stille luchtreiniger voor geluidsgevoeligheid en slaapstoornissen

Voor sommige mensen kan de eventuele geluidsoverlast van een luchtreiniger bijzonder storend zijn, zoals voor mensen die lijden aan hyperacusis (geluidsgevoeligheid) of die gewoon nooit diep inslapen (en dus een soort slaapstoornis hebben). Het kan ook vervelend zijn voor topsporters die een optimale nachtrust nastreven. Indien u zichzelf herkent, leest u best even verder. Hieronder wordt het concept stille luchtreiniger uit de doeken gedaan!

Luchtreinigers zijn verkrijgbaar in allerlei groottes, maten, kleuren en variëren dikwijls enorm qua filtertechnologie, energiegebruik, bijkomende opties en… Geluidsproductie!

Probleem: Geluidsniveau van luchtreinigers

Een luchtreiniger kan maar goed functioneren wanneer de vervuilde lucht tot in het filtersysteem geraakt. Om de gecontamineerde binnenlucht tot in het filtersysteem te zuigen, zijn luchtreinigers uitgerust met een ventilator.

Zo’n ventilator doet dienst als luchtpomp. Door heel snel omwentelingen te maken wordt gecontamineerde lucht aangezogen welke vervolgens in het filtersysteem kan gereinigd worden. Na reiniging wordt de gereinigde lucht terug de kamer(s) ingeblazen.

Iedereen kent een klassieke ventilator… Wanneer u zo’n ventilator op de hoogste stand zet, kan u genieten van een fris briesje. Een neveneffect hiervan is het geluid dat tot stand komt hierdoor. Het is soms net alsof er een helikopter opstijgt!

Hoe hoger u de luchtreiniger schakelt, hoe meer lucht het apparaat zal aanzuigen om te reinigen. Een hogere stand betekent een sneller draaiende ventilator. En dit gaat dan helaas vaak gepaard met een storend, niet-aflatend geluid. Een onaangenaam geluidsniveau dat soms allesoverheersend is, is geen uitzondering.

Wanneer kan een stille luchtreiniger een meerwaarde zijn?

Hieronder vindt u enkele ondertitels die specifieke situaties aankaarten waarin een stille luchtreiniger een grote rol van betekenis kan spelen.

Overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis)

Sommige mensen lijden, bewust of onbewust, aan hyperacusis. Dit is een overgevoeligheid voor geluid waardoor de personen in kwestie ‘normale’ geluiden als abnormaal waarnemen. Dagdagelijkse geluiden horen wordt hierdoor een echte onaangename marteling.

Zo’n geluidsgevoeligheid kan samen gaan met gehoorslijtage en/of tinnitus maar het kan even goed gewoon op zichzelf voorkomen.

Bent u op zoek naar een kwalitatieve luchtreiniger om een allergie of longziekte te verlichten? Of om fijnstof of schimmelsporen te bestrijden?

Maar heeft u, of een gezinslid zoals partner of kind, last van volgende verschijnselen (typisch voor geluidsgevoeligdheid)?

  • Enorm snel en ongecontroleerd schrikken bij het horen van ‘harde’ geluiden
  • Permanent alert zijn uit schrik dat er plots een hard geluid zal opduiken
  • Ondiep of ronduit slecht slapen omwille van nachtlawaai of achtergrondgeluiden
  • Overdag constant hinder ondervinden van normale omgevingsgeluiden zoals een rinkelende smartphone, een bel die rinkelt, een timer van een oven, een motor van een rijdende wagen, een grasmachine van de buren die het gras afrijdt, een stomend strijkijzer, enz.
  • Permanent last hebben van en/of overgevoelig zijn voor specifieke omgevingsgeluiden zoals
    • Geraas van opstijgende of landende vliegtuigen (indien u dichtbij een luchthaven woont en/of werkt)
    • Permanent autogeraas indien u vlakbij een drukke straat of autosnelweg woont

Dan is een stille luchtreiniger aangeraden! Ziet u echter door de bomen het bos niet meer? En weet u niet goed welk type luchtreiniger echt past bij uw situatie (in combinatie met geluidsarm zijn)?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor advies op maat van uw situatie! Uw leed verzachten met het juiste type stille luchtreiniger op maat van uw leefomstandigheden is onze passie!

Slaapstoornissen

Het kan zijn dat u, uw partner of uw kind last heeft van bepaalde slaapstoornissen. Indien de persoon in kwestie allergisch is voor huisstofmijten en aan huisstofmijtsanering in de slaapkamer wenst te doen, is een stille luchtreiniger de enige duurzame optie voor de lange termijn.

U wenst in zo’n situatie namelijk een luchtreinigingstoestel te kopen dat zo geruisloos mogelijk functioneert zodat uw nachtrust niet nog meer verstoord wordt.

Contacteer ons gerust om uw situatie en behoeften uiteen te zetten. Wij bezorgen u vrijblijvend advies op maat van uw situatie.

Topsporters

Doet u aan topsport? Bent u een professionele voetballer, atleet, zwemmer, basketballer, tennisser, volleyballer, enzovoort? En wenst u de perfecte nachtrust na te streven door tegelijkertijd pure, zuivere lucht in te ademen? Ontdaan van fijnstofdeeltjes, houtrook, huisdierallergenen, huisstofmijtallergenen, schimmelallergenen, enzovoort?

Topsporters hebben nood aan voldoende rust. Zonder een goede nachtrust blijven topprestaties uit. Verse, gezuiverde binnenlucht inademen tijdens uw nachtrust kan helpen om dat tikkeltje beter te presteren.

Lees zeker ook eens de interessante publicatie The Importance of Sleep for Athletic Performance van de Middlesex Universiteit in Londen.

In zo’n geval wenst u dan wel te werken met een kwalitatieve luchtreiniger die zo geruisloos mogelijk functioneert zodat uw nachtrust niet verstoord wordt.

Dan is een kwalitatieve luchtreiniger met geluidsdemping de juiste oplossing! Contacteer ons gerust om de details van uw situatie en wensen mee te delen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een advies op maat!

Kantoorruimtes

Kantoorruimtes, open bedrijfsruimtes en grote burelen staan gekend als broeihaard van bacteriën. Dikwijls worden in dergelijke ruimtes ook hoge concentraties fijnstof aangetroffen. Dit kan het gevolg zijn van uitlaatgassen van verkeerswegen in de buurt en/of van de fijnstofuitstoot van printertoestellen in de kantoorruimtes.

Aarzel niet om de specifieke details van uw kantoorruimte te communiceren met ons voor een vrijblijvend advies op maat. Er bestaan luchtreinigingsoplossingen die geluidsarm (inclusief geluidsdemping) zijn waardoor uw medewerkers op de werkvloer geen last hebben van de ingebouwde ventilator in de luchtreiniger.

Ter info: Bent u als zaakvoerder op zoek naar een geschikte kantoorruimte voor uw medewerkers? Bekijk dan de volgende kantoorruimte website.

Slaapkamers

Los van slaapstoornissen of geluidsgevoeligheid kan het zijn dat u gewoon een (extreem) lichte slaper bent. Dit kan tot problemen leiden indien u het bed deelt met een partner die luid ademt of snurkt zoals een boomzaag… In dat laatste geval kunnen er zelfs relatiebreuken door ontstaan waardoor u de volgende keer alerter zult zijn bij het kiezen van een geschikte partner (iemand die niet of heel weinig snurkt).

U kunt dit eigenlijk al goed aftasten van bij de start van een ontmoeting, bijvoorbeeld als kort agendapunt tijdens een speeddate (single Vlamingen kunnen op de volgende Speeddate kalender terecht om deel te nemen).

Vanzelfsprekend kan u als lichte slaper dus ook geluidsoverlast ervaren van een luchtreiniger op de slaapkamer. Zo’n luchtreinigingstoestel kan op de slaapkamer staan om fijnstofdeeltjes en/of huisstofmijtallergenen en/of schimmelsporen uit de binnenlucht te filteren.

Aarzel niet om ons te contacteren voor een advies op maat! Afhankelijk van uw specifieke situatie trachten we u, vrijblijvend, een passende oplossing op maat aan te bieden.

Deze oplossing wordt bepaald door diverse factoren in rekening te nemen zoals oppervlakte van de te reinigen ruimte(s), doel van de luchtreiniger, CADR, dient het toestel draagbaar en polyvalent inschakelbaar te zijn in de rest van de woning? enz.

Lees er alles over op onze allesomvattende pagina Hoe een luchtreiniger kopen op een verstandige wijze.

In elk geval kunnen wij u vrijblijvend adviseren over welke fluisterstille luchtreiniger zo goed mogelijk past bij uw specifieke situatie en doelstellingen.

Woonkamers

Bent u van plan om een luchtreiniger te kopen voor in de woonkamer? Maar wenst u vooral niet dat deze storende geluiden gaat produceren?

Dan hebben wij goed nieuws, er bestaan kwalitatief hoogstaande luchtzuiveraars welke bovendien voorzien zijn van de nodige geluidsdemping! Zo kan u een krachtige maar stille luchtreiniger in de leefruimte installeren zonder dat u er geluidsmatig last van heeft!

Interesse in een geluidsarme luchtreiniger? Neem contact op

Wilt u een stille luchtzuiveraar kopen omdat u zich (of iemand anders van uw gezin) bevindt in een van de situaties hierboven beschreven?

Wees er u dan van bewust dat sommige luchtreinigers speciaal ontworpen zijn om zo stil mogelijk te werken.  Zo’n toestellen zijn uitgerust met een geluiddempend ontwerp alsook geluidsarme filtertechnologie.

Opgelet! Let er wel op dat een stille luchtreiniger niet noodzakelijk ook altijd de meest efficiënte reiniging kan bieden.

Laat u dus deskundig adviseren en kies voor een duurzame, kwalitatieve en stille luchtreiniger op maat van uw situatie!

Lees ook nog de volgende pagina’s die u zeker kunnen verder helpen bij uw zoektocht: