schoonmaaktips allergie verzachten luchtreinigeradviesOp deze pagina lijsten we de 6 beste schoonmaaktips op die je kunnen helpen om je allergieën te verzachten door je huis te ontdoen van allergenen.

Waar je wellicht al veel over gehoord en gelezen hebt, zijn andere tips om allergieën te bekampen.

Van medicatie innemen tot het dragen van een neus- en mondmasker bij het tuinieren.

Echter, wat je misschien nog niet weet, is dat je huis schoon houden zeker ook kan helpen om je allergiesymptomen te voorkomen, die soms aardig kunnen lijken op de symptomen van een verkoudheid.

Hier zijn ze dan, de 6 schoonmaaktips die je leven wat draaglijker kunnen maken:

Ruim de rommel op | #1 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Om te beginnen, kan je alle onnodige, rondslingerende rommel in huis opruimen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat stofferige huizen je allergiesymptomen sterk kunnen bevorderen.

Zo legt de Amerikaanse Stichting voor Astma en Allergieën de nadruk op het probleem van stofferige huizen en huisstofmijten in het bijzonder. Deze zoeken graag stofferige plekjes op die je moeilijk kan schoonmaken.

Die voorwerpen, souvenirs of figuurtjes op je boekenplank of die stapel wetenschappelijke tijdschriften van Quest (https://proefabonnementkrant.com/quest/) onder je salontafel verzamelen allen stof.

Je hoeft niet in een steriele omgeving te leven, maar je kan wel simpelweg je huis zo veel mogelijk rommelvrij proberen houden.

Tracht deze discipline ook toe te passen op kantoor en in de werkomgeving!

In deze context kan je ook specifieke info lezen over professionele luchtreiniging in werkruimtes en over het verband tussen gebrekkig schoonmaken en het aantal afwezigheidsdagen op het werk en de kans om promotie te maken…

Was je beddengoed | #2 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Wanneer je ’s avonds onder de wol kruipt, breng je allergenen met je mee in bed.

Zelfs al was je maar een paar seconden buitenshuis, toch kan dat genoeg zijn voor kleine sporen van pollen om zich vast te klampen aan je kleren of haar. Deze allergenen gaan me je mee naar bed.

Om deze uit je bed te schoppen, wordt aangeraden om je beddengoed wekelijks te wassen op hoge temperatuur.

Lees in deze context meer over hoe je de microscopisch kleine huisstofmijt in dekens, hoofdkussens en matrassen kunt bekampen…

Vervang de filters | #3 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Het openen van ramen en deuren laat niet enkel frisse lucht binnen, maar ook allergenen.

De meeste mensen met een allergie maken verstandig gebruik van een luchtreiniger om de hoeveelheid allergenen in de binnenlucht sterk te verminderen.

Ontdek op deze pagina hoe een luchtreiniger kan helpen om jouw allergie te verzachten. En lees hier verder over welke luchtreiniger ideaal is voor jouw allergie en hoe je deze kan selecteren op basis van jouw specifieke allergie en situatie.

[cta id=’15406′]

Echter, vele mensen vergeten om de filters regelmatig te vervangen. Ongeacht hoe voorzichtig je bent, allergenen zullen je huis binnenkomen op een of andere manier en zullen uiteindelijk gevangen worden door deze filters.

Als je deze filters vergeet dan kunnen allergenen zich gaan opstapelen en uiteindelijk je luchtreiniger minder efficiënt gaan doen werken, waardoor de kwaliteit van je binnenlucht daalt.

Hetzelfde geldt voor andere toestellen met een filter. Van verwarmingstoestellen tot ontvochtigers en stofzuigers, als het een filter heeft, zorg er dan voor dat je deze regelmatig vervangt.

Zo kan je een herinnering instellen in je mobiele telefoon, of je kan oldskool een briefje op de ijskast hangen of de datum aanduiden op je kalender aan de muur.

Maak je roosters schoon | #4 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Net zoals je filters niet mag vergeten, zou je regelmatig de luchtroosters van allerhande toestellen kunnen stofzuigen aangezien hier heel wat stof kan samentroepen.

Je kan tevens het rooster losmaken en de rest van het toestel of ventilatiesysteem nakijken.

Als je hierbij zou opmerken dat je hele centrale ventilatiesysteem vol zit met stof of als je sporen van schimmel ziet, kan je overwegen om deze te laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Als ze echter proper zijn dan is dit uiteraard niet nodig.

Neem de vloer onder handen | #5 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Tapijten zijn een echte val voor allergenen. Daarom dien je deze toch twee maal per week te stofzuigen, zeker als je huisdieren hebt.

Voor optimaal resultaat en om geen onnodig werk te verrichten, wordt aangeraden om op zoek te gaan naar een anti allergie stofzuiger met dieptereiniger. Met een gewone stofzuiger ga je namelijk gewoonweg de allergenen wat doen bewegen, maar je zal ze niet verwijderen.

Het is tevens een goed idee om het stofreservoir van je stofzuiger buitenshuis te ledigen in plaats van binnenshuis.

Harde vloeren ga je best wekelijks dweilen, waarbij je tevens ook vloermatten een wasbeurt kan geven. De kans is groot dat het Welkom-matje aan je voordeur een echte hotspot is voor allergenen dus let erop dat je dit regelmatig schoonmaakt.

Vergeet deze niet | #6 van 6 schoonmaaktips om allergie te verzachten

Er zijn ook nog een aantal vreemde plaatsen in huis die allergenen kunnen vergaren maar die je waarschijnlijk vergeet schoon te maken.

  • Lichtschakelaars: Dit zijn plekjes die vaak vergeten worden bij het schoonmaken. Deze zijn echter plaatsen die heel vaak worden aangeraakt. Het is daarom een goed idee om deze een aantal keer per maand goed af te vegen. Je kan hiervoor een antibacterieel doekje gebruiken.
  • Tochtwering: Je kent ‘m wel, die rubberen strip onder je voordeur die tocht en vocht tegenhoudt? Vergeet deze geen wasbeurt te geven.
  • Gordijnen: Je gordijnen zijn ook fervente verzamelaars van allergenen. Daarom was je ze maar beter eens elk seizoen. Als je jaloezieën hebt dan is het verstandig om ook deze regelmatig af te stoffen.

Zie je het niet zitten om zelf de grote schoonmaak te doen? Overweeg dan om een professioneel bedrijf in te schakelen (bekijk bijvoorbeeld eens de website van het volgende schoonmaakbedrijf in Roosendaal).

Neem contact op

Het is onmogelijk om je huis helemaal vrij te houden van allergenen. Toch kan je met deze schoonmaaktips al heel wat bereiken wat betreft het verzachten van je allergische symptomen.

Heb je vragen of ben je op zoek naar een oplossing voor jouw specifieke probleem? Dan kan je ons steeds even contacteren voor gratis advies, wij helpen je graag verder!

Bij Luchtreinigeradvies geloven we in een persoonlijke aanpak met advies op maat aangezien elke situatie anders is.

Uiteraard kan je ook gewoon verder grasduinen op onze website boordevol info, vergeet zeker de infohoek niet!