luchtreiniger babykamer preventie en bescherming

Als ouder wens je alles te doen om de gezondheid en veiligheid van jouw baby te garanderen.

Zo vermijd je producten met onveilige stoffen en componenten, verwijder je kleine gevaarlijke spulletjes die ingeslikt kunnen worden, vermijd je blootstelling aan sigarettenrook en te fel zonlicht, enzovoort.

Daarnaast zijn er ook een pak ouders die allergenen en schadelijke stoffen uit de lucht filteren met een luchtreiniger. Sommigen doen dit gewoon als preventieve maatregel terwijl anderen het doen omdat de baby reeds met een ademhalingsprobleem kampt.

In elk geval kan een luchtreiniger op de babykamer wel de kwaliteit van de lucht verbeteren. Hierdoor ademt jouw baby gereinigde lucht in die gezuiverd is van allerlei microscopisch kleine allergenen, fijnstof, virussen en bacteriën.

Hieronder krijg je een mooi lijstje van wetenschappelijke studies over luchtvervuiling en de gevolgen ervan op baby’s en hun gezondheid…

Zet je schrap, het is niet fijn om onderstaande schokkende resultaten door te nemen!

Introvideo

Luchtvervuiling vergroot risico op allergie bij baby’s

In een Canadese studie werden 2 477 kinderen van dichtbij gevolgd en met een huidallergietest opgevolgd op eenjarige leeftijd.

De conclusie van het onderzoek was de volgende:

Baby’s die tijdens hun eerste levensjaar binnenshuis blootgesteld worden aan verkeersgerelateerde luchtvervuiling lopen meer kans op een allergie voor voedsel, schimmel, huisdieren en huisstofmijten.

Uit deze studie bleek ook dat baby’s minder risico lopen op het ontwikkelen van een allergie wanneer ze broers of zussen hebben en wanneer ze naar het kinderdagverblijf gaan.

Dit suggereert dat blootstelling aan andere kinderen beschermend kan zijn voor baby’s op het gebied van allergieën.

Aangezien duidelijk is dat luchtvervuiling van het verkeer de kans op allergieën voor baby’s vergroot, dient dit inzicht tot preventieve maatregelen te leiden (zie later).

Uitlaatgassen verhogen het risico op astma bij baby’s

Een studie van Nishimura et al. uit 2013 focuste op het verband tussen de blootstelling aan vervuilde lucht op jonge leeftijd enerzijds en het risico op astma anderzijds.

Conclusie van dit wetenschappelijk onderzoek:

In regio’s en buurten met drukke wegen, veel verkeer en veel uitlaatgassen lopen baby’s een groter risico om op latere leeftijd astma te ontwikkelen.

Met andere woorden, een baby die op jonge leeftijd blootgesteld wordt aan grote hoeveelheden stikstofdioxide, loopt een grotere kans om op latere leeftijd aan astma te gaan lijden.

Stikstofdioxide is een vervuiler die in uitlaatgassen van wagens, motorfietsen en vrachtwagens zit. Deze mobiele bronnen van luchtvervuiling zijn ernstige vervuilers…

Sigaretten hypothekeren de toekomst van baby’s

Misschien rookt iemand van jullie, de ouders… Of misschien zijn jullie net allebei anti-roken maar hebben jullie overlast van externe factoren. Misschien wordt er wel heftig in de buurt gerookt door iemand anders.

Denk hierbij aan rokende buren in flatgebouwen of in dichtbevolkte stadsgebieden waar mensen dichtbij elkaar wonen.

De tweedehands- en derdehandsrook die vrijkomt wanneer iemand een sigaret, pijp of sigaar opsteekt, heeft verregaande gevolgen voor baby’s en hun verdere leven.

Baby’s die passief roken dragen daar ernstige gevolgen van… Sigarenliefhebbers: Lees hier meer over op luchtreinigers tegen sigarenrook in privésfeer en luchtzuivering in sigarenclubs.

Impact van tweedehandsrook op baby’s

De tweedehandsrook die langs deuren, kieren, spleten, trappenhallen en ramen in huis en in de babykamer binnendringt, is enorm schadelijk voor jouw baby.

Baby’s die blootgesteld worden aan de talloze kankerverwekkende stoffen en chemicaliën in tweedehandsrook, lopen een groter risico op aantasting van hun hersenfunctie. Ze lopen bijgevolg ook een groter risico op een verstoring van de controle van hun ademhaling.

En net hierdoor komt het dat baby’s die tweedehandsrook inademen een groter risico op wiegendood lopen (plotseling overlijden van een kind in zijn/haar slaap).

Hier krijg je een overzicht van een hele lijst wetenschappelijke onderzoeken die het causaal verband tussen blootstelling aan tweedehandsrook en wiegendood aantonen.

Durf gerust klikken op de link, de lijst van wetenschappelijke studies is lang en opent echt wel jouw ogen! Hierna heb je misschien wel zin om gedetailleerde informatie over luchtreinigers tegen sigarettenrook te lezen.

Effect van derdehandsrook op baby’s

Daarnaast bestaat er ook zoiets als derdehandsrook, waar pas recentelijk baanbrekend onderzoek naar verricht werd! Ook deze 3dehandsrook blijkt enorm schadelijk te zijn voor de menselijke gezondheid.

Dit baanbrekende onderzoek toonde aan dat blootstelling aan derdehandsrook de volgende gezondheidsschade kan veroorzaken:

  • Leverschade
  • Longschade
  • Tragere genezing van wondes
  • Hyperactiviteit
  • Type II diabetes, zelfs bij personen zonder obesitas.

Moraal van het verhaal: Hou rokers zo veel mogelijk uit de buurt van jouw baby.

Voor meer diepgaande informatie over dit fenomeen van derdehandsrook verwijzen wij je graag naar onze specifieke pagina hieromtrent.

Lukt het je toch niet om jouw woonplaats volledig vrij van sigarettenrook te houden? Wegens jouw buren die er dagelijks een pakje sigaretten doorjagen en de manier waarop het flatgebouw is ingedeeld bijvoorbeeld?

Overweeg dan om een kwalitatieve luchtreiniger op de babykamer te installeren! Vraag ons gerust om een vrijblijvend advies op maat.

[cta id=”15406″ align=”none”]

Wij zijn onafhankelijk en trachten steeds het geschikte toestel voor jouw specifieke situatie aan te bieden tegen onklopbare prijzen.

Luchtvervuiling leidt tot ziektes & overlijden bij baby’s

Een wetenschappelijke studie van Ritz et al. focuste op de gevolgen voor baby’s wanneer zij aan hoge concentraties luchtvervuiling worden blootgesteld.

De gevolgen voor baby’s die aan grote concentraties vervuilde lucht worden blootgesteld zijn de volgende:

  • Ze lopen een grotere kans op ademhalingsziektes.
  • Baby’s tussen zeven en twaalf maanden oud lopen meer dan dubbel zoveel kans om te sterven aan aandoeningen aan het ademhalingsstelsel indien ze gedurende de zes voorafgaande maanden werden blootgesteld aan hoge concentraties luchtvervuiling en deeltjes fijnstof.
  • Ze lopen een groter risico op overlijden door wiegendood (dit is de plotselinge en onvoorziene dood van een ogenschijnlijk gezond kind, ook gekend als SIDS of Sudden Infant Death Syndrome)

Ook de studie van Aguilera et al. uit 2013 bevestigde deze resultaten. Baby’s die op hele jonge leeftijd worden blootgesteld aan hoge concentraties luchtvervuiling lopen een groter risico op infecties aan de onderste of bovenste luchtwegen.

Zo moet je zeker opletten voor houtstokende buren tijdens de wintermaanden en de mogelijks schadelijke gevolgen van een houtkachel. Lees in deze context ook zeker deze pagina boordevol informatie over luchtreinigers tegen houtrook.

Preventie is cruciaal om jouw baby te beschermen

Een propere binnenhuisomgeving en het immuunsysteem van jouw baby zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voor een jonge spruit is het heel belangrijk om gedurende de nachtrust propere lucht in te ademen. De longen en het immuunsysteem van een baby hebben namelijk tijd nodig om tot rust te komen

De wetenschappelijke studies van hierboven tonen aan dat vervuilde lucht tot ernstige gezondheidsproblemen bij baby’s kan leiden!

Door de dreiging van allergieën, ziektes zoals astma en infecties en zelfs de dood is er meer dan ooit nood aan preventieve maatregelen binnenshuis.

[cta id=”15406″ align=”none”]

Een kwalitatieve luchtreiniger kopen om op de babykamer te plaatsen is zo’n preventieve maatregel. Heeft u zelf ook last van allergische reacties en wordt u elke dag wakker met geel snot in de neus (huisstofmijtallergie)? Lees dan onze pagina over luchtreinigers voor op de slaapkamer.

Vergeet preventie tijdens zwangerschap niet

Vanaf het moment van de bevruchting kan de blootstelling van een zwangere moeder aan luchtvervuiling ernstige gevolgen hebben voor het kindje.

Lees er alles over op onze pagina zwanger zijn en luchtvervuiling en ontdek waarom een luchtreiniger in huis halen om de foetus optimaal te beschermen een slim idee is!

Preventie tijdens de zwangerschap en vooral tijdens de eerste maanden van de zwangerschap is cruciaal!

Vraag hulp – Luchtreiniger op de babykamer

Als ouders kunnen jullie bijvoorbeeld overwegen om een geschikte luchtreiniger op de babykamer te plaatsen. Zo weet je 100% zeker dat jouw lieveling enkel pure lucht inademt.

En op deze manier kan je jouw baby een voorsprong geven in het leven! Je beperkt de kans op allergieën, astma, infecties, organenschade, hyperactiviteit, diabetes, wiegendood, enzovoort.

Aarzel niet om hulp te vragen tijdens jouw zoektocht naar een geschikt luchtreinigingsmodel, gratis en vrijblijvend.

Advies op maat is ons handelmerk.

Wenst u graag nog wat meer diepgaande info te lezen over luchtreiniging in slaapvertrekken? Bekijk dan zeker volgende pagina’s: