air cleaner kopen 5 redenen luchtreinigeradvies

Omdat je op deze pagina bent geland, is de kans groot dat je ergens gehoord hebt over de voordelen van een air cleaner kopen en lucht zuiveren. Een kennis heeft je er misschien over gesproken of heeft het je aangeraden een luchtreiniger te gebruiken om je binnenlucht in huis te zuiveren.

Je bent echter niet snel overtuigd door praatjesmakers die veelbelovende toestellen aanbevelen op basis van hun eigen ervaringen. Gelijk heb je, elke situatie is namelijk anders en wat werkt voor een ander, werkt misschien niet voor jou.

Deze pagina haalt 5 voordelen aan van een air cleaner kopen.

Waarom een air cleaner kopen?

Het is wel zo dat deze luchtzuiveringsapparaten ontworpen zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren door op een efficiënte manier schadelijke en vuile luchtdeeltjes te elimineren.

Er is echter veel verschil tussen luchtreinigers wat betreft efficiëntie en capaciteit.

De filterprestaties kunnen ook nogal verschillen voor verschillende vuile luchtdeeltjes die zich een weg banen tot in je huis of kantoor, zoals:

Jij bent iemand die liever naar de feiten kijkt om dan voor jezelf te bepalen of zo’n air cleaner kopen je investering wel waard is?

Goed, hieronder krijg je 5 van de meest voorkomende redenen waarom een air cleaner kopen een goed idee is.

Reden 1: Je hebt een huisdier, maar ook een allergie

Vele eigenaars van huisdieren ervaren allergieën die direct gerelateerd zijn aan de huidschilfers die deze geliefde dieren achterlaten.

Een luchtreiniger helpt je lucht schoner en gezonder te maken door deze huidschilfers van huisdieren uit de lucht te filteren.

Soms zijn jonge kinderen gevoeliger voor deze allergenen dan volwassenen.

Een air cleaner kopen is dus een uitstekende investering om jonge kinderen en andere familieleden te beschermen indien deze allergisch zijn voor je geliefde huisdieren.

Lees hier meer info over allergieën voor huisdieren en hoe intelligent kunt stofzuigen in zo’n geval.

Reden 2: Je leeft samen met een roker

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat zogenaamde tweedehandsrook ongelofelijk schadelijk is voor het menselijk lichaam met mogelijk ernstige neveneffecten tot gevolg.

Luchtreinigers met de juiste filters kunnen je helpen om bepaalde geurtjes, tabaksrook en andere schadelijke fijnstofdeeltjes te elimineren.

Als je samenleeft met een roker dan kan een luchtreiniger een aanzienlijk verschil maken in je luchtkwaliteit waardoor jij je ook beter zal voelen.

Reden 3: Je hebt een splinternieuwe woning

Intrekken in een nieuwe woning kan ongelofelijk opwindend en belonend zijn.

Je woning kan echter ook letterlijk ruiken naar nieuw.

Ten gevolge van de bouw- of verbouwingswerken kunnen er namelijk nog een aantal gasvormige stoffen rondhangen die afkomstig zijn van allerlei bouwproducten.

Een voorbeeld is formaldehyde. Bij de productie van bijvoorbeeld houtproducten zoals triplex platen, MDF en mutliplex worden lijmen gebruikt.

Formaldehyde is een kleurloos gas dat vrijkomt in de lucht door allerhande producten in huis zoals meubels, keukens en kasten.

Het kan zelfs jaren duren alvorens de formaldehyde volledig wordt vrijgegeven door de nieuwe producten in huis.

Het probleem is dat formaldehyde een stof is die de luchtwegen irriteert en allergische reacties veroorzaakt.

Bovendien is het kankerverwekkend in lage concentraties en zelfs giftig in hogere concentraties.

Een luchtreiniger kan deze en andere giftige stoffen uit de lucht elimineren en iedereen in huis een geruster gevoel geven, wetende dat men gezondere lucht ademt.

Vooral als je kleine kinderen of een baby hebt, dan is een luchtreiniger een verstandige keuze.

[cta id=”15406″]

Reden 4: Jijzelf of je naasten hebben ademhalingsproblemen

Aandoeningen van de luchtwegen zoals allergische astma kunnen nogal onvoorspelbaar zijn.

Bepaalde allergieverwekkende deeltjes – zogenaamde allergenen – kunnen namelijk plots een astma-aanval veroorzaken waardoor je ademhaling ernstig kan beperkt worden.

Gezinnen met kinderen of ouders die lijden aan allergische astma raadplegen hiervoor uiteraard best een arts.

Artsen zullen dan vaak aanraden om de luchtkwaliteit zo hoog mogelijk te houden om de ademhaling te vergemakkelijken en op die manier de astma symptomen te verlichten.

Een air cleaner kopen is dan natuurlijk een van de beste investeringen die je kan maken. Lees op deze pagina waarom astmapatiënten en luchtreinigers beste maatjes kunnen zijn. En ontdek hier meer over astma bronchiale.

Reden 5: Je huis ruikt onfris

Sommige mensen zijn nogal gevoelig aan geurtjes waardoor ze zich makkelijk ergeren of waardoor ze zich zelfs misselijk kunnen gaan voelen.

Heb je last van sportkleren van tieners, een rokende huisgenoot, vuile luiers of onwelriekende huisdieren?

Soms lijkt het wel alsof je woning deze geurtjes absorbeert!

Ook hier kan een luchtreiniger een oplossing bieden door deze ongewenste geurtjes te elimineren.

Zo kan je steeds genieten van frisse lucht die aangenaam is om te ademen.

Bewoners van een flatgebouw of werknemers in een kantoorgebouw kunnen ook weleens last hebben van luchtverplaatsingen doorheen het gebouw.

Deze tocht kan niet enkel koud aanvoelen, maar ook ongewenste geurtjes met zich meebrengen naar je woning of kantoor. Ook fijnstof en allergenen kunnen op die manier de kantoorruimte bezoedelen.

Ook in dit geval kan je een air cleaner kopen en deze positioneren daar waar de geurtjes de kamer binnenkomen.

Zo worden de vuile geurtjes geëlimineerd zonder dat jij ze ooit ruikt.

U kan ook meer specifieke info lezen over luchtreiniging op kantoor en de gevolgen van fijnstof afkomstig van printers.

Besluit

Zo, dit waren een aantal goede redenen waarom andere mensen een air cleaner kopen.

Denk je dat jij ook wel je levenskwaliteit kan verbeteren door een goede luchtreiniger in huis te halen?

Misschien ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Neem dan zeker een kijkje in de infohoek voor meer specifieke informatie omtrent bepaalde onderwerpen.

Mocht je na het lezen van deze pagina geïnteresseerd zijn, vergeet dan zeker ook onze ultieme gids niet te bekijken die je ongetwijfeld heel wat verder kan helpen bij je zoektocht naar een geschikte luchtreiniger.

Geen zin om op te zoeken? Geen probleem, contacteer ons gewoon met je vragen en wij helpen je zo snel mogelijk verder, gratis en vrijblijvend!

Hopelijk was je iets met bovenstaande informatie!

Denk je dat deze info ook iemand anders kan helpen?

Dan kan je deze pagina makkelijk met hen delen via sociale media, e-mail, WhatsApp, of eender welk ander platform via de knoppen hieronder!