huisstofmijt kussen bestrijden luchtreinigeradvies

Stof in de slaapkamer bestrijden vergt een strijd op verschillende fronten. Zo dien je aandacht te besteden aan de matras, tapijten naast het bed, het dekbed en de hoofdkussens.

Ook geregeld verluchten is cruciaal. Deze pagina geeft meer informatie en uitleg over de hoofdkussens en meer specifiek over het onderwerp ‘Huisstofmijt kussen bestrijden’.

Huisstofmijt kussen | Voeding en karakteristieken

Huisstofmijten zijn micro-organismen die zich voeden met huidschilfers, nagelresten en haarresten. Ze houden van vocht en hoge temperaturen.

Een hoofdkussen is dus een ideale kweekplaats voor deze beestjes… De warmte van jouw hoofd, vocht in de vorm van zweet tijdens het slapen, misschien zelfs wat vocht in de vorm van een beetje speeksel of kwijl bij de minder ‘stijlvolle’ slapers onder ons…

Potentiële ziektebron | Huisstofmijt kussen

De uitwerpselen van de huisstofmijt bevatten een allergeen dat astma, eczema en chronische sinusitis kan veroorzaken.

Oplossingen | Huisstofmijt kussen

Tracht wekelijks jouw beddengoed te wassen in heet water. Afhankelijk van het type hoofdkussen mag het ook in de wasmachine gewassen worden aan 60 graden.

Eigenlijk is het materiaal waaruit jouw hoofdkussens bestaan niet echt doorslaggevend bij de bestrijding van huisstofmijt. Of het nu uit schuim, natuurlijke vulling zoal wol, dons of boekweit, synthetische holle vezels of latex bestaat, het maakt niet bijzonder veel uit.

Wat wel echt de doorslag geeft is het feit of jouw hoofdkussens al dan niet uitgerust zijn met een allergeendichte buitenkant. Dit betekent dat je eigenlijk maar op twee manieren huisstofmijt kan bannen uit jouw hoofdkussens:

  1. Ofwel maak je gebruik hoofdkussens die allergeendicht zijn,
  2. Ofwel maak je gebruik van hoofdkussens naar keuze en gebruik je allergeendichte kussenslopen.

Je kan het vergelijken met een beschermer voor jouw matras maar dan voor jouw hoofdkussens. Aangezien huisstofmijten zich voeden met jouw huidschilders is het belangrijk om de hoofdkussens naar buitenaf af te sluiten.

Vergeet ook niet om de rest van onze slaapkamertips door te nemen. Een holistische aanpak met aandacht voor verschillende stofbronnen en reinigingstechnieken is de sleutel tot succes!

Wens je tot actie over te gaan en zou je graag vrijblijvend advies krijgen? Laat dan jouw informatie achter en wij nemen snel contact met je op!