allergische symptomen luchtreinigeradvies

Lijd je aan een allergie? Dan is de kans groot dat je over een heel arsenaal zakdoekjes en middeltjes in jouw medicijnkastje beschikt om de allergische symptomen te verminderen.

Deze zaken helpen jou in het bestrijden van een allergie-aanval maar zullen de kwaliteit van de binnenlucht in jouw woning niet verbeteren. Gelukkig zijn er verschillende toestellen die dit wel kunnen.

Het is verbazingwekkend dat ultrafijne partikels, velen zelfs niet waarneembaar met het blote oog, zo’n lichamelijke reactie kunnen opwekken bij sommige personen.

Allergieën gaan gepaard met allergische symptomen zoals niezen en geïrriteerde ogen: symptomen die we allemaal liever kwijt dan rijk zijn.

Om allergenen (bepaalde eiwitten die jouw immuunsysteem doen overreageren) binnenshuis te bestrijden hebben we een overzicht gemaakt.

Dit overzicht lijst drie toestellen op welke je kunnen helpen om de ernst van jouw allergische symptomen tot een minimum te herleiden.

Luchtreiniger | Allergische symptomen verlichten

Het ultieme scenario is om te leven in een woning of flat waar allergenen gewoon niet kunnen binnendringen. Helaas is zo’n scenario totaal niet realistisch.

Om jouw woonplaats toch quasi allergenenvrij te houden kan je wel investeren in een luchtreiniger. Met zo’n handig toestel kan je, net zoals de naam doet vermoeden, de lucht in jouw woning gaan zuiveren.

Je sluit het toestel aan op de netstroom en je laat het gewoon draaien. Afhankelijk van het type kan je ook verschillende standen en programma’s qua zuiveringsproces selecteren.

Een luchtreinigingstoestel kopen doe je om minuscule allergenen die rondzweven in de lucht te verwijderen. Voorbeelden van dergelijke rondzwevende allergenen zijn schimmelsporen, sigarettenrook, fijnstof en pollen.

Ter illustratie:

Volgens de wetenschap is een luchtreiniger een van de vele hulpmiddelen die je kan gebruiken om allergische symptomen te vermijden. Het wordt algemeen aangenomen dat goede preventiemaatregelen in jouw omgeving jouw allergieën draaglijker maken.

Deze preventiemaatregelen kunnen gaan van het gebruiken van anti-allergeen dekbedovertrekken tot het inschakelen van een luchtzuiveringstoestel.

Je kan ook denken aan luchtzuiverende kamerplanten want alle beetjes helpen.

Er bestaan veel verschillende types luchtreinigers waaruit je kan kiezen. Het is alleszins aangeraden om luchtreinigers te vermijden die ozon produceren tijdens het reinigingsproces.

Geloof de verkooppraatjes van sommige producenten niet: ozon kan wel degelijk schade aanrichten in jouw lichaam en longen!

Jouw leefomgeving, de grootte van de vertrekken, de samenstelling van jouw gezin, het aantal huisdieren, jouw klachten en jouw verlangens spelen allen een rol indien je de juiste luchtreiniger wenst te selecteren.

Je kiest dus best voor een toestel dat goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Lees in deze context ook zeker en vast onze ultieme gids om een luchtreiniger te kopen! Alles wat je moet weten zit hierin verwerkt!

Contacteer ons gerust indien je hulp wenst tijdens jouw zoektocht naar de ideale luchtreiniger. Je dient rekening te houden met vele verschillende parameters en dit is nu net onze sterkte!

[cta id=’15406′]

Ontvochtiger | Allergische symptomen verlichten

Sommige allergenen houden van vochtige omgevingen. Schimmels, huisstofmijten en meeldauw houden allemaal van vochtige plaatsjes.

Elke woning of flat heeft wel enkele vochtige ruimtes die de perfecte kweekomgeving voor allergenen zijn. Van kelders tot leidingen en kastjes in de badkamer, ze kunnen allemaal jouw allergieën in vijfde versnelling laten gaan.

Kortom: Elke plaats die klam en vochtig kan worden, is een gevaar voor jouw allergieën.

Een ontvochtiger is een toestel dat je kan helpen om de vochtigheid binnen de perken te houden en om de explosieve groei van allergenen tegen te gaan.

Bij het aankopen van een ontvochtiger dien je rekening te houden met verschillende parameters zoals de grootte van jouw woning en de exacte luchtvochtigheidsgraad.

Zo kan het zijn dat je een ontvochtiger nodig hebt voor jouw kelder of kruipruimte. In zo’n geval heb je een model nodig dat operationeel kan zijn in lage temperaturen.

Het kan ook zijn dat je een ontvochtiger nodig hebt voor professionele ruimtes zoals een magazijn, stockage- of productieruimte. In zo’n geval heb je een ontvochtiger nodig met een grote capaciteit en voldoende bereik.

In de meeste gevallen hebben mensen echter gewoon een ontvochtiger nodig voor een bepaalde ruimte in hun woning. In zo’n geval kan men het best opteren voor een residentiële ontvochtiger. Elk toestel heeft verschillende eigenschappen en een eigen set van sterktes en zwaktes.

Toch hebben de meeste modellen één ding gemeenschappelijk: je kan de gewenste vochtigheidsgraad instellen. Het toestel gaat vervolgens aan de slag en gaat over in slaapmodus van zodra de gewenste luchtvochtigheidsgraad bereikt is.

Indien je aan de typische allergische symptomen van allergieën lijdt, zal je snel de voordelen van een ontvochtiger in jouw woning ervaren.

Stofzuiger | Allergische symptomen verlichten

De meerderheid van de mensen die aan een allergie lijden, stofzuigen meer dan gemiddeld. Vaker stofzuigen dan gemiddeld is echter geen enkele garantie op succes.

Indien je het verkeerde type stofzuiger gebruikt, loop je zelfs de kans dat je juist het tegenoverstelde effect bereikt! In zo’n geval woeker je eigenlijk het probleem aan terwijl je het eigenlijk tracht op te ruimen.

Welke eigenschappen dient een stofzuiger te hebben? Net zoals bij een luchtreiniger dien je te zoeken naar een stofzuiger met een ingebouwd luchtzuiveringssysteem! Dergelijke stofzuigers staan ook bekend als anti-allergeen stofzuigers.

De filters in zo’n ingebouwd luchtzuiveringssysteem zuiveren de lucht en hebben de capaciteit om zelfs de allerfijnste deeltjes te verstrikken.

Voorbeelden van zo’n kleine deeltjes die uit de opgezogen lucht gefilterd worden zijn huisstofmijten en huidschilfers van huisdieren zoals honden en katten. Lees hier enkele aandachtspunten bij het aankopen van een kwalitatieve stofzuiger voor huisdieren.

Elke stofzuiger is anders en grofweg bestaan er dus twee categorieën: stofzuigers met en stofzuigers zonder ingebouwd luchtreinigingssysteem.

Vanzelfsprekend zijn de modellen met luchtfiltersysteem beter om allergische symptomen te verlichten en te bestrijden.

Vind je dit niet vanzelfsprekend? Lees dan volgend schokkend artikel over de schadelijke bioaerosols die middelmatige stofzuigers uitspuwen!

Elk model heeft z’n voor- en nadelen dus ga niet over een nacht ijs. Contacteer ons voor meer diepgaande info over anti-allergeen stofzuigers. Wij kunnen jouw situatie analyseren en op basis daarvan passende oplossingen voorstellen.

Conclusie | Allergische symptomen verlichten

Wanneer je thuis bent, dien je een fijn en comfortabel gevoel te hebben. Je moet je thuis voelen en je wilt in staat zijn om op een rustige manier gezonde binnenlucht in te ademen.

De drie toestellen (luchtreiniger, ontvochtiger en anti-allergeen stofzuiger) kunnen jou helpen om de kwaliteit van jouw lucht binnenshuis drastisch te verbeteren.

Los van deze toestellen kan je ook nog andere preventiemaatregelen hanteren. Voorbeelden hiervan zijn:

Luchtreinigeradvies | Contacteer ons

Wij zijn een onafhankelijke partij die gelooft in persoonlijk advies. Wij analyseren elke situatie en formuleren pas daarna een oplossing of meerdere oplossingen.

Een bepaald systeem van luchtreiniging dat voor iedereen optimaal werkt bestaat niet. Afhankelijk van de parameters is een bepaald toestel beter of slechter dan een ander toestel.

Vergeet ook niet om onze aankoopgids en tips om een luchtzuiveraar aan te schaffen te bekijken.

Twijfel niet en vraag vrijblijvend advies aan. Wij bekijken jouw probleem en jouw situatie om vervolgens enkele kwalitatieve oplossingen aan te bieden.