luchtzuiveringsapparaat kopen luchtreinigeradviesJe wil een luchtzuiveringsapparaat kopen maar je weet niet hoe of wat?

Geen nood! Op deze website vind je alles over luchtzuiveringsapparaten!

Deze pagina dient als gids voor consumenten die willen een luchtzuiveringsapparaat kopen maar niet weten waar te beginnen.

Hoe luchtzuiveringsapparaten werken | Luchtzuiveringsapparaat kopen

Een luchtzuiveringsapparaat zuivert microscopisch kleine vuile luchtdeeltjes uit de binnenlucht van je huis.

Met behulp van allerlei moderne technologieën kan een luchtzuiveringsapparaat in staat zijn om bacteriën, huidschilfers van huisdieren, pollen en fijnstof te filteren uit de binnenlucht.

Een luchtzuiveringsapparaat werkt op de volgende vereenvoudigde wijze:

  • de vervuilde binnenlucht wordt aangezogen door het apparaat,
  • het luchtzuiveringsapparaat zuivert deze aangezogen lucht, en
  • het apparaat brengt de gezuiverde lucht opnieuw in de ruimte.

Je kan terecht op deze pagina voor een gedetailleerde uitleg over de mogelijke technologieën waarvan luchtzuiveringsapparaten gebruikmaken om de lucht te zuiveren.

Verschillende types luchtzuiveringsapparaten | Luchtzuiveringsapparaat kopen

Luchtzuiveringsapparaten komen in allerlei vormen en maten, die je kan onderbrengen onder: ofwel deel uitmakend van centrale ventilatiesystemen, ofwel als alleenstaande eenheden.

  1. Als deel van centraal ventilatiesysteem: Dit wordt geïnstalleerd door professionele vakmannen bij de bouw of verbouwing van een woning. Het luchtzuiveringsapparaat maakt dan deel uit van een groter ventilatiesysteem dat alle kamers in het huis voorziet van verse lucht. Dit is uiteraard de duurste optie en vergt ook de meeste aanpassingen in je woning. Het kan echter wel gecombineerd worden met verwarming en airconditioning tot een totaaloplossing voor behandeling van de binnenlucht in je woning.
  2. Als alleenstaande eenheid: Deze optie is veel goedkoper vergeleken met een centraal ventilatiesysteem aangezien hiervoor geen aanpassingen nodig zijn in je woning. De eenheid is draagbaar of staat op wieltjes zodat je het luchtzuiveringsapparaat makkelijk van kamer naar kamer kan brengen, afhankelijk van waar deze gewenst is. Deze kan dan op de grond of op een tafel of kast staan en gaat deel uitmaken van je interieur.

Een luchtzuiveringsapparaat als alleenstaande eenheid is een goedkopere oplossing dan de installatie van een centraal luchtbehandelingssysteem. Er is ook een veel ruimer aanbod aan oplossingen waardoor je makkelijk een flexibele oplossing kan vinden voor jouw specifiek probleem. Ook zuiveren deze veelal de lucht op een veel efficiëntere wijze, ongeëvenaard door centrale systemen.

Zo’n centrale systemen hebben namelijk ook andere functies zoals ventilatie, verwarming en airconditioning. Het is dan ook begrijpelijk dat deze systemen niet noodzakelijk gebruikmaken van al de beste technologieën wat betreft elk van deze functies tenzij het over een heel kostelijke oplossing op maat zou gaan.

Wel komen alleenstaande units met een beperkte capaciteit, waardoor ze slechts een beperkt volume lucht efficiënt kunnen behandelen. Centrale systemen daarentegen zijn op maat van je huis geïnstalleerd en zullen dus zodanig ontworpen zijn zodat je hele huis kan gezuiverd worden met hetzelfde centrale systeem.

Bij Luchtreinigeradvies zijn we gespecialiseerd in luchtzuiveringsapparaten als alleenstaande units. Zo kunnen we het best een flexibele oplossing bieden voor het specifieke probleem in jouw persoonlijke gezinssituatie zonder dat een kostelijke verbouwing nodig zou zijn.

[cta id=’15406′]

Kenmerken van luchtzuiveringsapparaten | Luchtzuiveringsapparaat kopen

  • Geluidsniveau: Een ventilator is nodig om de vuile lucht in het luchtzuiveringsapparaat te zuigen en ook opnieuw in de kamer te brengen na het zuiveren van de lucht. Hoe hoger je het apparaat schakelt, hoe sneller deze ventilator zal draaien. Bij sommige apparaten gaat dit gepaard met een onaangenaam geluidsniveau. Het ene luchtzuiveringsapparaat werkt al stiller dan het andere en dit zal ook de prijs beïnvloeden. Een illustratie van een uiterst stille luchtreiniger is de Guardian Angel, een toestel dat specifiek ontworpen is om geluidshinder tot een minimum te beperken.
  • Capaciteit: Elk luchtzuiveringsapparaat heeft een bepaalde luchtvolume capaciteit. Hoe hoger deze capaciteit, hoe groter het volume lucht dat het apparaat aankan. Hoe groter de kamer waarin je het luchtzuiveringsapparaat wil gebruiken, hoe krachtiger het toestel dus zal moeten zijn. Dit is tevens ook afhankelijk van hoe vaak je het luchtvolume wenst te zuiveren per uur. Hoe meer je het luchtvolume wenst te zuiveren per uur, hoe krachtiger het toestel zal moeten zijn. De Lux Guardian Air Platinum van Aerus is een mooi voorbeeld van zo’n krachtig toestel.
  • Efficiëntie: Een luchtzuiveringsapparaat kopen doe je omdat je de binnenlucht wil zuiveren. Vanzelfsprekend wil je dan een apparaat dat hier ook werkelijk goed in is, in plaats van een halfbakken oplossing die wel goedkoper is maar niet zo goed de lucht reinigt. Het zal je niet verbazen dat de meest efficiënte toestellen ook een hoger prijskaartje hebben dan de goedkopere luchtzuiveringstoestellen die slechts een minimum aan vuile stofdeeltjes uit de binnenlucht filteren.
  • Gebruikskost: Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zou het kunnen dat je luchtzuiveringsapparaat continu moet werken om aan je wensen te voldoen. De specificaties die gepaard gaan met bepaalde toestellen, zijn meestal ook gebaseerd op tests waarbij het luchtzuiveringsapparaat continu in werking is. Je wilt dus liefst een efficiënt luchtzuiveringstoestel kopen dat bovendien ook energiezuinig is. Meestal is het ook vereist om periodiek de filters te vervangen wat een onvermijdelijke kost met zich meebrengt, tenzij deze uitwasbaar en herbruikbaar zijn.
  • Waarborg: Net zoals luchtzuiveringsapparaten in verschillende maten en vormen komen, komen ze ook met verschillende waarborgen of garantieperiodes. Zo kan je een luchtzuiveringstoestel kopen met bijvoorbeeld 2, 5 of 10 jaar aankoopgarantie. Deze waarborg is tevens een goede indicatie van de kwaliteit van het toestel, hoe langer de garantieperiode, hoe hoger de kwaliteit van het toestel. Tegenwoordig vinden we garantieperiodes van slechts 2 jaar of minder ‘normaal’ bij de aankoop van allerhande soorten toestellen. Wil je een degelijk luchtzuiveringsapparaat kopen, let er dan ook op dat het apparaat gepaard gaat met een degelijke waarborg. Sommige fabrikanten van luchtzuiveringsapparaten bieden zelfs 20 jaar garantie!

Had je graag wat begeleiding tijdens je zoektocht naar een geschikt luchtzuiveringsapparaat? Aarzel dan niet om ons te contacteren of vraag een gratis, vrijblijvende consultatie aan.

Filters van luchtzuiveringsapparaten | Luchtzuiveringsapparaat kopen

De meeste luchtzuiveringsapparaten zijn voorzien van vervangbare filters, wat verschillende voordelen heeft. Zo ben je zeker dat je alle vuile deeltjes in de filter kan elimineren door gewoonweg de hele filter te vervangen.

Je kan ook een luchtzuiveringstoestel kopen met een uitwasbare filter die je niet hoeft te vervangen maar kan hergebruiken. Dit kan je op termijn de kost van vervangbare filters besparen. Echter, deze presteren veelal onvoldoende wat betreft het filteren van de kleinste deeltjes. De poriën van deze filters kunnen namelijk niet te klein zijn, anders zou je de kleinste stofdeeltjes in deze poriën niet makkelijk kunnen uitwassen.

De vervangbare filters komen dan ook nog in verschillende types, zo zijn er HEPA filters, pollen filters om hooikoorts te bestrijden en actief koolstoffilters.

Welke filters heb jij nu nodig voor jouw specifieke situatie? Dat hangt af van welke vuile luchtdeeltjes er zoal rondzoeven in je huis.

Wij helpen je graag verder om jouw gezinssituatie te analyseren en samen met jou de beste oplossing te vinden. Contacteer ons gerust of vraag een vrijblijvende consultatie aan.

Voordelen van luchtzuiveringsapparaten | Luchtzuiveringsapparaat kopen

Een luchtzuiveringsapparaat kopen stelt je in staat om je levenskwaliteit te verhogen op verschillende manieren:

Op zoek naar een persoonlijke oplossing? | Luchtzuiveringsapparaat kopen

Bij Luchtreinigeradvies geloven we sterk in het delen van kennis zodat mensen met specifieke problemen in de eerste plaats zichzelf kunnen helpen met behulp van de gedetailleerde en specifieke informatie op deze website.

Mocht je echter meer informatie wensen of had je graag hulp bij het zoeken naar een persoonlijke oplossing voor jouw eigen situatie, aarzel dan niet om ons te contacteren!

Wij komen met plezier langs bij je thuis voor een gratis, vrijblijvende consultatie waarbij we jouw gezinssituatie onder de loep kunnen nemen en samen met jou een geschikte oplossing kunnen vinden. Wij horen graag van je!

Professionele luchtzuiveringsapparaten