muffe lucht in huis luchtreinigeradviesHeb je last van muffe lucht in huis? Sommige geurtjes zijn afkomstig van toestellen in huis die je niet direct zou gaan verdenken.

Hier bespreken we enkele mogelijke oorzaken van muffe lucht in huis en hoe je deze kan voorkomen.

Is jouw muffe lucht in huis afkomstig van elders? Neem dan zeker een kijkje op onze algemene pagina met meer tips om geurhinder in huis op te lossen.

Muffe lucht in huis vanwege een muffe wasmachine

Het doorzichtige deurtje van je wasmachine is waterdicht om ervoor te zorgen dat je waskamer niet overstroomt.

Waterdicht betekent in dit geval echter ook luchtdicht! Met andere woorden, als je het deurtje van je wasmachine steeds sluit nadat je de was eruit haalt, dan kan eventueel achtergebleven water ook onmogelijk verdampen.

Dit kan schimmel veroorzaken binnenin de trommel van je wasmachine en kan zelfs je wasbeurt een ongewenst geurtje meegeven! Vervolgens kan je hele huiskamer onfris gaan ruiken als je de was binnen hangt te drogen!

De oplossing is simpel: laat het deurtje gewoonweg open als de wasmachine buiten gebruik is. Zo ventileer je het toestel en heb je minder kans op schimmelvorming en muffe geurtjes.

Een stinkende stofzuiger

Je hebt ‘m zeker al eens geroken die muffe, stinkende ‘stofzuigergeur’ afkomstig van stofzuigers met stofzak.

Sommigen beweren dat dit kan verholpen worden door een paar druppels etherische olie of parfum op de stofzak.

Echter, niets is minder waar! Dat komt omdat deze muffe lucht simpelweg een stofwolk is die wordt uitgeblazen door je stofzuiger!

Een paar druppeltjes parfum maskeren dus enkel de symptomen van het probleem, maar doen niks aan de oorzaak. Ook vermijden ze niet dat je het stof terug inademt!

Je komt er alles over te weten (oorzaak én oplossing) op deze pagina waar in detail wordt uitgelegd hoe een stofzuiger werkt en waarop je moet letten bij de aankoop van een nieuwe stofzuiger!