stank in huis verwijderen luchtreinigeradviesHeb je last van vieze geurtjes in huis? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk deze stank in huis verwijderen.

Hier bespreken we enkele mogelijke oorzaken van deze luchtjes. Stank in huis verwijderen kan je vervolgens met behulp van de tips die we meegeven!

Heb je last van andere geurtjes? Neem dan zeker een kijkje op onze algemene pagina, met meer tips over het oplossen van geurhinder in huis.

Rioolgeur of ‘putlucht’ in keuken, badkamer of toilet

Hierbij laat je best de afvoerbuizen nakijken door de handigste thuis of door een vakman.

Als je namelijk met een luchtlek zit, dan is een rioolgeur onvermijdelijk. Dit kan zijn door een slecht aangesloten afvoerbuis, of door een gebrekkige of ontbrekende sifon (ook wel zwanenhals of waterslot genoemd).

Indien het gaat om een badkamer die je weinig gebruikt, kan het voorkomen dat het stilstaande water van dit waterslot (of sifon) na enige tijd verdampt.

De oplossing: simpelweg af en toe wat water laten stromen door alle beschikbare afvoeren zodanig dat de rioolgeur opnieuw wordt geblokkeerd door een hoeveelheid water in de sifon.

Je kijkt best ook de afvoerputjes na om ervoor te zorgen dat deze niet verstopt zitten met bv. etensresten in de keukengootsteen.

Stank in huis verwijderen afkomstig van huisdieren

Het is mogelijk dat je huisdier ongemerkt z’n boodschap doet op je tapijt. Vervolgens zal de geur en de vlek na een tijdje vervagen.

Echter, telkens het tapijt terugkeert van een stoombeurt of wanneer het huis vochtig wordt, zal deze geur terugkeren en jij zal geen idee hebben vanwaar de geur komt!

Heb je bijvoorbeeld een schattig dwergkonijntje dat een sterke konijnengeur in huis veroorzaakt, lees dan zeker volgende pagina met tips over konijnengeur bestrijden in huis.

Daarom is het noodzakelijk om je tapijt steeds grondig te reinigen, waarvoor je terecht kan op onze andere pagina met uitgebreide tips om je tapijt te reinigen!

Tabak- en wietgeur bestrijden

Heeft u last van rokende buren? Die af en toe een pijp, sigaar, sigaret of joint opsteken? En komt de hardnekkige geur lang deuren, kieren en spleten binnen in uw woning of appartement?

Lees dan op de volgende pagina’s hoe een luchtreiniger een absolute meerwaarde in uw interieur kan zijn:

Houtrook bestrijden

Heeft u last van brandende houtkachels in de omgeving? Lees dan meer info over hoe een luchtreiniger kan helpen om houtrookoverlast veroorzaakt door buren te bestrijden.

Muffe schimmelgeur doen verdwijnen

Op de volgende pagina kan u meer info lezen over hoe luchtreinigers kunnen helpen in het bestrijden van een muffe schimmelgeur en schimmelsporen in huis.

Contacteer ons

Heeft u specifieke vragen of nood aan een advies op maat voor een geschikte luchtreiniger? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.