luchtreiniger sigarenrook irriterende geur gassen partikels advies

Tijdens het roken van sigaren komt een specifieke geur vrij die tamelijk hardnekkig kan zijn. En eens deze sigarengeur in een kamer vrijkomt en rondhangt, wordt het moeilijk om deze compleet te verdrijven (tenzij met behulp van een geschikte luchtreiniger tegen sigarenrook).

Voor sigarenliefhebbers kan het soms moeilijk zijn om zich echt gelukkig en ontspannen te voelen in hun eigen huis. Thuis dient een plaats te zijn die fungeert als een baken van rust en ontspanning, afgesloten van de drukke buitenwereld.

Een propere thuis waar het lekker ruikt, dat is het streefdoel van iedereen. Voor sigarenrokers kan dit echter een probleem zijn…

Sigarenrook is hardnekkiger dan sigarettenrook

Voor sigarenrokers is de situatie nog complexer dan voor sigarettenrokers. Dit komt doordat sigaren een robuust aroma vrijgeven waarvan de sigarenliefhebber houdt. Maar de neveneffecten ervan zijn niet leuk om mee om te ervaren.

In eerste instantie kan u ervoor zorgen dat u de blootstelling van uw woning / appartement aan de sigarenrook beperkt. Dit zal niet alleen een positief effect op de luchtkwaliteit hebben, maar het zal ook gezonder zijn voor andere gezinsleden die anders worden blootgesteld aan schadelijke tweedehandsrook.

Echte sigarenliefhebbers kunnen ook steeds terecht in een speciale sigarenlounge in de buurt om te relaxen en in alle rust te genieten van een heerlijke premium topsigaar.

Tips om luchtreiniger tegen sigarenrook aan te schaffen

Het gebruik van tabaksproducten zoals sigaren in huis maakt het moeilijk om de hoogst mogelijke binnenluchtkwaliteit te bereiken.

luchtreiniger voor sigarenrook bestrijding tabaksrook luchtreinigeradviesDe beste luchtreinigers voor sigarenliefhebbers zijn uitgerust met minstens een HEPA-filter én een actieve koolstoffilter om de luchtvervuiling binnenshuis door het roken te gaan bestrijden.

Echter, het blijft steeds moeilijk om alle partikels in de lucht te gaan elimineren indien de lucht op continue wijze wordt blootgesteld aan sigarenrook.

Gelukkig is er goed nieuws indien u bereid bent om een holistische aanpak te hanteren voor de kwaliteit van uw binnenlucht om zo de lucht zo proper en zuiver mogelijk te houden.

Hieronder kan u alvast enkele tips lezen die van toepassing zijn op sigarenrokers binnenshuis.

Focus op de bron van de sigarenrook

De meest voor de hand liggende methode om de kwaliteit van de binnenlucht in uw woning gezond en veilig te houden, is door het roken van sigaren binnenshuis te stoppen. In bepaalde gevallen is dit echter geen mogelijk oplossing, bijvoorbeeld wanneer u niet zelf de sigarenroker bent.

Voor gezinnen met een sigarenroker in huis kan dit rookgedrag een echt gezondheidsgevaar betekenen en dit is zeker het geval voor de volgende gezinsleden:

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat tabaksrook, alsook het inademen van tweedehandsrook en derdehandsrook, enorme schade aan de gezondheid kan aanrichten. U leest er alles over op:

Negeer de risico’s niet

Sigaren roken binnenshuis, waar de lucht gemiddeld genomen sowieso 2 tot 5 keer vuiler is dan buitenshuis, brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee.

Zelfs indien slechts één persoon een tabaksproduct zoals een sigaar gebruikt binnen in huis, heeft het hele gezin (inclusief gasten die op bezoek komen) te lijden onder de schadelijke effecten ervan.

Door sigaren of sigaretten buiten te roken in plaats van binnen, kan u de bron van de gassen en fijne partikels doeltreffend uit het huis verwijderen.

Sigarenrook versterkt allergiesymptomen

Mensen die kampen met allergieen zoals een huisstofmijtallergie, pollenallergie, allergische astma, houtrookallergie of schimmelallergie, en die samenleven met een binnenshuis rokende persoon, zullen vaker sinusproblemen en andere allergische symptomen ervaren.

Het is vaak zo dat de rookpartikels en chemicaliën in de sigarenrook zich verspreiden in de binnenlucht en op deze manier gemakkelijk een astma-aanval of een allergische aanval kunnen veroorzaken.

Om de lucht in huis veilig en gezond te houden, zeker voor astma- en allergiepatiënten, zou u in elk geval de sigarenliefhebber(s) moeten aansporen om te roken in een speciaal hiervoor ingerichte rookkamer of buitenshuis.

Sigarenrook is heel dichte rook en bijzonder hardnekkig (hardnekkiger dan sigarettenrook). Het is dus belangrijk dat sigarenrokers trachten te vermijden om de binnenlucht te contamineren met schadelijke rook.

Een brandende sigaar en de rook die hieruit voortkomt bevat een significante hoeveelheid vervuilende deeltjes, een typerende geur alsook een pak fijnstof deeltjes.

Door de rokende sigarenliefhebber te isoleren in een speciaal hiervoor ingerichte kamer, is het mogelijk om de schadelijke impact te beperken.

Een kwalitatief hoogstaande luchtreiniger voor sigarenrook kan in zo’n speciale ruimte veel effectiever de schadelijke gassen, fijnstof deeltjes, geuren en chemicaliën uit de binnenlucht verwijderen.

Niet alleen as en roet blijven achter

Een brandende sigaar verspreidt geur en tabaksrook. Nadat de sigaar is opgebrand en opgerookt, blijven er as en roetdeeltjes achter als restanten van het verbrandingsproces.

De vervuiling van de binnenlucht die veroorzaakt wordt door brandende sigaren valt moeilijk op te lossen. Dit komt door de specifieke eigenschappen van de rookpartikels eens ze in de lucht zweven.

Wanneer sigarenrook vrijkomt in huis, komt er een buitengewoon hoge hoeveelheid giftige stoffen en verontreinigende deeltjes vrij die zich aan de muren, plafonds, meubilair en vele andere objecten in een huishouden hechten. De giftige stoffen nestelen zich ook in tapijten, gordijnen en beddengoed en blijven zelfs kleven aan lampen.

Goedkopere luchtreinigers tegen sigarenrook zijn ongeschikt

Van zodra de verontreinigende deeltjes van de sigarenrook zich aan de objecten in huis hebben gehecht, beginnen ze schadelijke giftige stoffen vrij te geven die in zwevende vorm opgaan in het luchtmengsel in huis. De giftige stoffen komen in gasvorm vrij en dit op continue wijze.

Omdat de roker periodiek een bijkomende sigaar oprookt, heeft een luchtreiniger dus een zware klus om de sigarenrook en de schadelijke stoffen hierin vervat compleet en grondig uit de lucht te filteren.

En ook al kan een luchtreiniger of stofzuiger de verontreinigde deeltjes die zich aan de objecten in huis hebben gehecht niet opnemen, toch kan een kwalitatief hoogstaande luchtreiniger wel degelijk bijkomende nieuwe rookpartikels de baas in huis.

Omdat giftige stoffen van de rook regelmatig in de lucht vrijkomen, raden we aan om te investeren in een luchtreiniger die de hele dag, 24/7, de lucht kan reinigen. Zo kan de binnenlucht optimaal gereinigd worden en kan u op continue wijze de lucht binnenshuis gaan reinigen.

Een alternatieve manier om sigaren in huis te roken

Een andere aanpak is om uw persoonlijke sigarenlounge of sigarenkamer in te richten. Door zo’n aparte kamer in te richten, afgesloten van de rest van de woonst, kan u reeds heel wat overlast vermijden.

In deze kamer kan u een verluchtingsgat/ventilatiegat naar buiten creëren. Deze ventilator zou u kunnen aanzetten op het moment dat u solo of in gezelschap van een heerlijke sigaar gaat genieten.

Indien u een persoonlijke sigarenruimte heeft ingericht en u maakt er geregeld gebruik van, kan het ook interessant zijn om te investeren in een degelijke luchtreiniger welke de lucht in in deze ruimte kan reinigen. Dit kan uw persoonlijk comfort aanzienlijk verhogen, bijvoorbeeld tijdens het lezen van het wereldbekende sigarenmagazine Cigar Aficionado Magazine.

Omdat de sigarenrook in dit scenario vrij geïsoleerd rondzweeft in slechts één rookruimte (uw persoonlijke sigaren rookruimte), zal een kwalitatief hoogstaande luchtreiniger heel effectief de gassen, giftige stoffen en fijnstof deeltjes uit de lucht kunnen verwijderen.

Door de gecontamineerde lucht te gaan filteren met zo’n luchtreinigingstoestel aan de bron (in de sigarenruimte), kan iedereen van het gezin vrijer en gezonder gaan ademen. Dit is zeker interessant indien er astma- en/of allergiepatiënten deel uitmaken van het gezin.

Selecteer een luchtreiniger tegen sigarenrook van hoge performantie

DE beste luchtreiniger tegen sigarenrook bestaat niet. Tijdens het selecteren van de beste luchtreiniger tegen sigarenrook hangt alles af van verschillende parameters zoals:

  • De luchtinhoud van de ruimte in kwestie (oppervlakte x plafondhoogte)
  • Het filtersysteem (welke filterfases en systemen zijn er zoal geschikt) en de filtervereisten
  • Uw rookgewoontes en persoonlijke wensen op het gebied van aantal luchtverversingen per uur
  • Persoonlijke wensen qua extra opties zoals ingebouwde aromatherapiekamer en/of negatieve ionisatie zonder ozonuitstoot
  • De garantietermijn op de luchtreiniger
  • De jaarlijkse onderhoudskost (kost en frequentie van filtervervanging)
  • Aankoopkost van de luchtreinigingsunit
  • Enzovoort

In elk geval: Een luchtreiniger tegen sigarenrook is onontbeerlijk voor kamers en woningen waarin sigaren worden gerookt en waarin de lucht weinig tot niet circuleert.

Interesse in een goede luchtreiniger tegen sigarenrook? Contacteer ons

Op zoek naar de beste luchtreiniger tegen sigarenrook voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat van uw situatie en wensen.

U kan bij ons terecht voor de bestrijding van sigarenrook en al de schadelijke stoffen hierin vervat, inclusief de eliminatie van de hardnekkige geur ervan.

Bent u eigenaar van een fantastische sigarenlounge? Dan leest u best even de volgende pagina over luchtreiniging in sigarenclubs.