luchtzuiveraar slaapkamer kopen aandachtspunten

Luchtzuiveraar slaapkamer kopen: Wat is een goed apparaat?

Een luchtzuiveraar in uw slaapkamer zorgt ervoor dat uw slaapkamer voorzien wordt van vers gereinigde en propere lucht. Zo’n toestel filtert onder andere stofdeeltjes en allergenen uit de lucht.

Stel dat u reeds overtuigd bent van de voordelen van een luchtzuiveraar om uw nachtrust te verbeteren. Hoe kan u dan de juiste aankoopbeslissing maken? Welke luchtzuiveraar is nu eigenlijk het meest geschikt om in uw slaapkamer de lucht te gaan reinigen?

Aan welke eisen moet dit luchtzuiveringsapparaat voldoen? En wat is de totale kost van een degelijk toestel voor u als eigenaar (aankoopkost, onderhoudskost, energiekost)?

Hieronder kan u ontdekken hoe u op een doordachte en weloverwogen manier de juiste luchtzuiveraar in uw slaapkamer installeert.

Waarom een luchtzuiveraar voor uw slaapkamer kopen?

Een luchtzuiveraar, in de volksmond ook wel luchtwasser genoemd, is uitgerust met een filtersysteem dat allerlei rondzwevende deeltjes uit de lucht filtert. Dit is heel voordelig voor uw lichaam want deze deeltjes komen hierdoor niet langer in uw longen maar wel in de filters van het toestel terecht!

Voorbeelden van zulke rondzwevende deeltjes die uit de lucht gefilterd worden door zo’n luchtzuiveraar zijn:

Het voornaamste doel van zo’n luchtzuiveraar op uw slaapkamer plaatsen, is het verbeteren van uw nachtrust en levenskwaliteit. Doordat zo’n toestel deze deeltjes uit de lucht zuivert, ademt u deze zaken niet meer in en komen deze deeltjes dus niet langer (of in veel kleinere hoeveelheden) in uw lichaam terecht wanneer u slaapt.

Zo is fijnstof in de binnenlucht van uw slaapkamer een echte pest en boosdoener. U kan deze deeltjes niet waarnemen met het blote oog maar ze zijn wel degelijk aanwezig, zeker indien u in de stad woont of in een zone met veel drukke verkeerswegen of industrie.

Voor wie is een luchtzuiveraar op de slaapkamer interessant?

Een luchtzuiveraar voor op de slaapkamer is in principe voor iedereen een goede investering. Gezuiverde lucht inademen tijdens de nachtrust (die cruciaal is om topfit te zijn) is voor iedereen, jong en oud, interessant.

Zuivere lucht in een fris ruikende slaapkamer is voor iedereen een pluspunt. Los daarvan is een luchtzuiveraar kopen voor op de slaapkamer voor bepaalde personen veel noodzakelijker.

De hierboven vernoemde deeltjes en allergenen komen via de ademhaling in de longen terecht. En hierdoor ervaren bepaalde mensen ongewenste lichamelijke klachten.

Voorbeelden van mensen die echt wel baat kunnen hebben bij een kwalitatieve luchtzuiveraar op hun slaapkamer zijn:

Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? En bent u één van de hierboven aangehaalde mensen/patiënten? Dan kan een degelijke en gepaste luchtzuivering op uw slaapkamer uw levenscomfort drastisch verbeteren.

U zuivert hiermee de lucht op uw slaapkamer van fijnstof, schimmelsporen, pollen en allerlei soorten allergenen. En hierdoor verkleint u de hoeveelheid deeltjes die in uw longen voor irritatie kunnen zorgen.

Weetje: Fijnstofdeeltjes doen zelfs meer dan enkel en alleen irritatie in de longen veroorzaken. Omdat ze zodanig klein zijn, kunnen ze namelijk via de longblaasjes in de bloedsomloop glippen. Op de lange termijn is dit nefast voor de gezondheid!

Wanneer is een luchtzuiveraar geschikt voor uw slaapkamer?

Luchtzuiveraars zijn beschikbaar in tientallen vormen, maten, kleuren en gewichten. Tientallen producenten bestoken de markt met hun luchtzuiveraars en helaas zorgt dit voor een onoverzichtelijk geheel en kluwen.

Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? Welk apparaat is nu eigenlijk het meest geschikt om op uw slaapkamer te functioneren? Dit hangt af van:

 • Uw specifieke klachten en symptomen,
 • De oppervlakte en het luchtvolume van uw slaapkamer,
 • Uw budget,
 • Uw wensen qua geluids- en lichtoverlast,
 • Uw verlangens qua onderhoudskosten (filters) en energieverbruik,
 • Uw wensen qua extra eigenschappen zoals ingebouwde aromatherapie (bepaalde natuurlijke geuren kunnen uw nachtrust bevorderen dus overweeg een luchtreiniger met een ingebouwde aromatherapiekamer),
 • Het gewenste type filtering,
 • Uw wens qua ozonuitstoot (wij raden enkel luchtreinigers aan zonder ozonuitstoot),
 • Uw verlangens qua design,
 • Uw verlangens qua draagbaarheid, gewicht en multifunctionaliteit (wenst u het toestel overdag mee te nemen naar een ander vertrek zoals de woonkamer om daar de lucht te zuiveren?)
 • Uw wensen qua ingebouwde technologische snufjes, enzovoort.

Kostprijs – Kwalitatieve luchtzuiveraar voor op de slaapkamer?

Een geschikte kwalitatieve luchtzuiveraar voor de slaapkamer aanschaffen, kan gebeuren met heel uiteenlopende budgetten.

De prijs wordt bepaald door de capaciteit van het toestel, de efficiëntie en effectiviteit van het filtersysteem, het merk, het design, het energieverbruik, eventuele speciale ingebouwde snufjes, de garantieperiode, enzovoort.

Twee tips:

 1. Vergeet niet dat een luchtzuiveraar op de slaapkamer enkel topprestaties kan leveren mits een voldoende hoge CADR en mits voldoende lang operationeel te zijn. Besteed dus voldoende aandacht aan het energieverbruik van het toestel (vele consumenten vergeten dit maar op de middellange termijn gezien is het belangrijk om geen kat in een zak te kopen!),
 2. Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? Hou dan zeker en vast ook rekening met de onderhoudskost, de manier waarop en wanneer de filters moeten vervangen worden, enzovoort. Een luchtzuiveraar blijft slechts effectief en efficiënt de lucht filteren indien de filters van het toestel niet verzadigd zijn! Bovendien kan het zijn dat u uw recht op garantie verliest indien u nalatig bent en de filters niet tijdig vervangt. Een goed onderhoud is belangrijk en u dient hiermee rekening te houden alvorens u een luchtzuiveraar voor de slaapkamer wenst aan te kopen.

Aandachtspunten en tips

Een goede luchtzuiveraar voor in de slaapkamer dient te voldoen aan enkele cruciale vereisten:

 • Is het toestel uitgerust met speciale geluiddempende technologie en/of materialen? Een fluisterstil/geruisloos luchtzuiveringstoestel is belangrijk indien u niet diep slaapt of u gewoon vaak wakker wordt. Sommige toestellen produceren tijdens de luchtreiniging het geluid van een opstijgend vliegtuig bij wijze van spreken. Een stil toestel of een toestel met een speciale nachtstand is cruciaal. Let ook met fancy luchtzuiveraars die voorzien zijn van allerlei lichtjes en lampjes. Deze kunnen storend werken voor mensen die heel gevoelig zijn voor lichtoverlast tijdens het slapen!
 • Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? Vergeet niet dat een luchtzuiveraar op termijn het verschil kan maken. Het kan lijken alsof het toestel niet bijster veel doet. Maar dan wordt u plots wel met de realiteit geconfronteerd wanneer u op weekend of op vakantie gaat. In zo’n gevallen slaapt u niet in uw eigen slaapkamer. En kan het dus zijn dat uw allergische symptomen en/of gezondheidsklachten plots weer de kop opsteken!
 • Bent u allergisch voor de huisstofmijt? Besteed dan ook voldoende aandacht aan uw beddengoed, hoofdkussens en matras qua bestrijding van de huisstofmijt. Lees meer over stofbestrijding in de slaapkamer alsook over schimmelbestrijding in de slaapkamer. Heeft u een tapijt in uw slaapkamer? Lees dan wat u kan doen om uw tapijt proper te houden.
 • Verlucht uw slaapkamer na elke nacht. Zet het raam open ’s ochtends en leg het bed open zodanig dat de matras en het deken kan afkoelen en verluchten. Het vocht van het zweet moet kunnen verdampen. De huisstofmijt floreert namelijk in heel vochtige omstandigheden. En het zijn de uitwerpselen en de karkassen van deze huisstofmijt welke allergenen bevatten die zo storend zijn voor de medemens!
 • Klik op de volgende link voor nog meer informatie over sanering van huisstofmijten en hun allergenen.

Hulp nodig bij de selectie van de juiste luchtzuiveraar?

Wenst u hulp bij het selecteren van een luchtzuiveraar voor uw slaapkamer? Contacteer ons dan vrijblijvend voor een advies op maat van uw situatie, klachten en slaapkamer.

Wij zullen u met veel plezier van dienst zijn, binnen de 24 uur! Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? Kies voor een persoonlijke oplossing op maat van uw situatie!

Luchtzuiveraar slaapkamer kopen? Lees ook nog de volgende pagina’s die u zeker kunnen verder helpen bij uw zoektocht: