beste luchtreiniger astma symptomen verlichten luchtreinigeradvies

Ben je op zoek naar de beste luchtreiniger om astma te verlichten en het risico op aanvallen te verlagen? Hier kom je te weten op wat je zoal moet letten!

Volgens het Wereldwijd Initiatief voor Astma (GINA) zijn er maar liefst 300 miljoen astmapatiënten wereldwijd.

Meest voorkomende chronische ziekte

Astma is de meest voorkomende chronische ziekte bij kinderen en treft naar schatting een op de twintig kinderen.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat de babyjaren van doorslaggevende aard zijn qua ontwikkeling van astma!

Baby’s die aan grote concentraties vervuilde lucht worden blootgesteld lopen veel meer risico om op latere leeftijd aan astma te gaan lijden!

Kinderastma is een hoofdstuk op zich dus lees er meer over op onze aparte pagina kinderastma verlichten door de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

Veel mensen worden geboren met astma en aangezien er geen remedie bekend is, lijdt men er een hele leven lang aan.

Degenen die lijden aan astma kunnen piepende ademhaling, kortademigheid, beklemmend gevoel in de borststreek en hoesten ervaren.

Vanwege de ernst van de aandoening, moet je altijd voorbereid zijn op een astma-aanval met potentieel zeer ernstige symptomen.

Ongeacht hoe lang je reeds aan astma lijdt of hoe erg je aandoening is, astma kan:

  • een aanzienlijke invloed hebben op je gezondheid,
  • je activiteiten beperken, en
  • je algemene levenskwaliteit verlagen.

Gelukkig kan astma behandeld en verlicht worden om symptomen van astma te verhelpen of sterk te verminderen. Zo kan je ineens ook het risico op astma-aanvallen verlagen!

De waarheid over de lucht die je inademt | Beste luchtreiniger astma verlichten

Astma-aanvallen en astmasymptomen kunnen worden veroorzaakt en verergerd door een aantal allergenen in de lucht die we elke dag onbewust inademen.

Sigarettenrook, pollen, huisstofmijt, allergenen afkomstig van huisdieren en schimmels zijn slechts een paar van de onzichtbare irriterende stoffen in de lucht die tot een aanval zouden kunnen leiden.

Hoewel het verontrustend is, is het belangrijk om je te realiseren dat de binnenlucht in je huis twee tot vijf keer meer verzadigd kan zijn met deze irriterende stoffen dan de buitenlucht!

Zeker als je weet dat we tot wel 90% van onze tijd doorbrengen binnenshuis, dan is het heel belangrijk dat je preventieve maatregelen neemt in de ruimte waar jij en je dierbaren de meeste tijd doorbrengen – je eigen huis.

De makkelijkste manier om dit te doen is zonder twijfel om je eigen luchtreiniger te hebben in je huis.

Lees bijvoorbeeld waarom astmapatiënten en luchtreinigers elkaars beste vrienden kunnen zijn.

[cta id=’15406′]

Neem actie met een luchtreiniger | Beste luchtreiniger astma verlichten

Sommige luchtreinigers zijn ontworpen met astmapatiënten in het achterhoofd.

Er zijn veel verschillende soorten luchtreinigers beschikbaar die je kan kopen. Maar als je last hebt van astma is het aangeraden om een luchtreiniger te kopen die buitengewoon efficiënt en effectief filtert.

Voor extra voordelen is het aanbevolen dat je luchtreiniger ook uitgerust is met een actief koolstoffilter.

Deze combinatie is ontworpen om schadelijke stoffen, rook en geuren te adsorberen, alsook om deeltjes kleiner dan 1 micron te vangen en te verwijderen uit de lucht (1 micron = 1000 keer kleiner zijn dan een millimeter!).

De beste astma luchtreiniger die je algemene gezondheid kan waarborgen, is er een die zelfs deeltjes zo klein als 0,1 micron kan filteren.

Dit betekent dat de irriterende stoffen in de lucht die verantwoordelijk zijn voor de symptomen van astma – zoals rook van kachels, huisstofmijt, fijnstof, pollen, huidschilfers van huisdieren, en schimmel – zullen worden verwijderd en vernietigd.

Op deze manier kan jouw gezin van schonere lucht genieten.

Over anti-fijnstof luchtreinigers en anti-sigarettenrook luchtreinigers maakten we bovendien specifieke pagina’s die je zeker eens moet bekijken voor interessante weetjes en details!

Het voordeel van schone lucht | Beste luchtreiniger astma verlichten

Je huis zou een toevluchtsoord moeten zijn waar je je geen zorgen hoeft te maken over allergenen die astma aanvallen kunnen veroorzaken.

Een luchtreiniger verwijdert onzichtbare gezondheidsrisico’s uit je binnenlucht. Hierdoor kan jij en je dierbaren gemakkelijk kunnen ademen en heerlijk kunnen slapen.

Wanneer je levenskwaliteit werkelijk op het spel staat, is schone lucht een geschenk van onschatbare waarde. Een waarde die enkel meetbaar is in gezondheid en geluk.

Bij Luchtreinigeradvies wensen we je daarom zo goed mogelijk verder te helpen. We hopen dat deze website boordevol praktische informatie een meerwaarde kan zijn voor jou als lezer.

Wij geloven ook in een persoonlijk advies op jouw maat, omdat elke situatie simpelweg anders is.

Heb je specifieke vragen of wens je verder geholpen te worden? Aarzel dan niet om meteen een gratis, vrijblijvend advies aan te vragen. Wij horen graag van je!