natuurlijke middeltjes allergie verlichten luchtreinigeradvies

Als allergielijder kan je waarschijnlijk een hele reeks medicijnen en producten opnoemen die je al uitgetest en geprobeerd hebt. Allemaal in de hoop om jouw allergische reactie in te tomen. Op deze pagina vind je een interessante lijst van natuurlijke middeltjes die jou kunnen helpen in jouw zoektocht naar een oplossing.

Verander jouw voedingspatroon | Natuurlijke middeltjes

Het innemen van antihistaminica kan helpen om jouw allergische symptomen tijdelijk te onderdrukken. Maar wist je dat hetzelfde effect kan bereiken door jouw eetgewoonten aan te passen?

Er bestaan namelijk bepaalde voedingsmiddelen die jouw allergische symptomen kunnen verergeren!

Zo bevat rood vlees een soort zuur dat jouw symptomen kan verergeren. Wat mag je dan wel eten?

Er bestaan ook voedingsmiddelen die jouw allergische symptomen kunnen verlichten!

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ananas
  • Groene groenten met blad (zoals spinazie)
  • Volkoren granen
  • Vette vis zoals zalm, haring en kabeljauw
  • Eidooiers

Probeer een voedingssupplement | Natuurlijke middeltjes

Er zijn ook een aantal voedingssupplementen op de markt die je kunnen helpen om jouw symptomen te verzachten.

Enkele voorbeelden:

Hoefblad

Dit supplement staat ervoor bekend om allergenen te bestrijden die de neuswegen kunnen verstoppen. Bovendien veroorzaakt dit supplement geen slaperigheid.

Quercetine

Dit supplement helpt ook indien je last hebt van een verstopte neus en ontstoken neusslijmvlies. De werking ervan is vergelijkbaar met die van neussprays. Dit voedingssupplement werkt het meest effectief wanneer je het preventief inneemt.

Bromelaïne

Dit supplement kan overmatige slijmproductie tegenwerken tijdens het allergieseizoen. Bromelaïne verdunt slijm en maakt het dus gemakkelijker om te ademen.

Brandnetel

Brandnetel is een bekend en vaak gebruikt voedingssupplement. Brandnetel bevat verschillende ingrediënten die allergische symptomen kunnen verlichten.

Het is steeds aangeraden om genoeg onderzoek te verrichten alvorens je nieuwe supplementen gaat innemen. Spreek er over met jouw arts!

Hou jouw omgeving onder controle | Natuurlijke middeltjes

Het is niet omdat je last hebt van bepaalde allergieën dat je jezelf moet opsluiten in jouw huis of flat.

Er zijn wel een aantal zaken die je kan doen in jouw huis om de hoeveelheid allergenen te beperken.

Stofzuig vaak

Om veel allergenen te verwijderen dien je vaak te stofzuigen. Om zeker te zijn dat jouw stofzuiger niet meer allergenen en fijne deeltjes in de lucht blaast, dien je te investeren in een toestel van hoge kwaliteit met ingebouwd luchtreinigingssysteem.

Hou jouw kamers netjes

Allergenen en stof gaan hand in hand. Daarom raden we jou aan om alle rommel op te ruimen. Verwijder kruimels van koekjes, neem stapels papieren en boeken weg en verwijder alle andere zaken waar stof gemakkelijk kan opstapelen.

Was jouw lakens in heet water

Jouw lakens kunnen stof bevatten en zijn de thuisbasis van de legendarische en microscopisch kleine huisstofmijt. Was jouw lakens geregeld (minstens één keer per maand) in heet water. Doe dit bij voorkeur wekelijks.

Meer informatie over de bestrijding van stof en de huisstofmijt in de slaapkamer vind je hier en hier.

Zuiver jouw lucht | Natuurlijke middeltjes

De meeste allergenen zijn zodanig klein dat ze niet waarneembaar zijn met het blote oog. Met andere woorden, je kan ze niet zien rondzweven en je kan dus niet vermijden dat je ze inademt. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Gelukkig kan je gebruik maken van een luchtreiniger. Zo’n toestel is speciaal ontwikkeld om rondzwevende allergenen aan te zuigen en te vangen.

Er bestaan verschillende merken en types luchtreinigers. Kies alleszins niet voor een luchtzuiveraar die ozon produceert ten gevolge van het reinigingsproces.

Je kan luchtreinigers aanschaffen in alle vormen, groottes en kleuren. Het is verstandig om jouw leefomgeving te matchen met een passende luchtreiniger qua bereik, functies, capaciteit en filtering.

Contacteer ons voor een vrijblijvende consultatie hieromtrent. Wij analyseren jouw situatie met plezier om vervolgens een passende oplossing voor te stellen.

Jouw grootmoeder weet raad | Natuurlijke middeltjes

Durf eens te luisteren naar de wijze raad van jouw grootmoeder. Vroeger brouwden vele vrouwen hun eigen mengsels en brouwsels om allergieën te bestrijden.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Neusspoeling (ook bekend als netipot)

Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om jouw neus te spoelen. Je vult dit neusspoelkannetje met warm gezouten water. Vervolgens giet je de inhoud langzaam in jouw neusgaten. Hierdoor kan je stof, neusslijm en allergenen wegspoelen en jouw neus vrijmaken.

Eucalyptusolie

Doe een paar druppeltjes in een kokende pot met water. Of druppel een paar druppeltjes op de ondergrond van jouw douche alvorens je van een stomende douche geniet.

Het Eucalyptusaroma inademen kan je helpen om jouw sinussen vrij te maken.

Zet wat heerlijke thee

Waarom drink je niet eens wat heerlijke groene thee? Of probeer eens wat pepermuntthee! Beide soorten thee hebben als kenmerk dat ze de ademhaling via jouw neusgaten verbeteren.

Conclusie | Middeltjes om allergieën te verlichten

Al deze natuurlijke middeltjes kan je toevoegen aan jouw persoonlijk strijdplan tegen allergieën. Baten ze niet, dan schaden ze niet.

Indien je al bepaalde medicijnen op doktersvoorschrift inneemt, praat dan eerst met jouw arts. Vraag dan eerst goedkeuring van jouw arts om bepaalde natuurlijke middeltjes te mogen innemen.