luchtfilter voor in huis luchtreinigeradvies

Waarom is een luchtfilter voor in huis noodzakelijk?

Simpel: De hoeveelheden van vele vervuilers in de binnenlucht kunnen 2 tot 5 keer hoger zijn dan deze in de buitenlucht.

In sommige gevallen kunnen de hoeveelheden vervuilers in de binnenlucht zelfs tot 100 keer zo hoog liggen dan deze in de buitenlucht.

Officiële cijfers tijdsbesteding binnenshuis

Deze cijfers zijn afkomstig van het United States Environmental Protection Agency. Deze officiële instantie heeft als missie om de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen.

Vervuilers van de binnenlucht zijn van groot belang omdat de meeste mensen tot 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen. Dit is het geval wanneer ze thuis zijn, wanneer ze op het werk zijn of wanneer ze hun hobby uitoefenen.

Bronnen van vervuiling

Vaak voorkomende bronnen van vervuiling zijn:

Gevolgen voor je gezondheid

Wetenschappelijk onderzoek wereldwijd heeft het verband aangetoond tussen vervuiling van de binnenlucht enerzijds en hoofdpijn, ademhalingsproblemen, chronische hoest, benauwdheid, irritatie van de ogen en loomheid anderzijds.

Daarnaast zijn mensen die lijden aan astma, allergieën en longziektes (zoals longemfyseem) extreem kwetsbaar voor vervuiling van de binnenlucht.

De bedreiging door binnenluchtvervuiling vormt een groter probleem dan ooit. Vele mensen zijn er zich niet van bewust maar naast de uitstoot van het verkeer en de industrie zijn er nog vele bronnen van vervuilde binnenlucht.

Zo zijn er maar weinig mensen die stilstaan bij de chemicaliën die vrijkomen in de lucht die ze inademen.

Voorbeelden hiervan zijn chemicaliën die vrijkomen bij het gebruik van haarsprays, ovenreinigers, pesticiden, wasmiddelen, schoonmaakmiddelen en zelfs luchtverfrissers.

Bovendien ligt de focus in de bouwsector op energiezuinig bouwen. Dit resulteert in een verminderde ventilatie in energieneutrale woningen, waardoor vervuilende deeltjes zich kunnen opstapelen in de binnenlucht. Hierdoor lopen bewoners van zo’n huizen meer kans op astma.

Lucht in huis verbeteren

Gelukkig kunnen mensen bewuste keuzes maken om de kwaliteit van de binnenlucht te optimaliseren:

De Europese Commissie stelde dat binnenlucht tot 900 chemicaliën, partikels en biologische materialen kan bevatten met potentiële gezondheidseffecten.

Diezelfde Commissie stelde bovendien dat de kwaliteit van binnenlucht bijlange niet dezelfde aandacht krijgt als de kwaliteit van buitenlucht.

[cta id=”15406″ align=”none”]

Duurzame oplossing: Luchtfilter voor in huis

Afhankelijk van jouw situatie kan je opteren voor verschillende types en modellen luchtreinigers. Bij de aanschaf van een luchtfilter voor in huis ga je best niet over één nacht ijs.

Aarzel niet om ons te contacteren indien u vrijblijvend een advies op maat wenst. Afhankelijk van uw wensen en verlangens bekijken wij welke toestellen geschikt zijn voor uw situatie.

Wat luchtreinigers zijn lees je hier. Hoe je ze moet gebruiken kan je hier te weten komen.

En ben je op zoek naar de beste luchtfilter voor in huis? Lees dan enkele tips en richtlijnen.

Vergeet tot slot ook niet om onze ultieme en diepgaande handleiding “Hoe een luchtreiniger kopen?” door te nemen!