luchtzuivering in huis luchtreinigeradviesDe omvang van het binnenluchtprobleem is groot en de impact ervan wordt vaak onderschat. De bedreiging van vervuilde binnenlucht kan opgelost worden door middel van luchtzuivering in huis.

Probleem: Luchtvervuiling binnenshuis

Grote hoeveelheden partikels in zowel de binnen- als buitenlucht vormen een grote bedreiging voor het menselijk leven, de menselijke gezondheid en het menselijk welzijn. Kinderen zijn de grootste risicogroep aangezien longen zich ontwikkelen tot aan de volwassenheid.

Blootstelling aan fijne partikels kunnen levenslange ademhalingsproblemen veroorzaken. Deze fijne partikels kunnen via de buitenlucht en windstromen ook lange afstanden overbruggen.

Met andere woorden, fijne partikels afkomstig uit industriegebieden of steden met verkeerscongestie kunnen het platteland contamineren.

Het probleem waar de meeste mensen mee geconfronteerd worden, is de infiltratie van vervuilde buitenlucht in gebouwen. Buitenlucht is vervuild met partikels afkomstig van het verkeer, de industrie en de natuur (pollen bijvoorbeeld).

Hierdoor is ventilatie van het gebouw niet noodzakelijk de beste oplossing in een stedelijke omgeving. Daarnaast is het ook praktisch onhaalbaar om alle vervuilingsbronnen binnenin het gebouw compleet te verwijderen.

Oplossing: Luchtzuivering in huis

De oplossing om vervuilers uit de binnenlucht te halen, ligt bij het opvoeren van ventilatie en/of het gebruiken van een luchtreiniger voor in huis.

Een kwaliteitsvolle luchtreiniger brengt een lijst voordelen met zich mee.

Zo helpt een geschikt toestel om ademhalingsproblemen zoals hoesten, benauwdheid en een pijnlijke keel te vermijden.

Daarnaast helpt de technologie van bepaalde luchtreinigers om de volgende gezondheidsproblemen te verbannen:

Een bijkomend voordeel van sommige kwaliteitsvolle luchtreinigers is hun capaciteit om de volgende partikels uit de binnenlucht te filteren:

De uitdaging | Luchtzuivering in huis

Het is ironisch om vast te stellen dat wagens uitgerust zijn met luchtfilters om de passagiers en de bestuurder te beschermen.

Tezelfdertijd wordt er niets gedaan op gelijkaardige schaal om de luchtkwaliteit in huizen en gebouwen te verbeteren. En dit terwijl het merendeel van de mensen heel veel tijd binnen doorbrengen, op kantoor of thuis.

Voor zwangere vrouwen bijvoorbeeld kan een kwalitatieve luchtreiniger zeker en vast een meerwaarde zijn.

Een voor de hand liggende oplossing is om de bronnen van de luchtvervuiling te gaan monitoren en controleren. Daarnaast kan je gebruik maken van een luchtreiniger om de binnenlucht te zuiveren, thuis en/of op kantoor.

Welke luchtreiniger voor optimale luchtzuivering in huis?

We weten allemaal dat er vele verschillende luchtreinigers op de markt zijn. Sommige luchtreinigers zijn overduidelijk beter dan andere op het gebied van vervuilende deeltjes uit de lucht filteren.

Bij Luchtreinigeradvies zijn we ervan overtuigd dat iedereen in staat moet zijn om een geïnformeerde beslissing te maken bij de aanschaf van zo’n toestel.

Je dient bijvoorbeeld rekening te houden met jouw klachten, de omvang van de ruimte(s), het onderhoud, de capaciteit en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Ben je allergisch voor geluid? Dan dien je ook rekening te houden met het geluid dat vrijkomt wanneer de luchtreiniger aan het werk is. Fluisterstille luchtreinigers bestaan!

Voor meer informatie over luchtzuivering in slaapvertrekken voor jong en oud verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s:

Luchtreinigeradvies op maat

Ben je op zoek naar een luchtreiniger die past bij jouw situatie? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvend advies.

Bij de keuze voor luchtzuivering in huis kan je altijd bij ons terecht voor een onafhankelijke oplossing.