kamergrootte cruciaal bij aankopen luchtreiniger

De kamergrootte speelt een belangrijke rol bij het selecteren van de juiste luchtreiniger.

Kwalitatieve luchtreinigers zijn effectief in het creëren van een comfortabele leefomgeving. Dat is een leefomgeving die ontdaan is van allerlei vervelende en irriterende partikels in de binnenlucht.

Positieve invloed op de leefomgeving

Indien een kwalitatieve luchtreiniger op een correcte wijze wordt ingezet, kan deze een gigantische impact hebben op de binnenlucht!

Het luchtzuiveringstoestel kan de hoeveelheid fijnstof, schimmelsporen, pollen, huidschilfers van huisdieren, huisstofmijtallergenen en andere allergenen in de binnenlucht drastisch verlagen.

Dit is dan ontegensprekelijk positief voor mensen die aan bepaalde allergieën lijden!

Dit vergt dan wel het correct gebruik van het toestel, inclusief gedisciplineerd onderhoud van de filters.

Daarnaast is het belangrijk om het juiste toestel in te zetten in jouw specifieke leefomgeving! De kamergrootte speelt een cruciale rol wanneer je de beste luchtreiniger wenst te selecteren.

Kamergrootte als selectiecriterium

De grootte van de kamer speelt een cruciale rol bij de selectie van een geschikte luchtreiniger.

Je dient de Clean Air Delivery Rate, ook wel gekend als CADR, in rekening te nemen om ervoor te zorgen dat de binnenlucht deftig gereinigd wordt.

CADR is een maatstaf die het aantal kubieke meter lucht weergeeft dat per minuut gefilterd wordt. Elke luchtreiniger heeft een eigen, specifieke CADR.

Hieruit volgt dat hoe groter de kamer of hoe hoger het plafond is, hoe groter de CADR van de luchtreiniger dient te zijn om de noodzakelijke reiniging van de binnenlucht te kunnen garanderen.

De kamergrootte speelt dus een rol en het toestel moet voldoende bereik en capaciteit hebben met andere woorden!

Zo zal een kleine luchtreiniger, geschikt om op tafel te plaatsen, effectiever zijn in een kleine ruimte zoals een bureau.

In een grote ruimte zal zo’n klein tafelmodel minder effectief de lucht reinigen wegens te lage CADR.

Afmetingen van de luchtreiniger

Naast de kamergrootte is het ook belangrijk om na te denken over de afmetingen van de luchtreiniger zelf.

Waar zal deze geplaatst worden en dient het een compact, verplaatsbaar model te zijn of niet?

Een groot, zwaar model is overkill in een kleinere kamer bijvoorbeeld. Alles hangt af van de situatie. Zo kan het ook zijn dat je liever de voorkeur geeft aan een toestel met rondingen.

Of je vindt een torenmodel aantrekkelijker omdat het beter past bij je huidige binnenhuisinrichting…

Vergis je niet! Laat je niet om de tuin leiden! Het design is één aspect van een luchtreiniger!

Het allerbelangrijkste aspect blijft natuurlijk de effectieve luchtfiltering en het niveau ervan! Waarom dat zo is kom je te weten op de pagina over de grootte van partikels in de binnenlucht.

Het allerbelangrijkste: De eigenschappen

Bovendien heb je dan nog grote verschillen tussen merken en toestellen op het gebied van filtering!

Geef je de voorkeur aan een medisch gekeurd luchtreinigingstoestel dat ingeschakeld wordt in medische omgevingen of niet?

Wil je voor een toestel met hypermodern design gaan of niet? Met een afwerking die veel weg heeft van de technologische producten van Apple bijvoorbeeld?

Slaapkamer

Dient het een model te zijn voor de slaapkamer om je huisstofmijtallergie te bestrijden, dan dien je aandacht te besteden aan het geluidsniveau van het toestel. Lees meer info over stille luchtreinigers met geluidsdemping.

U kan ook nog meer gedetailleerde info lezen over luchtreiniging op slaapkamers op de volgende pagina’s:

Periodieke kosten van een luchtreiniger

Wens je een luchtreiniger die permanent draait en je binnenlucht zuivert, besteed dan ook aandacht aan het elektriciteitsverbruik!

Denk ook goed na over de duurzaamheid van het toestel. De garantietermijnen voor luchtreinigers variëren enorm.

Een langere garantietermijn is veelal een goed teken en een illustratie van de kwaliteit en duurzaamheid van de luchtreiniger.

Wat met het elektriciteitsverbruik en wat met de jaarlijkse onderhoudskosten?

Andere interessante informatiebronnen

De volgende webpagina’s kunnen je zeker nog wat bijleren indien je van plan bent om een luchtreiniger aan te schaffen!

Gratis luchtreinigeradvies op maat

Wens je een oplossing voor jouw specifieke situatie maar weet je niet goed waar te beginnen? Ben je wat overweldigd door alle parameters die je in rekening moet nemen?

Dat is geen schande en perfect normaal. Neem contact op, schets je situatie en wij zullen je vrijblijvend onze visie bezorgen.

Over ons

Luchtreinigeradvies is onafhankelijk en niet gebonden aan exclusiviteitscontracten.

Hierdoor garanderen we een onafhankelijk advies en maatwerk. Kortom, aarzel niet om ons te contacteren indien u raad wenst.

Of download onze gratis gids over Hoe de beste luchtreiniger te kopen om nog eens alle richtlijnen gebundeld bij elkaar te zien.