Project Description

oude woning renoveren kelder leegpompen

Een oude woning renoveren: waar begin je mee?

Nu de woningmarkt steeds krapper wordt, kan het de moeite waard zijn om zelf een oude woning op te knappen. Schaf een woning voor een lage prijs aan en voer zelf onderhoudswerkzaamheden uit. Denk aan het leegpompen van een ondergelopen kelder, het reinigen van de smerige lucht binnen de woning, enzovoorts.

In dit artikel vertellen we je meer over de eerste stappen die je bij het vernieuwen van een verouderde woning kunt ondernemen. Het is belangrijk om je hier goed op voor te bereiden! Zorg bijvoorbeeld voor het juiste gereedschap en de juiste werkkleding om de kans op ongelukken te verkleinen.

Pomp een ondergelopen kelder leeg in de oude woning

Start met het leegpompen van een ondergelopen kelder als je voor het opknappen van een oude woning kiest.

Vaak staat de kelder blank doordat leidingen geknapt zijn in de winter, doordat er sprake is van ernstige slijtage aan de dakbedekking van de woning, enzovoorts.

Een dompelpomp inschakelen is in zo’n situatie de slimste oplossing. Met een dompelpomp kan de kelder binnen een uur worden leeggepompt, afhankelijk van de kwaliteit van de dompelpomp. Houd er rekening mee dat de dompelpomp bestand moet zijn tegen vuil.

Schakel expert in bij elektriciteitsstoringen

Het gebeurt wel vaker tijdens afbraak- en renovatiewerken. Plots valt de stroom uit of heeft u kortsluiting… Het kan zijn dat u een kabel geraakt heeft tijdens de afbraakwerken.

Of dat de stokoude meterkast overbelast is door de werken. Oude meterkasten hebben het moeilijk om vele elektrische apparaten tegelijkertijd te voorzien van stroom.

Kent u zelf onvoldoende van elektriciteit? Dan schakelt u maar beter als de bliksem een elektricien uit de buurt in. Zo zal u niet lang zonder stroom zitten en bent u zeker dat het probleem vakkundig en veilig zal opgelost worden. Nederlanders kunnen onder andere op de volgende websites terecht om direct een professionele elektricien in te schakelen:

Maak gebruik van een luchtreiniger in je nieuwe huis

Naast de ondergelopen kelder zullen er meer complicaties opspelen bij het opknappen van een oude woning. Denk bijvoorbeeld ook aan de vervelende lucht die hier kan hangen! De lucht is vaak het gevolg van bijvoorbeeld schimmels, die op de muren in de woning gevormd zijn.

Deze schimmels komen voort uit het vocht wat in de muren en plafonds van de oude woning getrokken is. Deze schimmelkolonies verspreiden vervolgens microscopisch kleine schimmelsporen in de binnenlucht. Dit brengt een muffe geur én een gezondheidsrisico met zich mee!

Door een luchtreiniger in te zetten, zal de lucht aangenamer worden en geen schimmelsporen meer bevatten! Zo kun je met een prettiger en zekerder gevoel aan het opknappen van de oude woning beginnen.

Tip voor een oude woning renoveren: Kies voor een luchtreiniger met filtersysteem dat bestand is tegen vochtigheid! Niet elke luchtreiniger is voorzien van filters die tegen vochtigheid kunnen!

De volgende luchtreinigers zijn uitermate geschikt voor uw verbouwing:

Luchtreinigeradvies op maat

Contacteer ons gerust voor luchtreinigeradvies op maat indien een oude woning renoveren op de agenda staat.

Bekijk ook zeker en vast eens volgende pagina’s met bijkomende informatie over luchtreinigers voor renovaties: