huidschilfers van huisdieren luchtreinigeradviesMet deze tips kan je de symptomen van allergieën, geassocieerd met huidschilfers van huisdieren, verminderen zodat je weer normaal en liefdevol kan genieten van je huisdier.

Families over de hele wereld hebben huisdieren. Ze zijn onze familie. We leven met hen, knuffelen hen en het doet ons gewoon plezier om ze in de buurt te hebben.

Jouw hond of kat is misschien wel al meer dan 10 jaar een deel van je familie! Er is een zeer reële, emotionele verbinding tussen vele mensen en hun huisdieren.

Helaas kunnen deze lieve pluisbollen ook de oorzaak zijn van allergieën. Allergieën voor huisdieren zijn echter een groot probleem voor vele mensen.

Wat zijn de oorzaken van allergieën voor huisdieren? Huidschilfers van huisdieren!

Allergieën voor huidschilfers van huisdieren komen vrij vaak voor. Vaak wordt echter gedacht dat deze allergieën te wijten zijn aan het haar van de dieren. Dit is echter niet het geval.

Algemeen gesproken zijn de reacties van mensen op huisdieren te wijten aan huidschilfers van huisdieren, zoals de huidschilfers van katten of de huidschilfers van honden.

Huisdieren verliezen net zoals mensen hun dode huidcellen, deze dode huidschilfers kunnen in je ogen, neus of keel terechtkomen en irritatie veroorzaken.

Omdat de huidschilfers zo klein zijn, kan je ze niet altijd zien, waardoor ze gemakkelijk verspreid kunnen worden, maar moeilijker gereinigd kunnen worden.

Heb je huisdieren in huis, dan kan je deze huidschilfers van huisdieren vinden in verschillende plaatsen in huis, met inbegrip van maar niet beperkt tot de volgende gebieden:

Hoe kunnen huidschilfers van huisdieren je beïnvloeden?

Huidschilfers van huisdieren of zelfs hun uitwerpselen zijn bekende oorzaken van allergische reacties.

De symptomen zijn doorgaans een aantal van de meest voorkomende symptomen van allergieën. Zo kan je niezen, een verstopte neus, een loopneus, netelroos, jeukende of tranende ogen of irritatie ervaren.

Bij sommige mensen kunnen deze allergieën ernstiger zijn dan bij anderen. In extreme gevallen kan je kortademigheid ondervinden of tekenen van astma vertonen.

Als je een van deze symptomen begint te ervaren en je denkt dat allergisch voor je huisdieren kan zijn, dan zou het verstandig zijn om zo snel mogelijk je arts te raadplegen.

10 manieren om huidschilfers van huisdieren en de allergiesymptomen ervan te voorkomen

Hieronder geven we 10 praktische tips mee die je het leven makkelijker kunnen maken:

#1 Verminder de blootstelling aan je huisdier

Dit is de moeilijkste, maar de meest effectieve manier om je blootstelling aan deze allergieën te elimineren. Je huisdier is een deel van je familie, dus het is niet eenvoudig om dit te doen.

Echter, als je een allergie voor huidschilfers van huisdieren begint te ervaren, kan het verstandig zijn om je huisdier vaker buitenshuis te houden. Of misschien kan je een kamer in je huis huisdiervrij maken.

Beide scenario’s helpen de hoeveelheid huidschilfers in de omgeving te verminderen, wat jouw allergie binnen de perken kan houden.

#2 Gebruik een luchtreiniger

Huidschilfers van huisdieren komen vaak voor in de lucht. Je kunt ze niet zien of ruiken en vaak hangen ze enkele uren in de lucht vooraleer ze neerdalen op je meubels, kledij en tapijt.

Dit alles draagt bij tot je blootstelling eraan en uiteindelijk tot de ongewenste symptomen ervan als gevolg.

Het zou verstandig zijn om een luchtreiniger in huis te gebruiken om huidschilfers van huisdieren te bestrijden en deze te plaatsen in de kamer waar je huisdier de meeste tijd doorbrengt.

Dit is veruit de meest effectieve methode om je blootstelling aan huidschilfers van huisdieren te verminderen, zonder je pluizige vriend het huis uit te gooien.

[cta id=’15406′]

#3 Hou je huis schoon

Het is een goed idee om het kussen of de mand van je huisdier regelmatig te wassen en om de ruimtes in je huis te reinigen waar je huisdier de meeste tijd doorbrengt.

Dit helpt de opstapeling van huidschilfers voorkomen. Vergeet ook niet om je meubels regelmatig te stofzuigen, en dit best met een anti-allergie stofzuiger, zodat huidschilfers van huisdieren niet in je meubels blijven zitten.

Het zou tevens verstandig zijn om af te stoffen met een vochtige doek. Anders is het mogelijk dat de huidschilfers gewoonweg opwaaien en opnieuw in de lucht gaan rondzweven.

#4 Geef je huisdier een wasbeurt

Dit is een andere voor de hand liggende manier om huisdier allergieën te voorkomen.

Je kan je huisdier regelmatig wassen om het te ontdoen van de dode huidcellen alvorens deze overal in je huis worden achtergelaten.

Hoe vaker je je huisdier een bad geeft, hoe minder risico je loopt op het ervaren van allergische symptomen.

#5 Bedek de kattenbak

Als je een kat hebt, zorg er dan voor dat de kattenbak afgedekt blijft en dat hij niet in je buurt staat.

Vergeet niet dat uitwerpselen van huisdieren namelijk ook een bron van allergie kunnen zijn.

Overweeg om de kattenbak ergens in huis te plaatsen waar je niet vaak komt.

#6 Neem een allergiemedicijn

Als je bovenstaande methoden hebt geprobeerd en nog steeds geen vermindering van allergische symptomen hebt waargenomen, dan kan je gaan praten met je arts.

Deze zou in staat moeten zijn om een diagnose te stellen van het probleem en kan je advies geven over de mogelijkheden op het gebied van medicatie.

Door het nemen van dit soort anti-allergie medicatie op regelmatige basis kan je een aantal van de symptomen inperken en in staat zijn om opnieuw van je huisdier te genieten zonder je steeds ziek te voelen.

Zorg er wel voor da je alle mogelijke medicijnen en hun mogelijke bijwerkingen eerst bespreekt met je arts.

#7 Zorg voor verluchting

In het algemeen doe je er goed aan om er een gewoonte van te maken om de kamers van je huis regelmatig te verluchten.

Zo kan je elke morgen de ramen van je slaapkamer openen om voor verse lucht te zorgen. Dit kan je ook ’s winters doen, ook al is het maar 5 minuutjes!

Uiteraard kan je in het geval van allergie voor huisdieren extra aandacht te besteden aan de ruimtes waar je huisdier het vaakst verblijft en deze extra voorzien van verse lucht.

#8 Kies voor juiste inrichting

Het type meubilair in je binnenhuisinrichting kan ook een grote rol spelen.

Zo is het niet verstandig om te kiezen voor veel stoffen materialen of tapijten, aangezien dit simpelweg opslagplaatsen worden voor huidschilfers van huisdieren.

Tapijten zijn namelijk veel moeilijker te reinigen dan bijvoorbeeld een harde vloer.

#9 Overweeg een huisdier dat geen allergenen verspreidt

Om allergische symptomen en al het allergische gedoe helemaal te vermijden, kan je ook kiezen voor een huisdier dat geen allergenen verspreidt, zoals een reptiel of een vis.

Dat klinkt misschien wat saaier dan een kat of een hond, maar je hoeft je dan ten minste geen zorgen te maken over huidschilfers in de lucht of over het steeds schoonmaken van je huis.

Laat je niet om de tuin leiden door de zogenaamde hypoallergene honden, want ook al kunnen ze minder huidschilfers achterlaten dan andere rassen, je zal nog steeds huidschilfers in huis hebben die je allergieën kunnen aanwakkeren.

#10 Vooraleer je zou kopen, kan je eerst proberen!

Als jij of een van je familieleden nog niet veel ervaring hebben met huisdieren, dan weet je misschien niet dat je een eventuele allergie hebt voor huisdieren en hoe ernstig deze kan zijn.

Daarom kan het een goed idee zijn om de aanwezigheid van het huisdier van een vriend bijvoorbeeld voor een dag uit te proberen, of om gewoon meer tijd door te brengen bij buren met huisdieren om je te helpen bepalen of een allergie een probleem zal zijn voor jou of voor jouw gezinsleden.

Zie de realiteit onder ogen

De waarheid over huisdier allergieën is dat het bijna onmogelijk is om je allergische symptomen volledig te vermijden als er een huisdier in huis leeft.

Of je nu een vriend of familielid bezoekt die een huisdier heeft, of gewoon boodschappen doet met andere mensen (eigenaars van huisdieren) om je heen, dan is de kans reëel dat je wordt blootgesteld aan huidschilfers van huisdieren.

Zelfs als je niet zelf eigenaar bent van een huisdier, kunnen huidschilfers van huisdieren gemakkelijk worden overgedragen op uw kleding of in de lucht die je inademt door andere mensen die in de buurt van huisdieren zijn geweest.

Echter, het is mogelijk om je symptomen van huisdier allergie te verminderen door:

  • regelmatig je huisdier te wassen,
  • je huis schoon te houden,
  • je binnenlucht te reinigen, en
  • bovenstaande praktische tips en voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Zo kan je nog lang en gelukkig samenleven met je kleine hartedief!

Wens je meer informatie omtrent luchtreinigers? Contacteer ons gerust voor een advies op maat!

Het team van Luchtreinigeradvies helpt je graag verder op een persoonlijke manier!