sigarettenrook verdrijven luchtreinigeradvies

Sigarettenrook verdrijven en bestrijden is meer dan ooit aangewezen! Wanneer niet-rokers blootgesteld worden aan tabaksrook in de omgevingslucht, spreekt men over ongewild roken of passief roken.

Niet-rokers die passief roken ademen nicotine en schadelijke chemicaliën in, net zoals rokers dat doen.

Hoe meer van deze vervuilde binnenlucht die je inademt, hoe hoger het niveau van deze schadelijke chemicaliën in jouw lichaam.

Duizenden chemicaliën in tabaksrook

Indien je zelf niet rookt maar wel samenleeft met een roker, is het belangrijk om te begrijpen dat een mengsel van binnenlucht en tabaksrook uit meer dan 7 000 chemicaliën bestaat.

Meer dan 250 van deze chemicaliën staan gekwalificeerd als schadelijk, en minstens 69 staan rechtstreeks in verband met zowel long- als borstkanker.

Tabaksrook wordt in verband gebracht met kanker en kan ernstige gezondheidsaandoeningen zoals astma en infecties van de luchtwegen veroorzaken of verergeren.

Nog niet overtuigd? Lees dan zeker meer over de asociale gevolgen van roken voor je medemensen:

Waar gaat de rook naartoe?

Partikels van tabaksrook kunnen zich vermengen met de omgevingslucht om zich vervolgens te vestigen in stof en op oppervlakken al lang nadat de tabaksrook verdwenen is.

Volgens bepaalde studies kunnen partikels verschillende maanden meegaan. Deze partikels worden ook omschreven als het residu van tabaksrook.

Staaltjes van stof die genomen werden in woningen van rokers tonen aan dat het residu van tabaksrook zowel Nicotine-derived Nitrosamine Ketone (NNK) als Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAH) bevat. Dit zijn kankerverwekkende stoffen die longkanker veroorzaken.

Onderzoek wees ook uit dat het residu van tabaksrook het DNA van menselijke cellen kan beschadigen. Ander onderzoek wees uit dat de partikels uit de tabaksrook meer kankerverwekkende verbindingen kunnen vormen.

Deze kunnen vervolgens ingeademd worden samen met ander huisstof, kunnen geabsorbeerd worden via de huid of kunnen toevallig worden ingenomen via de mond.

Omwille van al deze redenen is het belangrijk om niet alleen de geur van sigaretten maar ook de schadelijke partikels te verwijderen.

Sigarettenrook verdrijven en opruimen

We spenderen het grootste deel van onze tijd in onze woning. Een rookvrije thuis creëren is een van de belangrijkste acties die je kunt ondernemen om de gezondheid van jouw familie, gasten en zelfs huisdieren te beschermen.

Vooral kinderen zijn gevoelig voor de giftige stoffen van tabaksrook die ze kunnen binnenkrijgen via passief roken.

Astmasymptomen en long- en oorinfecties komen ook vaker voor bij kinderen die leven rond rokers. Sommige van deze problemen kunnen ernstig en zelfs levensbedreigend worden.

Lees in deze context ook meer informatie over de gevolgen van luchtvervuiling op pasgeboren baby’s en jonge kinderen.

Oplossing | Sigarettenrook verdrijven

Wil je zelfs de sterkste tabaksgeuren verwijderen, samen met gevaarlijke chemicaliën? Denk dan aan een kwalitatieve luchtreiniger. We maakten ook een grote en interessante overzichtspagina over luchtreinigers tegen sigarettenrook.

Contacteer ons gerust online voor een vrijblijvend advies. Zend eenvoudig meer details van je persoonlijke situatie door en wij doen de rest!