luchtreiniger slaapkamer kopen tips en advies

We spenderen gemiddeld één derde van ons leven in onze slaapkamer, gerekend aan een nachtrust van 8 uur per nacht. Een goede nachtrust is bovendien cruciaal om topfit te zijn en goed te presteren op school, op het werk en tijdens hobby’s en activiteiten.

Omwille van al deze redenen is het belangrijk om zuivere, niet-gecontamineerde binnenlucht in te ademen tijdens de nachtrust. Een goede kwalitatieve luchtreiniger kan dus van pas komen om uw slaapkamer van zuivere, propere lucht te voorzien!

Wat is de beste luchtreiniger voor de slaapkamer

Een luchtreiniger in uw slaapkamer plaatsen is een goed idee indien u het juiste toestel aanschaft.

Gaat u te licht over deze aankoopbeslissing, dan loopt u de kans dat u een ongeschikt toestel of zelfs een kat in een zak koopt.

Geluidsniveau (geluidsoverlast vermijden) – Luchtreiniger slaapkamer

Ten eerste dient u stil te staan bij het geluidsniveau van de luchtreiniger. Een luchtreiniger voor op de slaapkamer dient fluisterstil of geruisloos te werken. Dit betekent dat het toestel zodanig moet ontworpen zijn dat er geluidsdemping rond de ventilator van het toestel zit.

Wat u helemaal niet wenst is een krachtige luchtreiniger die doeltreffend de de lucht zuivert maar een onacceptabel geluid produceert!

Tijdens de nachtrust dient het stil te zijn en een luchtreiniger die geluiden produceert alsof het om een opstijgende helikopter gaat is uit den boze. Wij maakten een specifieke pagina over stille luchtreinigers voor meer gedetailleerde informatie hieromtrent.

Wat u nodig heeft, is een kwalitatieve luchtreiniger die op verschillende standen kan gezet worden en die zelfs op de hogere stand(en) een gedempt geluid produceert.

Tussen de lijnen kan u al verstaan dat er bijzonder veel verschil op luchtreinigingstoestellen zit qua geluidsproductie!

Aarzel niet om ons te contacteren voor vrijblijvend advies inzake uw situatie en slaapkamer.

Geschikt filtersysteem – Luchtreiniger slaapkamer

Een kwalitatief hoogstaande luchtreiniger voor de slaapkamer moet uitgerust zijn met een degelijk filtersysteem. Dit betekent dat de luchtreiniger in kwestie effectief en efficiënt de lucht moet zuiveren.

Er bestaan talloze filtersystemen en het ene systeem is al wat duurder dan het andere qua onderhoud op de middellange tot lange termijn.

Wat vooral belangrijk is, is dat het filtersysteem van de luchtreiniger op de slaapkamer in staat is om de fijnste microscopisch kleine allergenen uit de lucht te filteren. Een voorbeeld hiervan zijn huisstofmijtallergenen welke verantwoordelijk zijn voor een pak allergieën bij jong en oud!

Het kan ook zijn dat u last heeft van rondzwevende schimmelsporen, pollen die het huis binnenkomen via deuren, kieren, spleten en vensters, fijnstofdeeltjes omdat u dichtbij een drukke weg of in de stad of een industriegebied woont, enzovoort.

Communiceer uw specifiek probleem door vrijblijvend contact op te nemen met ons. Aan de hand van uw situatie kunnen we dan vrijblijvend enkele oplossingen voorstellen op maat van uw probleem en slaapkamer.

Voldoende capaciteit zonder overcapaciteit – Luchtreiniger slaapkamer

Een luchtreiniger op de slaapkamer plaatsen betekent ook dat u rekening dient te houden met de exacte specificaties van uw slaapkamer:

Dit lijken misschien details maar het is belangrijk om alles in rekening te nemen om tot een doeltreffende luchtreinigingsoplossing voor uw slaapkamer te komen.

De kamergrootte van uw slaapkamer speelt een doorslaggevende rol en ook de Clean Air Delivery Rate van een specifiek toestel is van belang.

Bezorg ons gerust de details van uw slaapkamer indien u vrijblijvend advies wenst!

Let op met lichtvervuiling – Luchtreiniger slaapkamer

Let ook op met de hoeveelheid licht de luchtreiniger in kwestie produceert.

Bent u een lichte slaper of bent u echt allergisch voor het minste licht dat de slaapkamer invalt? Dan dient u zeker en vast geen verlichte kerstboom aan te schaffen als luchtreiniger voor de slaapkamer!

Bepaalde exemplaren zijn voorzien van fancy displays, verklikkerlampjes, sfeerlicht, noem maar op. U kan het zo gek niet bedenken of het bestaat… Echter, voor op de slaapkamer raden we aan om de zaken bescheiden te houden.

Val niet in de val van fancy en talloze snufjes indien u hierdoor de kans loopt om een storende lichtbron in de slaapkamer te halen!

Het beste is om een oerdegelijke luchtreiniger op de slaapkamer te plaatsen die enkel is uitgerust met de basisfunctionaliteiten (een standaard aan/uit lampje dat u ook steeds kunt afplakken met wat donkere lichtabsorberende tape of plakband).

Zit u met vragen over welk toestel nu eigenlijk geschikt is voor uw slaapkamer en behoeftes terwijl u allergisch bent voor licht tijdens uw nachtrust? Neem dan gerust contact op voor een luchtreinigingsoplossing op maat van uw situatie.

Tip qua comfort en ontspanning: U brengt gemiddeld één derde van uw leven door in bed. Maak het gewoon zo comfortabel mogelijk, dat mag best wat centen kosten. In dit kader wijzen we graag op het volgende fantastische aanbod van boxsprings, dé meest comfortabele bedden op de markt.

Pas op met ozonvervuiling – Luchtreiniger slaapkamer

De goedkopere, minderwaardige luchtreinigers stoten in bepaalde gevallen (kleine) hoeveelheden schadelijke ozon uit in de binnenlucht van uw slaapkamer. Dit kan niet de bedoeling zijn.

Vraag dus zeker nog eens na dat de luchtreiniger die u gaat kopen geen ozon uitstoot wanneer deze operationeel is en de lucht zuivert.

Acceptabele onderhoudskost & energieverbruik – Luchtreiniger slaapkamer

Luchtreinigers voor op de slaapkamer komen in alle maten, kleuren en gewichten. Ook qua energieverbruik zit er bijzonder veel verschil op de diverse toestellen.

Informeer u dus grondig en laat u niet vangen door een sexy reclame van een of ander bekend merk… U zou op de middellange termijn wel eens duur bediend kunnen zijn…

Qua periodiek onderhoud van de luchtreiniger dient u ook alert te zijn tijdens het aankoopproces! Ook hier zijn er enorme verschillen waarneembaar. Tracht dus steeds de Total Cost of Ownership te weten te komen alvorens u een luchtreiniger voor op de slaapkamer aanschaft.

Welke filters moeten vervangen worden en om de hoeveel tijd? Wat zal de kostprijs zijn inclusief btw en inclusief levering aan huis? Wie zal de filters vervangen? Allemaal vragen waarop u een antwoord moet zien te krijgen.

Garantietermijn (indicatie van duurzaamheid) – Luchtreiniger slaapkamer

Een kwalitatieve luchtreiniger voor op de slaapkamer dient een toestel te zijn dat duurzaam is. Immers, wat voor nut heeft het om een goedkoop toestelletje te kopen dat na twee jaar de geest geeft? En niet meer onder de fabrieksgarantie valt?

Besteed dus zeker en vast aandacht aan de heel uiteenlopende garantietermijnen die geboden worden door de tientallen fabrikanten van luchtreinigers.

Vraag ons vrijblijvend om advies indien u op zoek bent naar een geschikte luchtreiniger voor uw slaapkamer met een garantietermijn die beter dan gemiddeld is.

Slaap beter dankzij een kwalitatieve luchtreiniger

Een kwalitatieve luchtreiniger die de lucht in uw slaapkamer zuivert, heeft een significante impact op de kwaliteit van uw nachtrust. De gezuiverde lucht zorgt ervoor dat u beter en dieper slaapt.

Uw gezondheid en uw nachtrust gaan er dus op vooruit. Mensen met slaapstoornissen, ademhalingsproblemen of longziektes voelen dit dikwijls het best. U kan het vergelijken met het inademen van verse buitenlucht in een landelijke omgeving omgeven door bossen en velden.

Op zoek naar een geschikte luchtreiniger van topkwaliteit voor op uw slaapkamer? Vraag dan vrijblijvend advies aan.

Bescherm uzelf tegen allerlei rondzwevende deeltjes

Er bestaan tal van deeltjes die u met een luchtreiniger kunt bestrijden: fijnstof, pollen, houtrookdeeltjes, sigarettenrook, schimmelsporen, allergenen van huisstofmijten, allergenen van honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels, duiven, enzovoort.

Maar vergeet niet dat een kwalitatieve luchtreiniger ook besmettelijke virussen en bacteriën uit de lucht haalt! Dit betekent dat de microben verspreid door zieke kinderen of een zieke partner slechts een minimale impact kunnen hebben op uw lichaam.

Dit kan heel interessant zijn indien u reeds een longpatiënt bent en last heeft van astma, COPD of longemfyseem bijvoorbeeld.

Een luchtreiniger in de slaapkamer kan dus het geschikte wapen zijn om uzelf te beschermen tegen infecties. Topfit blijven door rondzwevende besmettelijke deeltjes uit de lucht te filteren… Het kan met een kwalitatieve luchtreiniger in de slaapkamer!

Luchtreiniger slaapkamer kopen? Vraag onafhankelijk advies

Wij zijn een onafhankelijke partij en staan voor advies op maat, een persoonlijke oplossing op basis van uw situatie, klachten en wensen.

Op zoek naar een luchtreiniger voor op de slaapkamer? Neem dan contact op voor een vrijblijvend advies!

Bekijk ook zeker eens de volgende pagina’s in detail voor nog meer tips en inspiratie: