muffe geur kelder verwijderen schimmel ventilerende luchtreiniger

Heeft u last van een muffe geur in de kelder? Ontdek dan hier hoe u deze vervelende geur kunt bestrijden. Zowel voor kelders in private woningen als kelders die commercieel uitgebaat worden, zijn er kwalitatieve oplossingen op de markt qua stankbestrijding. Muffe geur kelder verwijderen? Ontdek hieronder hoe u dit verstandig aanpakt…

Schimmelsporen en muffe stank in kelder

Hoogstwaarschijnlijk wordt de stank in uw kelder veroorzaakt door schimmelkolonies en de schimmelsporen die ze verspreiden in de lucht van de kelder. De rondzwevende microscopisch kleine schimmelsporen zorgen dus voor een niet te harden stank.

Maar erger nog… Het is niet alleen de vervelende muffe geur die ons parten speelt… U dient te begrijpen dat de rondzwevende schimmelsporen op middellange termijn ook ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken… Lees er meer info over op de volgende pagina’s:

Baat u bijvoorbeeld een zaak uit en maakt u gebruik van een gezellige kelder om klanten te ontvangen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bar of pub in een ondergrondse kelder, een hip restaurant ondergronds, een escape room in een atoomkelder, bureauruimtes in een grote ondergrondse kelder, een wijnproeverij in een gezellige kelder, stockageruimtes in een ondergrondse kelder, enzovoort.

Maar het kan even goed om een studentenkot gaan in de kelder. Dergelijke studentenhuisvesting is dikwijls  niet voorzien van voldoende ventilatie. En dan steekt een muffe geur al gauw de kop op…

In elk geval: ventilatie in een kelder is cruciaal wanneer er geregeld mensen in deze kelder aanwezig zijn. De lucht die men er inademt kan namelijk gecontamineerd zijn met schimmelsporen. En dit dient te worden vermeden!

Hoe kelder ventileren

schimmel kelder bestrijden stank bestrijden actieve koolstoffilter luchtreiniger

In de meeste gevallen is de muffe stank in de kelder te wijten aan een gebrekkige natuurlijke ventilatie van de ruimte(s) in kwestie.

Dit is vaak het geval in kelderruimtes waar er eigenlijk onvoldoende vensters aanwezig zijn die voor de toevoer van verse lucht kunnen zorgen.
Maar wat als er geen vensters aanwezig zijn in dergelijke ruimtes…

Hoe kan u dan toch voor voldoende ventilatie en pure, verse lucht zorgen?

Het antwoord is simpel: Met behulp van een luchtreiniger kan u muffe geur uit de kelder verwijderen.

Met zo’n toestel, dat uitgerust is met een ingebouwde ventilator alsook met luchtreinigende filters, kan u de impact en stank van schimmelsporen in uw kelder(s) minimaliseren.

Muffe geur kelder verwijderen? Overweeg dus de upgrade van een klassiek ventilatiesysteem en kies voor een luchtreiniger (ventilatiesysteem inclusief luchtreinigende filters en geuradsorberende actieve koolstoffilter.

Ventilator verluchting kelder

hoe kelder ventileren muffe geur verwijderen luchtreiniger

Een ventilatiesysteem in uw kelder installeren is cruciaal indien het er muf ruikt. Toch moet u rekening houden met het feit dat een ventilator alleen niets doet met de rondzwevende schimmelsporen en andere schadelijke deeltjes in de binnenlucht.

Daarom is een luchtreiniger geschikter dan een pure ventilator! Zo’n luchtreinigingstoestel is namelijk uitgerust met een ventilator maar ook met een filtersysteem dat geschikt is om schimmelsporen en stank uit de lucht te verwijderen.

Met andere woorden, u vermijdt hierdoor dat de ventilator de schimmelsporen gewoon opnieuw de kelderruimte inblaast!

Er zijn tientallen luchtreinigers van tientallen fabrikanten op de markt en elke situatie is anders. Heeft u dus vragen omtrent uw specifieke situatie in de kelder of andere ruimte met muffe geur? Muffe geur kelder verwijderen maar u weet niet goed waar te beginnen? Contacteer ons dan gerust voor luchtreinigeradvies op maat.

Schimmelsporen in de kelder verwijderen

Een degelijk ventilatiesysteem in de kelder doet dus meer dan enkel en alleen de luchtcirculatie verzorgen. Luchtcirculatie in de kelderruimte is vanzelfsprekend noodzakelijk om een natuurlijke ventilatie na te bootsen.

Maar met een zuivere ventilator in de kelder zal u het verschil niet maken in de strijd tegen stank en muffe geurtjes…

Een kwalitatief ventilatiesysteem voor uw kelderruimte dient uitgerust te zijn met luchtreinigende filters tegen schimmelsporen alsook met een actieve koolstoffilter om storende geurtjes te adsorberen.

De selectie van het juiste toestel wordt bovendien ook bepaald door de grootte van uw kelder, de oppervlakte, de plafondhoogte en het luchtvolume van de ruimte(s) in kwestie.

U dient ook uw persoonlijke voorkeuren in rekening te nemen op het gebied van elektriciteitsverbruik, onderhoudskosten, eventuele technologische snufjes, de garantieperiode, enzovoort.

Muffe geur kelder verwijderen met een geschikt toestel? Onderschat het niet. U dient rekening te houden met een pak parameters!

Muffe geur kelder verwijderen? Vraag advies op maat aan

Wenst u wat hulp te krijgen bij het vinden van een geschikte luchtzuiveringsoplossing voor uw kelder? Aarzel dan niet om vrijblijvend advies op maat van uw situatie aan te vragen. Contacteer ons gerust.

Wij staan u met plezier bij in uw zoektocht naar een kwalitatieve en duurzame oplossing.

Leest u liever eerst nog wat meer info over luchtreinigers en schimmelsporen? Dan verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s: