luchtzuivering in kinderopvang voor verbeterde hygiëne in kinderdagverblijf

Bent u onthaalmoeder en runt u een kinderdagverblijf? En past u dagelijks op kleine kinderen terwijl de ouders gaan werken zijn? Of bent u een bezorgde ouder die graag wenst dat uw oogappel in een propere kinderopvang met veel aandacht voor hygiëne kan verblijven? Dan is deze pagina over luchtzuivering in kinderopvang verblijven beslist iets voor u!

Dan is dit informatief artikel beslist iets voor u. Hieronder doen we uit de doeken waarom een geschikte luchtreiniger een echte meerwaarde is voor een kindercrèche!

Microben en bacteriën bestrijden

Hygiëne- en infectiepreventie in een kinderdagverblijf is eigenlijk een absolute noodzaak. Los van geregeld nat en droog poetsen (stofzuigen bijvoorbeeld) dient er ook te worden nagedacht over de kwaliteit van de binnenlucht.

In een kinderdagverblijf kan er namelijk een behoorlijke concentratie van rondzwevende ‘vuile’ partikels in de binnenlucht rondzweven.

Zo worden er een pak besmettelijke bacteriën, virussen, microben en ziektekiemen via hoesten en niezen in de lucht verspreid. Het is algemeen geweten dat een klein kindje soms wel een bron van bacteriën kan zijn…

luchtreiniger in kinderopvang tegen bacteriën infectiepreventie en geur van poep urine braaksel

Dit komt doordat het wordt blootgesteld aan vele andere kleine kindjes die ook ziektekiemen verspreiden in een kleine en dikwijls onvoldoende verluchte ruimte…

Dus er zweven bacteriën en virussen rond in de binnenlucht van het kinderdagverblijf… Wat kan hieraan gedaan worden?

Een professionele luchtreiniger met een voldoende hoge Clean Air Delivery Rate kan alle rondzwevende bacteriën en virussen onschadelijk maken.

Er bestaan zo’n pak luchtreinigers die qua capaciteit in aanmerking komen om de binnenlucht van een kinderdagverblijf efficiënt en effectief te reinigen. Infectiepreventie in kinderdagverblijven met behulp van luchtzuivering is dus mogelijk!

Van plan om goede luchtzuivering in kinderopvang te installeren? Maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Contacteer ons dan gerust voor een advies op maat van uw kinderdagverblijf.

Stank en storende geurtjes neutraliseren

Kleine kinderen zijn vaak nog niet allemaal zindelijk en gaan dus nog niet allemaal vlot naar ‘het potje’. Dit betekent dat er dagelijks heel wat luiers (pampers bvb) moeten ververst worden.

Een rechtstreeks gevolg hiervan is dat er af en toe wel eens een onaangename geur in het kinderdagverblijf hangt… Dit kan de geur zijn van poep, van urine, van braaksel, enzovoort… Dit kan natuurlijk niet anders en is onvermijdelijk met al die lieve kleine kindjes samen in een kleine ruimte…

Wist u dat er luchtreinigingstoestellen bestaan met voldoende krachtig bereik en ingebouwde actieve koolstoflaag? Deze actieve kool adsorbeert storende geuren (chemisch bindingsproces).

geurtjes van poep braaksel urine uitwerpselen uit lucht zuiveren met krachtige luchtzuiveraar in kinderdagverblijf

Met andere woorden, zo’n luchtreiniger met ingebouwde actieve koolstoffilter zuigt dus stinkende lucht aan en blaast geurloze, gereinigde lucht uit.

In combinatie met een geschikte HEPA- en voorfilter (en eventueel aangevuld met ionisatie en/of UV-licht) kan u dan heel doeltreffend de binnenlucht in uw kinderdagverblijf gaan reinigen.

Interesse in wat de opties voor uw kindercrèche kunnen zijn (luchtzuivering in kinderopvang)?

Aarzel niet en contacteer ons geheel vrijblijvend voor meer info over luchtreiniging in uw kinderopvang… Infectiepreventie met luchtreinigingstoestellen in kinderdagverblijven is biedt echt wel interessante voordelen.

En u kan zich als uitbater en ondernemer onderscheiden van de concurrentie! Veel ouders vinden zo’n geavanceerde luchtzuivering zeker en vast een aantrekkelijk pluspunt!

Absenteïsme en ziektedagen doen dalen

Onthaalmoeders en medewerkers van kinderdagverblijven lopen een verhoogd risico op ziekte en besmet worden. Een doorsnee kinderopvangverblijf sukkelt namelijk met een gebrek aan verse lucht.

Hierdoor schort er wat aan de kwaliteit van de binnenlucht en vertonen medewerkers soms klachten van het sick building syndroom:

  • Hoofdpijn
  • Lichte koorts
  • Sinusitis
  • Vermoeidheid
  • Benauwdheid
  • Geïrriteerde ogen
  • Slijmvliezen die geïrriteerd zijn, enz.

Met een geschikte luchtreiniger kan het aantal dagen afwezigheid van zowel medewerkers als kindjes geminimaliseerd worden. Vaak ligt onvoldoende verluchting aan de basis.

Een luchtreiniger die past bij de luchtinhoud van het kinderdagverblijf in kwestie kan dan wonderen doen om de hygiëne te verbeteren!

Vervuilde buitenlucht zuiveren

Indien het kinderdagverblijf gelegen is in verstedelijkt gebied of in een zone dichtbij drukke wegen of een industriegebied, is de kans groot dat er zich op bepaalde momenten van de dag verhoogde concentraties schadelijke stoffen in de buitenlucht bevinden.

infectiepreventie met luchtreinigingstoestel in kinderdagverblijf en slaapruimte van kindjes

In zo’n geval is het openen van ramen en deuren voor het verluchten van de dagopvang niet optimaal. OK, er komt verse buitenlucht binnen…

Maar helaas is deze buitenlucht ongezond wegens uitlaatgassen bijvoorbeeld (fijnstofdeeltjes zijn een sluipende moordenaar en dienen te worden bestreden met een luchtreiniger tegen fijnstof).

Eerst en vooral deze buitenlucht filteren en zuiveren en vervolgens de aanwezige lucht in het kinderdagverblijf reinigen, is dan de beste optie.

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend advies op maat van uw situatie. Luchtzuivering in kinderopvang installeren kan op die manier zonder kopzorgen verlopen!

Luchtzuivering in kinderopvang installeren? Vraag hulp

Er is een hele ruime keuze en afhankelijk van uw wensen en de indeling van uw ruimte is het ene toestel al beter dan het andere…

Wenst u advies op maat van de situatie van uw kinderdagverblijf? Aarzel dan niet en neem contact op met ons via het gratis adviesaanvraag formulier! Wij helpen u met plezier verder!