muffe geur in huis neutraliseren luchtreinigeradviesWil je muffe geur in huis neutraliseren?

Hier bespreken we enkele mogelijke oorzaken en lichten we toe hoe je deze muffe geur in huis neutraliseren kan.

Kamp je met een geurtje dat een andere oorzaak heeft? Neem dan zeker een kijkje op onze algemene pagina met tips over het oplossen van geurhinder in huis.

Nare geurtjes in koelkast | Muffe geur in huis neutraliseren

Vanzelfsprekend geef je je koelkast best eerst een grondige schoonmaakbeurt mocht dit nodig zijn.

Vervolgens kan je er een item in plaatsen die de vieze luchtjes absorbeert en neutraliseert. Voorbeelden van zo’n items zijn: vanillestokjes, bakpoeder, koffieprut, absorptiekool, natriumbicarbonaat, of een uigeholde citroen opgevuld met zout.

Een goede gewoonte is ook om voedsel in de ijskast af te dekken zodat de verspreiding van geurtjes wordt tegengehouden. Dit zorgt er ook voor dat je voedsel langer vers blijft.

[cta id=’15406′]

Muffe geur in kasten | Muffe geur in huis neutraliseren

Heb je last van muf ruikende kledij of ruikt je kleerkast gewoon muf? Dan kan je deze muffe geur in huis neutraliseren met behulp van kattenbakvulling!

Kattenbakvulling heeft namelijk de eigenschap om niet alleen vocht, maar ook geuren te absorberen en deze te neutraliseren.

Je kan dus simpelweg een schaaltje korrels in je muffe boekenkast plaatsen, of een paar oude sokken opvullen met de korrels en in je kleerkast leggen.

Het trucje met het schaaltje werkt ook goed in de koelkast, als alternatief voor de citroen of het bakpoeder, zoals reeds aangehaald hierboven.

Let er wel op dat je de korrels regelmatig ververst aangezien ze ook vocht gaan opnemen.

Wolk parfumgeur neutraliseren | Muffe geur in huis neutraliseren

Heb je iemand op bezoek gehad met een zeer sterke parfum en krijg je deze wolk maar moeilijk uit je huis geventileerd?

Dan kan je letterlijk een kaarsje doen branden en een bakje troost drinken!

Koffiebonen hebben namelijk ook de eigenschap om geuren te neutraliseren.

Zo kan je een kommetje opvullen met koffiebonen en daarin een theelichtje plaatsen.

Als je het theelichtje doet branden, zal dit ervoor zorgen dat het aroma van de koffiebonen verspreid wordt doorheen de kamer dankzij de warme lucht die opstijgt boven het kaarsje.

Last van storende geurtjes van huisdieren?

Tal van gezinnen hebben een huisdier in huis. In zo’n geval kan het zijn dat er soms storende geurtjes opduiken in de binnenlucht…

Dit is vaak het geval in ruimtes waar het dier zijn behoefte doet. Indien dit escaleert kan u een kwalitatieve luchtreiniger aankopen die past bij uw ruimte(s). Deze dient voldoende capaciteit te hebben om storende geuren te adsorberen, dient een voldoende hoge CADR te hebben voor uw situatie.

Overweeg eventueel een luchtreiniger aan te schaffen die uitgerust is met een optioneel te gebruiken aromatherapiekamer. Dit is een geurkamer waarin u een natuurlijke geur kunt aanbrengen.

Deze geur wordt dan samen met de gereinigde lucht (waarvan de storende geur werd geadsorbeerd door de actieve koolstof in uw luchtreiniger) in uw ruimte verspreid.

Interesse in zo’n luchtreiniger of in een advies voor een luchtreiniger op maat van uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer tekst en uitleg!

Voor de eigenaars van een konijn waarvan het konijnenhok voor geuroverlast zorgt maakten we een speciale pagina.

Geïnteresseerd in meer tips? Neem dan zeker een kijkje op onze algemene pagina in verband met het oplossen van geurhinder in huis!