stofzuiger om allergieën te helpen voorkomen en verlichten

Indien je aan bepaalde allergieën lijdt, heb je waarschijnlijk al 101 dingen geprobeerd om de symptomen te voorkomen en te verlichten. Er bestaan verschillende manieren, inclusief een goede stofzuiger inschakelen, om je allergieën te verlichten of zelfs te voorkomen.

Maar daarvoor moet je natuurlijk wel eerst te weten komen wat de oorzaak is van je allergie!

Indien je zoals de meeste mensen bent, zul je uiteindelijk terugvallen op medicatie en antihistamines om je te verlossen van de ongewenste allergische symptomen.

Of misschien heb je wel een methode gevonden om de bron van de allergenen te vermijden.

Helaas blijkt je woning de grootste boosdoener te zijn…

Waarom een stofzuiger om allergieën te bestrijden?

Hoe hard je ook je best doet als allergiepatiënt, het is eigenlijk gewoon dweilen met de kraan open.

Veel van de allergenen die je allergische symptomen veroorzaken bevinden zich namelijk in je woning! Ironisch, is het niet?

Of het nu ten gevolge van een slechte kwaliteit van de binnenlucht is, of ten gevolge van vuile vloerbedekking, het maakt niet uit.

Vervuilende en irriterende partikels in de binnenlucht veroorzaken allergische reacties bij miljoenen mensen. En dit op een dagelijkse basis wereldwijd.

Enkele van de meest voorkomende allergenen in een woning zijn de volgende:

Er bestaan heel wat manieren om je allergische reacties te voorkomen en te beperken.

Op deze pagina laten we een licht schijnen op hoe je stofzuiger allergische symptomen kan helpen voorkomen. Of op zijn minst hoe een goede stofzuiger de allergische symptomen tot een minimum kan helpen herleiden.

Hieronder lees je vijf goede redenen waarom een kwalitatieve stofzuiger met ingebouwd filtersysteem een essentieel hulpmiddel is in je strijd tegen allergieën.

Overal boven, onder en rond

Los van het merk en het type worden de meeste stofzuigers geleverd met verschillende hulp- en verlengstukken. Zo kan het stofzuigtoestel in verschillende posities geconfigureerd worden.

Dit kan je dan helpen om ook de moeilijk bereikbare plaatsjes in huis te bereiken!

Misschien wil je wel onder die grote zetel stofzuigen zonder deze kolos te verplaatsen… Of je wilt de bovenkant van je gordijnen stofzuigen…

Wel, de kans is groot dat je dit kan met behulp van een van de accessoires of verlengstukken die je erbij krijgt.

Het is belangrijk om te beseffen dat deze moeilijk bereikbare plaatsjes de wortel van het allergieprobleem vormen! Door ze goed te stofzuigen en schoon te maken, schakel je dus een grote besmettelijke ziekmaker uit.

Op deze moeilijk te bereiken plaatsen kan je een bonte verzameling van stof, huidschilfers en allergenen aantreffen.

Sta je op het punt om een goede stofzuiger te kopen? Doe dan eerst eens een wandeling in je huis of appartement.

Breng al de mogelijke probleemplaatsen in kaart. Alle moeilijk te bereiken plaatsen moet je in je achterhoofd houden.

Vervolgens kan je tijdens het selecteren van een stofzuigtoestel aandacht besteden aan alle mogelijke posities qua configuratie. Vele mensen vergeten de moeilijk te bereiken plaatsjes in huis tijdens het aankoopproces van hun stofzuiger.

Tracht deze fout niet te maken. Hou dus rekening met de accessoires en hulp- en verlengstukken. Deze zijn cruciaal om de ziekmakers in je woning (de moeilijk te bereiken plaatsen) te elimineren!

Meer dan enkel vloerbedekking

Een goede stofzuiger kan vaak veel meer dan enkel de vloerbedekking in je woonst schoonmaken!

Met het juiste stofzuigmodel kan je verschillende soorten vloerbedekking schoonmaken.

Maar je kan er ook meubels, gordijnen, plinten, muren, verwarmingstoestellen, kieren, spleten en moeilijk bereikbare plaatsen mee schoonmaken!

Enkele van deze moeilijk te bereiken plaatsen zijn:

  • Achter en onder grote huishoudelijke toestellen zoals een vaatwasmachine, koelkast, (microgolf-)oven, wasmachine en droogkast (Weetje: Korting op huishoudelijke apparatuur vind je op deze website)
  • De bovenkant van spots, lusters, kasten, deurlijsten, dampkappen, verwarmingsunits, airconditioning systemen en ventilatoren

Natuurlijk blijft een van de belangrijkste functies van een stofzuiger het schoonmaken van vloerbedekking.

Maar met de juiste hulpstukken zou je in staat moeten zijn om nog een hele rits andere zones in je woning schoon te maken. Je spendeert in sommige van deze zones, zoals je meubels, waarschijnlijk veel tijd.

Zo spendeer je waarschijnlijk relatief gezien veel tijd in je zitbank. Deze is gevuld met huidschilfers van mensen (en eventueel ook van huisdieren) en dus ook met huisstofmijtkolonies.

Hier zal je dan ongetwijfeld, bewust of onbewust, de gezondheidsgevolgen van ervaren! Deze zones goed stofzuigen kan helpen om al deze potentiële allergenen resoluut uit te schakelen.

Zo kan je na een lange, vermoeiende dag rustig in de zetel ploffen! Zonder je zorgen te maken over vervelende allergenen die je lichaam en weerstand ontregelen!

Voel je beter met filtratie

Mensen die aan een allergie lijden hebben waarschijnlijk al gehoord van stofzuigers met ingebouwde allergenenfilters.

Deze stofzuigers zijn de beste toestellen en vallen in het hogere prijssegment. Op het gebied van zuigkracht, onderhoud, filtering van fijne stofdeeltjes en levensduur zijn deze toestellen de beste op de markt.

Dit wordt in het merendeel van de gevallen ook gereflecteerd in de garantievoorwaarden! Deze garantietermijnen kunnen uitlopen tot maar liefst 20 jaar bij bepaalde fabrikanten zoals FilterQueen met hun paradepaardje Majestic.

Je hoeft geen rekenkundig wonder te zijn om in te zien dat dit een investering is voor de lange termijn. Het is een investering die wat meer kost aan het begin van de rit… Maar tegelijkertijd is het ook een investering die op termijn heel wat kosten uitspaart!

Je vermijdt dure herstellingskosten en aankoopkosten van nieuwe toestellen in vergelijking met andere stofzuigers zonder ingebouwd filtersysteem.

Want vergis je niet: De levensduur van deze laatste is beduidend lager. Hierdoor zal je veel sneller opnieuw een stofzuigtoestel moeten aankopen.

Vermijd schadelijke uitstoot van stofzuigers

Bovendien vermijd je met een anti-allergeen stofzuigtoestel ook de negatieve gezondheidsgevolgen van een klassieke stofzuiger met gewone zak. Deze stofzuigers zuigen lucht en vuil op maar ze gaan een stapje verder.

Met zo’n stofzuiger ga je ’the extra mile’. Daarnaast functioneren ze ook als effectieve luchtreinigers die de kleinste deeltjes, inclusief de allergenen, uit de aangezogen lucht filteren!

Wil je met een stofzuiger werken die allergie kan bestrijden? Dan is dit het type stofzuiger die je als energiepatiënt nodig hebt om je doelen te bereiken. Er is een gigantisch verschil met klassieke stofzuigers die de lucht met ‘stofzuigergeur’ uitblazen.

Anti-allergeen stofzuigers met ingebouwde filters garanderen namelijk de uitstoot van zuivere, pure lucht zonder dat deze nog schimmelsporen, huisstofmijtallergenen, fijnstof of bioaerosols bevat!

Heb je vragen of wens je meer informatie over dit type stofzuigers voor allergische patiënten? Aarzel dan niet en contacteer ons gewoonweg voor een gratis, vrijblijvend advies!

Zuigkracht is belangrijk

Het is belangrijk om een stofzuiger te kiezen die gemakkelijk te gebruiken valt. Dan is het in plaats van een foltering een plezier om te stofzuigen.

Trouwens, een stofzuigtoestel aanschaffen dat niet gemakkelijk in gebruik is… Dat is een recept voor een mislukking.

De kans is groot dat je schoonmaakgewoontes er zullen onder lijden. En dat je woning gradueel afglijdt naar een vies plekje vol contaminanten en irriterende partikels!

Een sleuteleigenschap van een goede stofzuiger is de zuigkracht. De zuigkracht is niet alleen belangrijk…

De zuigkracht van jouw stofzuiger is gewoon essentieel om de vloeren schoon te maken zoals jij dat wenst. Een bijkomende belangrijke eigenschap is hoe krachtig de motor van de stofzuiger is.

Immers, wat ben je met een stofzuiger die gewoon niet de capaciteiten heeft om te doen wat het toestel moet doen?

Zuigkracht en motorkracht. Deze twee sleuteleigenschappen gaan niet noodzakelijk hand in hand. Een krachtige motor garandeert niet altijd een fantastische zuigkracht! De zuigkracht hangt namelijk af van nog andere factoren zoals de luchtinlaat.

Maar een goede krachtige motor is sowieso essentieel. Dit is vooral het geval wanneer je een echte behoefte voor dieptereiniging hebt (omdat je veel tapijten in huis hebt bijvoorbeeld).

Keurmerk en uitstootbeperking

Jouw taak is simpel wanneer je op zoek bent naar een nieuwe stofzuiger. Zoek een toestel dat een goede uitstootbeperking heeft.

Vele goedkopere modellen hebben geen ingebouwd filtersysteem, met alle gevolge van dien. Een toestel met een standaard opvangzak wordt ook wel een stofblazer genoemd.

Een frappant wetenschappelijk onderzoek wees reeds op de gezondheidsgevaren van stofzuigers wegens hun uitstoot van bioaerosols.

De typische stofzuigergeur die vrijkomt is niets anders dan de fijne deeltjes die rechtstreeks doorheen de mazen van de zak terug in de binnenlucht glippen.

Zoek dus een stofzuigermodel dat voorzien is van een straffe emissiebeperking. Zodanig dat je weet dat je meer goed dan kwaad doet tijdens het schoonmaken en stofzuigen.

Hier draait het allemaal rond de kwaliteit van de dichtingen van het toestel maar vooral rond de kwaliteit van het ingebouwd filtersysteem. Er bestaan stofzuigers die bestempeld worden als anti-allergeen omdat ze voorzien zijn van een kwaliteitsvol filtersysteem.

Contacteer ons gerust voor meer informatie hieromtrent.

En vergeet niet dat het volgende gezegde steevast van toepassing is op de uitstootbeperking van stofzuigers:

If you pay peanuts, you get monkeys!

Conclusie

Zoals je kan zien zijn er vele variabelen welke je in rekening moet nemen vooraleer je een beslissing neemt.

Voor de meeste mensen is de aankoop van een stofzuiger een zeldzame gebeurtenis. Stofzuigers worden namelijk ontworpen om meerdere jaren mee te gaan (mits deftig onderhoud natuurlijk).

Er is niets zo frustrerend als je nieuwe stofzuiger uit de verpakking halen en na één stofzuigsessie beseffen dat het toestel niet geschikt is voor de taken die je in je hoofd hebt.

Speel het daarom slim! Bekijk je woning of appartement grondig. Denk na over de moeilijk te bereiken plaatsjes, al of niet de behoefte aan stevige dieptereiniging wegens tapijten en stoffen zitbanken, enzovoort.

Denk ook na over jouw persoonlijke behoeftes en die van je gezinsleden! Zijn er gezinsleden met allergieën, dan kan je enkel vrede nemen met een anti-allergeen stofzuiger zoals de Majestic oppervlaktereiniger met ingebouwd filtersysteem.

Zo’n toestel is voorzien van een doordacht filtersysteem en beperkt de uitstoot van irriterende partikels, fijnstof en bioaerosols.

Investeer gerust wat tijd om een doordachte keuze te maken! Een stofzuiger die allergieën kan helpen voorkomen en verlichten is het zeker waard!

Ook een kwaliteitsvolle luchtreiniger kan wonderen doen in de strijd tegen allergieën.

We maakten ook een aparte pagina over de technische informatie van deze anti-allergeen stofzuigtoestellen.

Heb je huisdieren, bekijk dan ook zeker volgende pagina vol tips over stofzuigers voor huisdieren.

Ben u eerder op zoek naar een industriële stofzuiger met geschikt filtersysteem ter ondersteuning van uw professionele activiteiten? Bekijk dan de volgende pagina’s:

Neem contact op met Luchtreinigeradvies

Aarzel niet om ons te contacteren voor vrijblijvend advies op maat. Wij luisteren met veel plezier naar uw wensen en behoeftes en trachten steeds een passende oplossing te formuleren, in samenspraak met u.