konijnen geur verwijderen uit de binnenlucht in huis luchtreinigeradvies

Hebben jullie een lief klein konijntje in huis? Dan is de kans groot dat u tijdens het betreden van uw woning of appartement een sterke konijnen geur in huis ruikt. Wij hebben echter goed nieuws: konijnen geur verwijderen uit de binnenlucht is mogelijk, zonder afscheid te moeten nemen van jullie geliefkoosde huisdier!

Konijnen als huisdieren – Geuroverlast

Het is compleet normaal, die typische sterke indringende geur afkomstig van jullie konijnenhok. De urine, de konijnenkeutels, de voeding, het hooi, het stro, enzovoort.

De combinatie van deze stoffen zorgt voor een echte konijnengeur in huis. Niets mis mee, maar wel behoorlijk gênant wanneer u onverwacht volk over de vloer krijgt…

Konijnen geur verwijderen – Tips

Ververs en reinig het konijnenhok met accessoires geregeld

Ververs het konijnenhok geregeld en verwijder de bodembedekking die verzadigd is met urine en uitwerpselen van het konijn. Gooi alles op de composthoop of in de vuilbak.

Reinig vervolgens de bodem van het hok met een sterke natuurlijke reiniger, water in combinatie met azijn bijvoorbeeld.

Vergeet ook de voeder- en drinkbakjes niet te wassen (steek ze eventueel in de vaatwasmachine indien ze dit aankunnen).

Stofzuig regelmatig

Stofzuig geregeld, er komen al snel stukjes bodembedekking op de vloer terecht, alsook hooi, restjes konijnenvoeding, konijnenhaar, enzovoort.

Hoe properder uw binnenomgeving, hoe minder geuroverlast.

Kies voor een geschikte luchtreiniger

Konijnen binnen houden kan wel eens stinken…

Afhankelijk van de grootte van uw oppervlakte kan u een geschikte kwaliteitsvolle luchtreiniger selecteren.

Hou hierbij steeds rekening met de kamergrootte, de CADR en met de garantietermijn van het toestel.

Voor doeltreffende bestrijding van konijnengeur dient de luchtreiniger uitgerust te zijn met actieve koolstof (adsorptie van storende geuren).

Voor konijnenbaasjes die van dat tikkeltje extra houden bestaan er ook luchtreinigers die voorzien zijn van een optioneel te gebruiken geurkamer.

Hier druppelt u een natuurlijke geur naar keuze in en vervolgens kan u uw luchtreiniger ook gebruiken voor aromatherapie in huis.

Allergie voor konijnen verlichten met luchtreiniger

Een bijkomend voordeel van een goede luchtreiniger in huis halen om konijnengeur te bestrijden, is dat zo’n toestel allergiesymptomen voor de konijnen kan verlichten.

Rondzwevende konijnenallergenen zoals microscopisch kleine huidschilfers van konijnen vermengen zich met de binnenlucht. Ook microscopisch kleine opgedroogde urinedeeltjes en deeltjes uitwerpselen vermengen zich in de binnenlucht.

Ze worden vervolgens ingeademd door alle gezinsleden. Gezinsleden die er allergisch voor zijn ervaren vervolgens allergische symptomen…

Maar met een kwalitatieve luchtreiniger op maat van uw situatie kan u dergelijke allergische symptomen vermijden. Er bestaan namelijk geschikte toestellen om de rondzwevende konijnenallergenen uit de binnenlucht te filteren! En om dus allergenenvrije lucht in te ademen binnenshuis!

En zo’n luchtreiniger kan een alternatief zijn voor u indien op zoek bent naar een anti-allergie konijn dat helaas niet bestaat… Vraag ons gerust om luchtreinigeradvies op maat van uw situatie!

Advies op maat – Konijnen geur verwijderen

Heeft u een konijn als huisdier en hangt er geregeld een sterke konijnengeur in huis? Voelt u zich hierdoor eerder ongemakkelijk of onzeker wanneer u (onverwacht) bezoek over de vloer krijgt?

Contacteer ons dan vrijblijvend voor advies op maat. Op basis van uw exacte situatie en wensen adviseren wij welke luchtreiniger ideaal is op het gebied van konijnen geur verwijderen en eventueel konijnenallergie bestrijden.

Konijnen binnen houden en continue stank hoeven niet langer samen te gaan!

Wij staan u met plezier bij in uw zoektocht naar een geschikte luchtreinigingsoplossing om de konijnengeur uit de binnenlucht te verwijderen.