huisstofmijt dekbed bestrijden luchtreinigeradvies

Stof bestrijden in de slaapkamer doe je op verschillende manieren. Dit artikel gaat over hoe je jouw dekbed huisstofmijtvrij kunt houden ( huisstofmijt dekbed bestrijden ).

Daarnaast dien je ook aandacht te besteden aan het reinigen van de matras, aan de hoofdkussens en aan eventuele tapijten in de slaapkamer.

Welk dekbed is ideaal? Huisstofmijt dekbed bestrijden

Indien je lijdt aan huisstofmijtallergie dien je rekening te houden met een aantal belangrijke gegevens.

Zoals elders op deze website aangegeven voeden huisstofmijten zich met huidschilfers van de mens, met haartjes en met nagelresten.

Het zijn ook niet deze minuscule beestjes zelf die jouw allergie veroorzaken. Het zijn hun uitwerpselen die een allergeen bevatten. En een niet te verwaarlozen percentage van de bevolking is allergisch aan dit allergeen.

Concreet heb je drie oplossingen om met jouw dekbed huisstofmijt te bestrijden.

Synthetisch dekbed | Oplossing 1 huisstofmijt dekbed bestrijden

Het aanbod dekbedden is groot, zowel qua afmetingen, vulling, dikte en warmteklasse. Er bestaan dekbedden met verschillende soorten vulling zoals dons, (schapen)wol of synthetisch materiaal.

Een oplossing voor iemand met huisstofmijtallergie is een dekbed met synthetische vulling. Deze dekbedden bestaan uit microvezels of bolletjes, meestal uit polyester.

Ze zijn niet duur en ze kunnen gewassen worden op hoge temperaturen in de wasmachine. Dit is ideaal om de huisstofmijt te bestrijden.

Nadeel is wel dat je de discipline moet opbrengen om dit dekbed regelmatig te wassen.

Allergeendichte dekbedhoes | Oplossing 2 huisstofmijt dekbed bestrijden

Een andere oplossing is om voor de vulling te gaan die jij het liefste hebt. Zo kun je voor een donzen dekbed kiezen indien je een heerlijk licht dekbed verkiest.

Om de huisstofmijt te bestrijden schaf je dan een allergievrije dekbedhoes aan. Deze doe je dan om het dekbed heen.

Hierdoor vermijd je dat jouw dekbed een bron van allergenen wordt. Dit soort hoes laat namelijk (bijna) geen allergenen door.

Allergeendicht dekbed | Oplossing 3 huisstofmijt dekbed bestrijden

Een derde oplossing is om een dekbed aan te schaffen welk bestaat uit allergeendicht materiaal. Zo hoef je niet nog een allergeendichte hoes om jouw dekbed te doen.

Het dekbed is namelijk uitgerust met een allergeendichte buitenkant welke net zoals een allergeendichte dekbedhoes (bijna) geen allergenen doorlaat.

Oplossing op maat | Luchtreinigeradvies

Meer informatie over onze aanpak en gepersonaliseerde oplossingen vind je hier.

Aarzel niet en contacteer ons gerust voor vrijblijvend advies op maat van uw situatie.