vriend(en).

Natuurlijk zul je van je harige vriend(en) blijven houden, wat er ook gebeurt… Maar de liefde zou nog groter kunnen zijn zonder al dat vervelende haar in je woning!