luchtreiniger tegen wietgeur filtersysteem en actieve koolstoffilter

Een luchtreiniger tegen wietgeur kan interessant zijn in een aantal hele specifieke gevallen. Gebruik je medicinale wiet op doktersvoorschrift om jouw ziekte te behandelen en te verzachten? Of heb je buren die meer wel dan niet een jointje met cannabis of hash opsteken?

Dan zal je de doordringende geur van de brandende mix van tabak en cannabis heel goed kennen.

Er zijn mensen die er van houden en er zijn mensen die er van walgen…

Ik elk geval, de giftige stoffen die in de rook van de joint zitten zijn schadelijk en storend voor jouw omgeving. Daarbovenop zorgt de typische scherpe doordringende geur van een joint voor overlast.

Medicinaal wietgebruik – Geuroverlast

Rookt u joints op doktersvoorschrift? En gaat u hiervoor niet naar buiten? Denk dan alleszins aan uw medebewoners in huis of aan uw buren indien u in een flatgebouw woont.

Zij hebben namelijk, in tegenstelling tot jezelf, geen baat bij de neveneffecten van jouw medicinaal wietgebruik. Zowel de geur van de joint als de schadelijke rook die vrijkomt kunnen voor zware overlast zorgen!

Medicinale wiet roken is iets waar bepaalde patiënten liever niet mee te koop lopen. Krijgen zulke mensen dan toch bezoek over de vloer, dan wensen ze liever de wietgeur te camoufleren of compleet te verwijderen uit de binnenlucht.

Joints roken kan ervoor zorgen dat je hele huis/appartement naar wiet ruikt. Soms kan het zelfs zo erg zijn dat de buren komen klagen.

Een kwaliteitsvolle luchtreiniger tegen wietgeur die geschikt is om wietrook en de schadelijke stoffen hierin vervat uit de lucht te filteren kan een goede oplossing zijn.

Om de wietgeur te doen verdwijnen in de binnenlucht heeft u bovendien nood aan een luchtreiniger met ingebouwde actieve koolstoffilter.

Zo’n filter adsorbeert storende geuren afkomstig van cannabisgebruik en zorgt ervoor dat jouw medebewoners en buren geen overlast ervaren van jouw medicinaal wietgebruik.

Last van wietrokende buren

Het kan ook zijn dat u in een appartementsgebouw woont en last heeft van cannabisrokende buren. De doordringende geur van de cannabis en de joints glipt langs alle kieren en spleten in uw appartement binnen. Dit valt gewoon niet tegen te houden.

Houdt u hier niet van en stoppen jouw buren niet met hun wietgebruik nadat je herhaaldelijk geklaagd hebt? Dan is een luchtreiniger voor in uw appartement de ideale oplossing om de cannabisgeur te elimineren.

Idealiter opteer je voor een luchtreiniger die een kwalitatief filtersysteem combineert met een goede actieve koolstoffilter.

Zo sla je twee vliegen in één klap: Enerzijds adsorbeert de actieve koolstoffilter allerlei storende geuren en anderzijds haalt het filtersysteem de schadelijke stoffen die uit de joint vrijkomen uit jouw binnenlucht.

Belangrijke aandachtspunten

Enkele belangrijke zaken voor een geschikte kwalitatieve luchtreiniger tegen wietgeur zijn de volgende:

  • De luchtreiniger dient voorzien te zijn van een actieve koolstoffilter om de geur van de brandende joint uit de lucht te zuiveren.
  • Het ingebouwde filtersysteem moet in staat zijn om schadelijke stoffen in jointrook uit de binnenlucht te filteren. Neem dus geen vrede met de eerste de beste luchtreiniger maar kies voor kwaliteit van een gespecialiseerde fabrikant.
  • TIP: U kan de gespecialiseerde fabrikanten onderscheiden van de massaproducenten door te kijken naar de garantietermijn op de luchtreinigers. Een gespecialiseerde fabrikant biedt 5 tot 20 jaar garantie. Een massaproducent biedt slechts een standaardgarantie van 2 jaar aan. Contacteer ons gerust voor advies op maat hieromtrent.
  • Bent u fan van aromatherapie en natuurlijke oliën en geurtjes? Dan kan u ook opteren voor een luchtreiniger met optioneel ingebouwde aromatherapiekamer om jouw vertrekken te voorzien van vers gereinigde binnenlucht die bovendien licht geurt volgens een geur naar keuze (eucalyptus, den, rozen, citronella, lavendel, enzovoort).

Advies op maat voor luchtreiniger tegen wietgeur

Bent u op zoek naar een geschikt toestel om stank van joints en medicinaal wietgebruik te bestrijden?

Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend advies op maat, wij weten voor elke situatie wel raad.